Jump to content

En familjs LCHF-resa


Recommended Posts

The-Johnson-Family-featured-image

Efter många år som överviktig hade Carol fått nog. Precis när hon behövde det som mest berättade en vän för henne om ketogen kost/strikt LCHF och hon bestämde sig för att ge kosten en chans. Hon berättade för sin familj och det dröjde inte länge förrän övriga familjemedlemmar också var med på tåget. Här är deras berättelse:

Mejlet, översatt från engelska

Jag älskar Diet Doctor. Faktum är att jag känner att Diet Doctor har varit nyckeln till min familjs framgångar. Det fantastiska är att man som besökare får chansen att lära sig allt man vill för att sedan bestämma sig för hur man ska följa keto på bästa och lättaste sätt för en själv. Det har fungerat perfekt för oss. Jag vill gärna dela med mig av vår berättelse.

Här är min familj. Vi bor i Virginia, USA. Det här är Dean 55, Carol 57, Nick 24, Cassandra 23, Wesley 17, Alec 27, Blake 30, Zac 21 och Victoria 26.

Här är ett foto som visar viktnedgången:

The Johnson Family Weight Loss2 (Viktminskningen anges ovan i pund, dvs 0,45 kilo). Nick var supersmal när vi började. Victoria har varit gravid eller ammat sedan vi började med keto. Barnbarnet har gått upp 9 kilo.

Jag lät min övervikt stå i vägen för att njuta av livet fullt ut
Jag bad min man att hjälpa mig att beskriva hur mitt liv var som fet. Han använde ordet ”paralyserad”. Jag lät min övervikt stå i vägen för att njuta av livet fullt ut, jag såg mig själv som ”äcklig” och undrade hur man kunde tycka om mig. Som familj var vi aktiva och roliga, men jag deltog oftast inte fullt ut. Jag missade många fester, utflykter, aktiviteter och till och med vänskap.

Jag växte upp som lätt överviktig. Jag betraktade mig själv som ”fet” men jag kunde lätt gå ner de 2-4 kilona genom att svälta mig ett par dagar. Jag lyckades klara mig på väldigt lite mat och höll mig någorlunda smal. Efter att jag fick barn började jag olyckligtvis gå upp i vikt. Det var inte på grund av mina graviditeter, utan för att jag började äta när jag behövde laga mat till min familj. Om jag åt gick jag upp i vikt. Jag åt så lite som möjligt, hoppade över många mål och åt sällan efterrätt, men jag fortsatte att gå upp i vikt. Min högsta vikt var 106 kilo och jag kände mig uträknad.

Jag gav mig ut på en andlig resa för att lära mig älska mig själv som fet. Det tog några år, men jag lyckades. Jag började köpa kläder och levde livet mer intensivt. Jag avskydde att känna mig ohälsosam, men jag var tacksam för kroppen jag hade fått. En dag bad jag om vägledning och kände att jag behövde ringa en vän som skulle berätta för mig vad jag skulle göra. Hon berättade om ketogen kost. Jag var skeptisk, men kände att det var svaret på min bön, jag började. Jag berättade för min man och 16-årige son att vi skulle börja med kosten. Nästa dag, 7 februari 2018, började vi, men vi visste väldigt lite. Det tog exakt två (utsökta) måltider för dem att stötta mig till 100 procent!

Jag behövde mer information så jag sökte och hittade Diet Doctor. Jag sög åt mig så mycket information jag bara kunde (och har fortsatt att göra det). Vi började – och älskade – tvåveckorsutmaningen, men redan då hade vi kommit så långt att vi bara åt två gånger per dag.

Vi var chockerade och glatt förvånade över de positiva effekter vi inte hade förväntat oss.
1 april, när familjen samlades för att fira påsk, var vi tre helt förälskade i keto. Vi mådde fantastiskt. Min mans snarkande var borta!! Han var av med sina läkemedel för högt blodtryck och kolesterol. Min sons allergier var borta! Min hemska halsbränna och magproblem (20 års smärta) var borta! Vi var chockerade och glatt förvånade över de positiva effekter vi inte hade förväntat oss. Vi ägnade mycket tid åt att prata om keto och delade med oss av recept.

