Jossan2019

Sömnprat - orsaker?

Recommended Posts

Hej! Kanske en konstig fråga, men jag pratar väldigt mycket i sömnen (skaffade en app för att spela in detta och jag pratar verkligen varje natt). Vad jag vet är detta vanligt bland barn men betydligt ovanligare för vuxna. Har någon en teori om vad det kan bero på? Kan det vara kost- och livsstilsrelaterat? Tecken på stress? Dålig sömnkvalitet?  

Kan tillägga att jag är nöjd med min sömn, har lätt för att somna och känner mig utvilad när jag vaknar. Mycket energi på dagarna. Men undrar verkligen över allt detta prat! 

  • Förvirrad 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det finns fb-grupper för drömtydning.

Man vet att plötsliga förändringar i den normala livsstilen kan göra att reptilhjärnan (det undermedvetna) har saker att meddela ditt medvetna jag, att prata i sömnen är då ett sätt att bekräfta detta. Inget att vara orolig för, men handlar det om att du tex träffat en annan partner kan det visserligen få konsekvenser.

  • Haha 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
9 timmar sedan, Jossan2019 sade:

Kan det vara kost- och livsstilsrelaterat? Tecken på stress?

Möjligen stress då... Tänker att sömnen kan påverkas av kost och träning/rörelse men att om man är stressad så blir sömnen sämre... Gissar bara, en snabb sökning gav ju inga tillfredsställande svar. "...kan i sällsynta fall bero på en allvarlig psykisk störning." - Nja, då hade du nog inte hängt i forumet.

  • Gilla 1
  • Haha 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu