Jump to content

”Utmaningen var en bra kickstart för ett hälsosammare liv”


Recommended Posts

Weekly-feedback-16-9_SE

Över 670 000 personer har hittills anmält sig till Diet Doctors LCHF-utmaning (på engelska, svenska och spanska). Starten går varje söndag och utmaningen är gratis, reklamfri och du förbinder dig inte till någonting.

Du får goda råd, veckomenyer, recept, inköpslistor och tips för problemsökning – allt du behöver för att lyckas med LCHF. Välkommen att anmäla dig!

Här är utdrag ur några mejl vi fått i januari:

Feedback

Jag tycker lchf-utmaningen är en utomordentlig start på LCHF-resan. Tror det är bra att strukturera upp sig så man vet vad man ska/får äta för att få en optimal viktnedgång. Det var svårt för mig att nu efter hitta en meny som passar mig helt men eftersom Diet Doctor har så många olika veckoupplägg så lyckades jag till sist bra. Jag har nu gått vidare på provabonnemang och ska se vad det kan bli för resultat av det.

/Therese


Det gick lättare än jag trodde.
Två veckor går fort! Det gick lättare än jag trodde. Hade lite trassel med huvudvärk och trötthet men buljong och saltvatten löste problemet. Från 94 kilo till 89 och från 110 cm i midjan till 105. Men största vinsten är att jag känner mig piggare. Jag kommer att fortsätta.

Vänliga hälsningar,
Peter


Jag är 55 år och hade för två veckor sedan ca 13 kilos övervikt som jag ”lyckats” lägga på mig sista året. Har också varit i klimakteriet i över 10 år och insett hur svår det är att bli av med kilon i min ålder. Har vid flera tillfällen provat alla möjliga dieter på marknaden. Provade LCHF i en månad för ca 5 år sedan – gick inte ner ett enda kilo! Men nu har jag tillbringat mycket tid i USA de sista åren och flera av mina kompisar där i samma ålder har anammat keto-livsstilen och lyckats gå ner massa i vikt. Det var alltså därför jag startade detta förrförra veckan! I USA har detta verkligen blivit en boom – det skrivs otroligt mycket och så kom jag till er sida efter allt jag läst. Tänkte att okej – nu testar jag också! Följer många amerikanska instagramare som hållit på med keto länge. Vad som slår mig är att deras fetthalt inte är lika hög som er strikta LCHF. Vad beror det på?

Jag vill gärna fortsätta med keto och hoppas på att det kommer hjälpa mig med viktnedgången.
Har gått ner tre kilo dessa två veckor, har dock inte mätt mig utan tänker där att kläderna visar hur den biten går. Till saken hör att jag första veckan inte märkte någonting så jag började med 16:8 fasta – passar mig bra att hoppa frukost och bara äta lunch + middag. Och det verkade hjälpa. Petar också i mig en hel del kosttillskott (har alltid gjort) tränar mycket styrketräning, ca tre ggr i veckan, och är väl ute och powerwalkar ca 2 ggr/vecka. Kan inte springa pga utslitna knän, men stärker där upp med styrketräning. Dock är jag rädd att jag istället för att bränna fett, kommer bränna musklerna med denna kost – men det kanske ni kan svara på?? Dricker också BCAA eller EAA i samband med träning, men där är det ju inga kolhydrater – så borde inte påverka något tänker jag. Te, kaffe och vatten dricker jag mycket varje dag. På helgen har jag druckit ett par glas vin, men då sett till att sockerhalten är under 3 g/l.

Jag vill gärna fortsätta med keto och hoppas på att det kommer hjälpa mig med viktnedgången. Har ni fler tips på vad jag skulle kunna göra, än 16:8-fastan? Har även tänkt på att inte äta fullt så mycket protein om recepten säger, men behöver nog lite mer tips.

Stort tack på förhand! Och tack för en bra web!!

//Mvh Elisabeth


Jag tyckte väldigt bra om upplägget. Det var enkla menyer, väldigt goda och med mycket grönsaker. Ett stort plus var att dagens middag även var lunch dagen därpå. Det var aldrig någon fundering på vad jag skulle äta till lunch.

…jag blev väldigt peppad och inspirerad.
Jag har mått bra hela tiden, möjligtvis lite huvudvärk första dagarna. Att dricka buljong mellan måltiderna var också ett bra tips att ta till ibland. Jag ska försöka fortsätta, jag blev väldigt peppad och inspirerad.

Med vänlig hälsning,
Anna


Utmaningen var en bra kickstart för ett hälsosammare liv. Jag gick ner fem kilo på dessa två veckor, men lyfter fortfarande lika tungt på stången, så jag kan inte ha tappat så mycket muskler utan det måste vara att jag dels bär mindre vikt i mage/tarm paketet plus att fettdepåerna minskar. Det är ölmagen jag vill bli av med, och jag är fullt medveten om att först blir fingrar och tår smalare, därefter fettet som är lagrat runt inre organ och så vidare. Magens reservhjul kommer sist på listan. Men det gör inget, jag är mätt och glad och går ner i vikt.

