Jump to content

Kenneths framgångshistoria med LCHF


Recommended Posts

1 visningar
När Kenneth fyllde 50, överviktig och med typ 2-diabetes, insåg han att han inte skulle fylla 60 om han fortsatte samma väg. Genom åren hade han testat många olika sätt att banta och historien upprepade sig alltid; han gick på diet ett tag, sen började han äta ”vanlig mat” och gick upp allt igen. Han kom fram till att han behövde ändra perspektiv och se på viktnedgång som en livsstilsförändring snarare än en tillfällig diet. Det visade sig att det var tricket som fungerade.

Ta en titt på den här videon för en inspierande och angelägen framgångshistoria! Videon är öppen för alla.

Transkription

Kenneth Russell: Jag fyllde 50 och insåg att jag inte skulle bli 60 om jag fortsatte som förut. Jag hade alla symptom av diabetes, förutom amputering. Det var en miserabel tillvaro. Jag satt i min fåtölj och reste mig bara för att hämta mat. Den utlösande faktorn var att det skulle bli ett långt årtionde om jag inte gjorde nåt.

Jag heter Ken Russell och bor i Richmond i Virginia. Jag lärde mig grunderna för LCHF, men som en ”diet”, som nåt man gjorde för att gå ner i vikt och sen återgå till det normala, för att sakta men säkert gå upp igen. Men nu såg jag det som en livsstilsförändring. Jag inhämtade kunskap, för tanken var att fortsätta för alltid. Jag visste att jag behövde lägga om livsstilen.

Det svåraste med den här livsstilsförändringen var de första fem månaderna. Det är svårt att komma igång med att inte äta som man brukar. Sen kom jag in i en fas där jag upplevde maten jag åt som väldigt tråkig. Jag lyssnade på ”rådet” om att man bör unna sig avsteg från dieten. Det var helt fel för mig. Det jag behövde göra var att härda ut tills det inte kändes som försakelse längre.

En medicinsk förändring kom med vetskapen om att jag har reaktiv hypoglykemi. Genom att mäta blodsockret visste jag vad jag behövde undvika. När jag väl visste det så var insulinresistensen inget problem längre. Den mat som gav mig problem de första 9 månaderna gav mig inga problem det andra året. Blodsockret steg och sjönk som hos en normal människa.

Här hade jag tillämpat kosten i fem månader. Fem månader tidigare kunde jag aldrig vara på fötter längre än en halvtimme åt gången. Två år senare satte jag mig på samma bänk igen, som en helt ny människa. Det tog bara två år. Jag känner mig som en 25-åring igen. Jag mår bättre nu än jag gjorde i 30- och 40-årsåldern. Jag står inte längre vid livets utkant, utan är aktiv med mina barn. Min familj var hela skälet till att jag började. Nu fortsätter jag för mina barnbarns skull. Det blev avgörande, att jag aldrig skulle få träffa barnbarnen eller se dem ta examen. Jag var tvungen att göra nåt.

Transkription

Bli medlem (gratis att testa en månad) och du får omedelbar tillgång till föreläsningar, intervjuer, videokurser, frågor och svar, filmer och mycket mera. Du får också tillgång till vårt populära verktyg veckomenyer.

Framgångshistorier

 • "Vi är inte gjorda för att vara kroniskt sjuka"
  "Vi är inte gjorda för att vara kroniskt sjuka"25:54Vilken form av träning är den bästa för din hälsa? Varför kan man ha problem att gå ner i vikt på LCHF? Och kan man verkligen bota insulinresistens?
 • Hur blir man sockerfri?
  Hur blir man sockerfri?29:24
 • 45 kilo borta utan kaloriräkning
  45 kilo borta utan kaloriräkning24:12
 • Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen
  Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen15:05Larry Diamond har transformerat sitt liv och gått ner 57 kg med LCHF. I den här intervjun delar han med sig av sina insikter från resan.
 • Hjärtattacken blev ett uppvaknande
  Hjärtattacken blev ett uppvaknande07:11Efter hustruns hjärtattack letade Chris Pattinson efter ett sätt att hålla det hela i schack med kost och livsstil. Och på vägen förbättrade han sin egen hälsa.
 • Hur man går ner 110 kilo utan hunger
  Hur man går ner 110 kilo utan hunger31:06
 • Livet utan migrän
  Livet utan migrän15:44Elenas liv förändrades helt med ketogen kost.
 • "Hon fick PANIK och sade att jag skulle DÖ..." – Carola Bakken
  13:18Den studerande typ 1-diabetikern Carola Bakken lyssnar inte på sjukvårdspersonalens råd. De är negativa till att hon äter LCHF trots att Carola är en mönsterpatient med perfekt blodsocker.
 • My success story med Cindy Miller
  My success story med Cindy Miller02:30Cindy Miller, leg sjuksköterska, delar med sig av sin hälsoresa.
 • Ketogen kost vid cancerbehandling
  Ketogen kost vid cancerbehandling17:07Kan strikt ketogen kost hjälpa till att förebygga eller till och med behandla vissa cancerformer, som hjärncancer?
 • Att hjälpa folk till bättre hälsa
  Att hjälpa folk till bättre hälsa15:44Dawn var sjuk och överviktig men sen hittade hon LCHF... och det förändrade hennes liv.
 • Att praktisera och förespråka LCHF
  Att praktisera och förespråka LCHF18:16Dr Joanne McCormack insåg att kostråden vi ger diabetiker helt enkelt inte fungerar.
 • Keto är den enda kost som har fungerat
  Keto är den enda kost som har fungerat19:23Kristie Sullivan skriver inspirerande inlägg för Diet Doctor och har även en fantastisk historia att berätta.
 • Kan man reversera MS med kostförändring?
  Kan man reversera MS med kostförändring?14:23
 • Fungerar LCHF i längden?
  Fungerar LCHF i längden?16:13Är strikt LCHF hållbart i längden? I så fall, hur gör man?
 • Förbättra typ 1-diabetes med LCHF
  Förbättra typ 1-diabetes med LCHF30:05
 • Hur LCHF fungerar – Mary Vernon
  Hur LCHF fungerar – Mary Vernon32:11Intervju med läkaren Mary Vernon, en av världens mest erfarna på att behandla patienter med strikt LCHF-kost.
 • 36 kilo lättare och inga mediciner
  36 kilo lättare och inga mediciner09:12

Inlägget Kenneths framgångshistoria med LCHF dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...