Jump to content

Kul om korv i P1


Vittvrak

Recommended Posts

Bor inte i Göteborg, så har tyvärr aldrig varit där. Tycker det är lite slappt dock att de inte kan skriva ut innehållsförteckning och näringsinnehåll för korvarna de säljer! Inte bara för lågkolhydratkostare utan även för alla allergiker som inte tål grejer som mjölk, ägg eller gluten.

När en mattillverkare inte visar innehållsförteckningen öppet, utan man tvingas korsförhöra personal på plats eller per telefon, så brukar det betyda en sak. De är inte fullt så stolta över sina produkter som de vill påskina i intervjuer. Men who knows, kanske är annorlunda i just det här fallet?

Men korv är väldigt gott! Så gott att jag ofta undviker det. Tenderar att småäta och överäta som bara den när jag har korv hemma, vilket innebär att det inte finns ngn plats kvar till andra livsmedel. Även om en korv innehåller hög % kött, så finns det bättre grejer att äta utifrån att maxa bästa uppsättningen makro/mikronutrienter. Men drömmen vore ju en korv som bara innehöll rena djurdelar och kryddor! Om Gourmetkorv har en sån korv, så skulle jag lätt gå dit. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...