Josef


Enkla, goda, lättlagade samt billiga menyer.
Vi är supernöjda med lchf-utmaningen! Enkla, goda, lättlagade samt billiga menyer. Så lätt att handla när inköpslistorna redan finns och lätt beräkna hur mycket som ska gå åt när det bara var att fylla i så ändrar och räknar den själv. Vi är så nöjda och har fått fart på viktnedgången samt välmåendet. Kommer helt klart fortsätta med era veckomenyer!

Jennie


Hej och stort tack för allt arbete ni lägger ner på detta! Jag är en 50-årig man med stora problem med dålig balans, ataxi, myoklonier, ljuskänslighet, hjärntrötthet och ”vanlig” trötthet. Finns även inslag av epilepsi. Är dessutom överkänslig mot mediciner och har omgående fått avbryta alla sådana försök till lindring. Trots ingående och omfattande utredningar har man inte kunnat ställa någon samlande diagnos.

Senaste halvåret har besvären förvärrats betydligt. Problem med påklädning, hantera bestick och allt annat man behöver fungerande motorik för. Såg det därför som en utväg att prova ketogen kost.

…innan de två utmaningsveckorna var till ända började jag uppleva positiva effekter!
Och innan de två utmaningsveckorna var till ända började jag uppleva positiva effekter! Ljuskänsligheten avsevärt bättre, inga myoklonier alls på natten (fick annars sjok med sådana då det ryckte i hela kroppen), förbättrad motorik, lite piggare (tillbringade annars åtminstone sex timmar om dagen i sängen och sov ca 1,5 timme av dem: Detta är i princip halverat redan!

Så jag kommer fortsätta med ketogen kost! Och får man tro det som ni skriver att man vanligtvis bara har upplevt 10 procent av fördelarna med kosten efter de två veckorna så har ju resan bara börjat. Än en gång tack!

Vänliga hälsningar,
Jan

Kom igång idag!

Anmäl dig för omedelbar tillgång till en enkel guide som lotsar dig framåt – steg för steg. Du kommer att få veckomenyer, recept och inköpslistor för två veckor. Läs mer här.

Anmäl mig

Video om LCHF

 • Hur du äter LCHF
  Hur du äter LCHF11:59En kort grundkurs i hur man sätter igång att äta LCHF.
 • Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 1
  Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 108:02Vilka fördelar innebär ketos? Vad äter du på ketogen kost? Här är en informativ kurs med dr Andreas Eenfeldt.
 • Leva LCHF med Caroline Smale
  Leva LCHF med Caroline Smale07:30Hur kan livet se ut om du har LCHF som livsstil? Caroline Smale delar med sig av sin berättelse och om hur hon lever med LCHF i vardagen.
 • Är LCHF dåligt för träning? Svar på vanliga frågor
  Är LCHF dåligt för träning? Svar på vanliga frågor02:45Kan man träna på LCHF-kost?
 • De 5 vanligaste misstagen på LCHF
  De 5 vanligaste misstagen på LCHF08:57Är det svårt för dig att nå din målvikt, är du hungrig eller mår du inte bra? Se till att du undviker dessa misstag.
 • Biverkningar av ketogen kost
  Biverkningar av ketogen kost06:58Några vanliga biverkningar av ketogen kost – och hur du undviker dem.
 • VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)
  VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59
 • Är LCHF dåligt för miljön? Svar på vanliga frågor
  Är LCHF dåligt för miljön? Svar på vanliga frågor07:09Är LCHF-kost skadlig för miljön?
 • Fat Head Directors Cut
  Fat Head Directors Cut1:46:20
 • LCHF på rätt sätt – Eric Westman 3
  LCHF på rätt sätt – Eric Westman 314:09Intervju med Eric Westman, läkare och expert på LCHF-kost. Om grunderna för att äta LCHF och vad som är viktigt att tänka på när man sätter igång för att det ska gå så bra som möjligt.
 • Mat för friska barn
  43:29Föreläsning med Monique Forslund från LCHF-Campingen i Säffle 2014. Monique Forslunds hemsida: www.lifezone.se
 • Hur LCHF fungerar – Mary Vernon
  Hur LCHF fungerar – Mary Vernon32:11Intervju med läkaren Mary Vernon, en av världens mest erfarna på att behandla patienter med strikt LCHF-kost.
 • Vad är den främsta fördelen med LCHF? Svar på vanliga frågor
  Vad är den främsta fördelen med LCHF? Svar på vanliga frågor02:52Vad är den främsta fördelen med att äta färre kolhydrater?
 • Fettfrälst!
  18:36Hur Martina Johansson blev "snygg, stark och frisk på högfettkost". Martina Johanssons blogg: http://www.highfatfitness.net Mer information om Ketonmätare: http://www.kostdoktorn.se/keton-och-blodsockermatare#1
 • Lite av allt? Svar på vanliga frågor
  Lite av allt? Svar på vanliga frågor05:44Är det inte bäst att helt enkelt äta balanserat och "lite av allt"?
 • Att lyckas hålla fast vid en ny livsstil
  Att lyckas hålla fast vid en ny livsstil17:25Dr Jen Unwin ger dig sina bästa tips om hur man lyckas hålla fast vid en livsstilsförändring och vad du kan göra om du trillar dit.
 • Gary Taubes interview (SA 2015)
  45:52
 • En hälsosam LCHF-livsstil
  En hälsosam LCHF-livsstil46:42Hur ska du lägga upp LCHF eller ketogen kost för att maximera dina framgångar? Hur mycket fett, protein och kolhydrater ska man äta?
 • Så uppnår du en hälsosam livsstil med LCHF
  Så uppnår du en hälsosam livsstil med LCHF41:41
 • Does the Brain Need Carbohydrates? - Answers to Common Questions
  05:56
 • Undvik de konventionella kostråden
  Undvik de konventionella kostråden45:06