Min äldsta son, som bar på ungefär 35 kilo för mycket, gav kosten en chans utan att ens berätta det för mig. Han testade en vecka och gav sedan upp för att det var svårt att kombinera med hans liv. Han behövde bara en helg utan keto för att bestämma sig för att göra ett nytt försök. Han insåg hur dåligt han hade mått varje dag (även han hade problem med magen) och hur mycket bättre han mådde på keto. Han har nu gått ner 23 kilo och älskar livsstilen.

Mina andra barn började med keto, en efter en. Vi har alla njutit av att arbeta med detta tillsammans. Min dotter, som vid denna tidpunkt inte kunde äta keto fullt ut för att hon ammade, har ändå hjälpt andra att komma igång.

Vi flyttade efter en och en halv månad med keto, så jag har gått ner i vikt bland människor som inte har tänkt på mig som en fet person. Jag är en helt ny människa. Jag har ett mycket aktivt jobb och på allvar mår jag lika bra som jag gjorde i 20-årsåldern. Jag arbetar med mest yngre människor och jag hänger lätt med.

Många har frågat hur jag har lyckats få min yngste som att äta så här. Ironiskt nog har han varit den störste entusiasten när det gäller keto. Han upptäckte att när han äter kolhydrater kommer hans allergier tillbaka, han är mycket försiktig med vad han äter. Han har fått mycket större självförtroende och en disciplin som påverkat även hans övriga liv. Precis när det är dags för honom att gå vidare till college.

Med rätt information är det lätt att vara frisk.
Viktnedgången har bara varit en liten del av alla de hälsovinster keto har inneburit för oss. Vi mår alla bra och känner oss friska. Den största vinsten, enligt mig, är vår nya förståelse över hur vi själva kan ta kontroll över våra kroppar och vårt mående. Med rätt information är det lätt att vara frisk. Vissa av oss har fortfarande lite vikt att gå ner, men även när vi har nått våra mål kommer vi att äta keto för vår hälsas skull.

Tack till alla som skriver så informativt på sidan!

Kommentar

Carol, tack för att du delar med dig av din och familjens fantastiska berättelse. Att gå ner i vikt är bra, men din berättelse bvisar på andra hälsovinster som är vanliga. Magproblem som IBS kan bli bättre, blodtryck kan normaliseras och att uppleva större kontroll över hunger och mättnad.

Din berättelse kommer säkert att inspirera många.

/ Dr Andreas Eenfeldt

Kom igång

Vill du också gå ner i vikt och förbättra din hälsa? Anmäl dig till vår gratis tvåveckors LCHF-utmaning!

Du kan också använda vår gratis guide LCHF för nybörjare. Om du vill underlätta maximalt rekommenderar vi vårt populära verktyg Diet Doctors veckomenyer – prova gratis en månad. Ingen reklam, ingen bindningstid.

LCHF

 • Hur du äter LCHF
  Hur du äter LCHF11:59En kort grundkurs i hur man sätter igång att äta LCHF.
 • Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 1
  Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 108:02Vilka fördelar innebär ketos? Vad äter du på ketogen kost? Här är en informativ kurs med dr Andreas Eenfeldt.
 • Leva LCHF med Caroline Smale
  Leva LCHF med Caroline Smale07:30Hur kan livet se ut om du har LCHF som livsstil? Caroline Smale delar med sig av sin berättelse och om hur hon lever med LCHF i vardagen.
 • Är LCHF dåligt för träning? Svar på vanliga frågor
  Är LCHF dåligt för träning? Svar på vanliga frågor02:45Kan man träna på LCHF-kost?
 • Biverkningar av ketogen kost
  Biverkningar av ketogen kost06:58Några vanliga biverkningar av ketogen kost – och hur du undviker dem.
 • De 5 vanligaste misstagen på LCHF
  De 5 vanligaste misstagen på LCHF08:57Är det svårt för dig att nå din målvikt, är du hungrig eller mår du inte bra? Se till att du undviker dessa misstag.
 • VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)
  VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59
 • Är LCHF dåligt för miljön? Svar på vanliga frågor
  Är LCHF dåligt för miljön? Svar på vanliga frågor07:09Är LCHF-kost skadlig för miljön?
 • Fat Head Directors Cut
  Fat Head Directors Cut1:46:20
 • LCHF på rätt sätt – Eric Westman 3
  LCHF på rätt sätt – Eric Westman 314:09Intervju med Eric Westman, läkare och expert på LCHF-kost. Om grunderna för att äta LCHF och vad som är viktigt att tänka på när man sätter igång för att det ska gå så bra som möjligt.
 • Mat för friska barn
  43:29Föreläsning med Monique Forslund från LCHF-Campingen i Säffle 2014. Monique Forslunds hemsida: www.lifezone.se
 • Hur LCHF fungerar – Mary Vernon
  Hur LCHF fungerar – Mary Vernon32:11Intervju med läkaren Mary Vernon, en av världens mest erfarna på att behandla patienter med strikt LCHF-kost.
 • Vad är den främsta fördelen med LCHF? Svar på vanliga frågor
  Vad är den främsta fördelen med LCHF? Svar på vanliga frågor02:52Vad är den främsta fördelen med att äta färre kolhydrater?
 • Lite av allt? Svar på vanliga frågor
  Lite av allt? Svar på vanliga frågor05:44Är det inte bäst att helt enkelt äta balanserat och "lite av allt"?
 • Fettfrälst!
  18:36Hur Martina Johansson blev "snygg, stark och frisk på högfettkost". Martina Johanssons blogg: http://www.highfatfitness.net Mer information om Ketonmätare: http://www.kostdoktorn.se/keton-och-blodsockermatare#1
 • Gary Taubes interview (SA 2015)
  45:52
 • En hälsosam LCHF-livsstil
  En hälsosam LCHF-livsstil46:42Hur ska du lägga upp LCHF eller ketogen kost för att maximera dina framgångar? Hur mycket fett, protein och kolhydrater ska man äta?
 • Så uppnår du en hälsosam livsstil med LCHF
  Så uppnår du en hälsosam livsstil med LCHF41:41
 • Does the Brain Need Carbohydrates? - Answers to Common Questions
  05:56
 • LCHF till lägre kostnad
  LCHF till lägre kostnad02:29Vill du äta LCHF och samtidigt hålla i pengarna? I den här videon delar Catherine Crofts med sig av sina bästa tips om hur man kan äta mat av bra kvalitet utan att behöva tömma plånboken.
 • Undvik de konventionella kostråden
  Undvik de konventionella kostråden45:06
 • Är mättat fett farligt? Svar på vanliga frågor
  Är mättat fett farligt? Svar på vanliga frågor07:29Behöver man akta sig för mättat fett?
 • Keto-kurs, del 2
  Keto-kurs, del 208:37Hur fungerar ketogen kost? Vad äter du på ketogen kost?
 • Att leva på lågkolhydratkost – Phinney
  27:34Intervju med professor Stephen Phinney, forskare, författare och brinnande LCHF-pionjär. Filmad oktober 2011.