Viktnedgång

 • Handlar inte vikten bara om kalorier? Svar på vanliga frågor
  Handlar inte vikten bara om kalorier? Svar på vanliga frågor03:14Handlar viktnedgång bara om att äta färre kalorier än man gör sig av med?
 • Vinsterna med en 7-dagarsfasta
  Vinsterna med en 7-dagarsfasta03:34
 • Hur insulin styr din vikt
  14:39
 • De 5 vanligaste misstagen på LCHF
  De 5 vanligaste misstagen på LCHF08:57Är det svårt för dig att nå din målvikt, är du hungrig eller mår du inte bra? Se till att du undviker dessa misstag.
 • 45 kilo borta utan kaloriräkning
  45 kilo borta utan kaloriräkning24:12
 • VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)
  VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59
 • Så halverade Tommy sin vikt
  48:22Tommy Runesson föreläser om sin enorma viktresa med LCHF och vilka lärdomar han fått med sig på vägen. Inspiration och kunskap även om du vill gå ner mindre än hälften av din kroppsvikt! Följ Tommy Runesson på hans blogg: http://tommytappar.se
 • Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen
  Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen15:05Larry Diamond har transformerat sitt liv och gått ner 57 kg med LCHF. I den här intervjun delar han med sig av sina insikter från resan.
 • Avancerade LCHF-tips!
  Avancerade LCHF-tips!31:11
 • Problemet med socker
  Problemet med socker50:01Är det fett eller socker som är orsaken till de aldrig tidigare skådade epidemierna av fetma, typ 2-diabetes och metabol sjukdom?
 • Orsaken till fetma
  Orsaken till fetma38:45
 • Att motivera till livsstilsförändringar
  Att motivera till livsstilsförändringar51:45Hur kan du hjälpa och motivera personer att börja med och hålla fast vid LCHF?
 • Hur man går ner 110 kilo utan hunger
  Hur man går ner 110 kilo utan hunger31:06
 • Intervju med Jason Fung
  Intervju med Jason Fung45:20
 • Därför är mer protein bättre
  Därför är mer protein bättre15:17Dr Ted Naiman tror att mer protein är bättre och han rekommenderar ett högre intag.
 • Hjärtattacken blev ett uppvaknande
  Hjärtattacken blev ett uppvaknande07:11Efter hustruns hjärtattack letade Chris Pattinson efter ett sätt att hålla det hela i schack med kost och livsstil. Och på vägen förbättrade han sin egen hälsa.
 • De 5 bästa tipsen för vikten
  De 5 bästa tipsen för vikten15:53Kämpar du med att gå ner i vikt även på LCHF? Här är våra 5 bästa tips på vad du kan göra.
 • Dr. Jason Fung - Therapeutic Fasting (SD 2016)
  46:13
 • En global matrevolution
  En global matrevolution48:15
 • Fat Head Directors Cut
  Fat Head Directors Cut1:46:20
 • LCHF på rätt sätt – Eric Westman 3
  LCHF på rätt sätt – Eric Westman 314:09Intervju med Eric Westman, läkare och expert på LCHF-kost. Om grunderna för att äta LCHF och vad som är viktigt att tänka på när man sätter igång för att det ska gå så bra som möjligt.

PS

Har du en framgångshistoria du vill dela med dig av? E-posta (fotografier uppskattas) till annika@dietdoctor.com. Berätta om vi får publicera ditt namn och foto eller om du vill vara anonym.

Inlägget ”Utmaningen var en bra kickstart för ett hälsosammare liv” dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...