Viktnedgång

 • Handlar inte vikten bara om kalorier? Svar på vanliga frågor
  Handlar inte vikten bara om kalorier? Svar på vanliga frågor03:14Handlar viktnedgång bara om att äta färre kalorier än man gör sig av med?
 • Vinsterna med en 7-dagarsfasta
  Vinsterna med en 7-dagarsfasta03:34
 • Hur insulin styr din vikt
  14:39
 • De 5 vanligaste misstagen på LCHF
  De 5 vanligaste misstagen på LCHF08:57Är det svårt för dig att nå din målvikt, är du hungrig eller mår du inte bra? Se till att du undviker dessa misstag.
 • 45 kilo borta utan kaloriräkning
  45 kilo borta utan kaloriräkning24:12
 • VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)
  VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59
 • Så halverade Tommy sin vikt
  48:22Tommy Runesson föreläser om sin enorma viktresa med LCHF och vilka lärdomar han fått med sig på vägen. Inspiration och kunskap även om du vill gå ner mindre än hälften av din kroppsvikt! Följ Tommy Runesson på hans blogg: http://tommytappar.se
 • Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen
  Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen15:05Larry Diamond har transformerat sitt liv och gått ner 57 kg med LCHF. I den här intervjun delar han med sig av sina insikter från resan.
 • Problemet med socker
  Problemet med socker50:01Är det fett eller socker som är orsaken till de aldrig tidigare skådade epidemierna av fetma, typ 2-diabetes och metabol sjukdom?
 • Orsaken till fetma
  Orsaken till fetma38:45
 • Avancerade LCHF-tips!
  Avancerade LCHF-tips!31:11
 • Att motivera till livsstilsförändringar
  Att motivera till livsstilsförändringar51:45Hur kan du hjälpa och motivera personer att börja med och hålla fast vid LCHF?
 • Hur man går ner 110 kilo utan hunger
  Hur man går ner 110 kilo utan hunger31:06
 • Intervju med Jason Fung
  Intervju med Jason Fung45:20
 • Hjärtattacken blev ett uppvaknande
  Hjärtattacken blev ett uppvaknande07:11Efter hustruns hjärtattack letade Chris Pattinson efter ett sätt att hålla det hela i schack med kost och livsstil. Och på vägen förbättrade han sin egen hälsa.
 • Därför är mer protein bättre
  Därför är mer protein bättre15:17Dr Ted Naiman tror att mer protein är bättre och han rekommenderar ett högre intag.
 • De 5 bästa tipsen för vikten
  De 5 bästa tipsen för vikten15:53Kämpar du med att gå ner i vikt även på LCHF? Här är våra 5 bästa tips på vad du kan göra.
 • En global matrevolution
  En global matrevolution48:15
 • Dr. Jason Fung - Therapeutic Fasting (SD 2016)
  46:13
 • Fat Head Directors Cut
  Fat Head Directors Cut1:46:20
 • Ketokurs med Andreas Eenfeldt (del 7)
  Ketokurs med Andreas Eenfeldt (del 7)06:24Keto för nybörjare med dr Andreas Eenfeldt. Hur går du ner i vikt på ketogen kost?
 • LCHF på rätt sätt – Eric Westman 3
  LCHF på rätt sätt – Eric Westman 314:09Intervju med Eric Westman, läkare och expert på LCHF-kost. Om grunderna för att äta LCHF och vad som är viktigt att tänka på när man sätter igång för att det ska gå så bra som möjligt.
 • Att hjälpa folk till bättre hälsa
  Att hjälpa folk till bättre hälsa15:44Dawn var sjuk och överviktig men sen hittade hon LCHF... och det förändrade hennes liv.
 • Cereal Killers
  Cereal Killers1:00:07

Stöd Diet Doctor

Vill du ge ditt stöd till Diet Doctor och få tillgång till bonusmaterial? Ta en titt på vårt medlemskap.

Gratis provmånad

Fler framgångshistorier

Ta del av över 750 framgångshistorier.

 • Sockerberoende möter ketogen kost
  Sockerberoende möter ketogen kost 
 • Om svårigheter att gå ner i vikt på LCHF
  Om svårigheter att gå ner i vikt på LCHF 
 • Kan LCHF vara till hjälp vid svåra magproblem?
  Kan LCHF vara till hjälp vid svåra magproblem? 

Vill du också inspirera?

Har du en framgångshistoria att dela med dig av? Det är ett effektivt sätt att inspirera andra till att förändra sina liv.

Mejla din historia till annika@dietdoctor.com. Före- och efterbilder är bra för att göra din historia konkret och extra inspirerande för andra. Berätta om det är OK att dela ditt namn och bild eller om du vill vara anonym. Tipsa också gärna om du har en blogg eller Instagram eller liknande för läsare att följa.

Inlägget En familjs LCHF-resa dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...