Jump to content

Chucks framgångar med LCHF


Recommended Posts

Chuck vägde 230 kilo och kunde knappt röra sig. Han hade ont och kände att livet var eländigt. Det var inte förrän han hittade ketogen kost som saker och ting förändrades.

Ta en titt på den här videon för en inspirerande och angelägen framgångshistoria! Videon är öppen för alla.

Transkription

Chuck Hicks: Jag vägde 211 kilo och kunde inte gå mer än ett kvarter innan jag fick ryggvärk och behövde sätta mig ner, andfådd. Så jag satt hemma i min fåtölj, jag åkte till jobbet… Mitt liv var hemskt.

Jag heter Chuck Hicks och jag är multimedia/IT-samordnare. När jag började med keto förändrades saker direkt. Jag fick mer energi och började gå ner i vikt. Jag har gått ner 62 kilo på ett år. Jag njuter av att kunna se San Diego nu. Jag kan promenera i flera kilometer utan att få ont. Livet är underbart nu.

När kroppen är van vid att släpa runt på närmare 225 kg och man går ner i vikt så känner man sig full av kraft och styrka i benen. Folk skulle bli förvånade av hur snabbt kroppen anpassas till keto och hur snabbt hormonerna kommer i balans så att begären försvinner. När man lämnar en fri buffé har man ingen lust att äta. Det vore ju fantastiskt att känna så jämt. Jag har lärt mig ett par saker av keto. Ödemen i benen försvann helt. Alla symptom på hypoglykemi likaså. Dr Brian Lenzkes har tagit blodprover på mig, och efter ett par månader sa han: ”Du har blod som en triathlet.” Det skulle förvåna många. Den här bilden säger allt om hur det var. Jag minns när jag tog den. Jag satt ner för att jag inte orkade stå upp.

Nyckelordet är hållbarhet. Är det hållbart? Dagen efter min födelsedag, när jag åt glass och allt möjligt återgick jag till keto på en gång. Visst, det där är enkel njutning, men det är inget jag behöver i mitt liv. Jag tänkte: ”Underbart, i dag ska jag få vältra mig i glass och godis!” Men det hade inte samma psykiska effekt som tidigare. Det här är det bästa som har hänt mig. Jag lär fortsätta så här livet ut.

Transkription

Bli medlem (gratis att testa en månad) och du får omedelbar tillgång till föreläsningar, intervjuer, videokurser, frågor och svar, filmer och mycket mera. Du får också tillgång till vårt populära verktyg veckomenyer.

Framgångshistorier

 • "Vi är inte gjorda för att vara kroniskt sjuka"
  "Vi är inte gjorda för att vara kroniskt sjuka"25:54Vilken form av träning är den bästa för din hälsa? Varför kan man ha problem att gå ner i vikt på LCHF? Och kan man verkligen bota insulinresistens?
 • Hur blir man sockerfri?
  Hur blir man sockerfri?29:24
 • 45 kilo borta utan kaloriräkning
  45 kilo borta utan kaloriräkning24:12
 • Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen
  Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen15:05Larry Diamond har transformerat sitt liv och gått ner 57 kg med LCHF. I den här intervjun delar han med sig av sina insikter från resan.
 • Hur man går ner 110 kilo utan hunger
  Hur man går ner 110 kilo utan hunger31:06
 • Hjärtattacken blev ett uppvaknande
  Hjärtattacken blev ett uppvaknande07:11Efter hustruns hjärtattack letade Chris Pattinson efter ett sätt att hålla det hela i schack med kost och livsstil. Och på vägen förbättrade han sin egen hälsa.
 • Livet utan migrän
  Livet utan migrän15:44Elenas liv förändrades helt med ketogen kost.
 • "Hon fick PANIK och sade att jag skulle DÖ..." – Carola Bakken
  13:18Den studerande typ 1-diabetikern Carola Bakken lyssnar inte på sjukvårdspersonalens råd. De är negativa till att hon äter LCHF trots att Carola är en mönsterpatient med perfekt blodsocker.
 • Ketogen kost vid cancerbehandling
  Ketogen kost vid cancerbehandling17:07Kan strikt ketogen kost hjälpa till att förebygga eller till och med behandla vissa cancerformer, som hjärncancer?
 • Att praktisera och förespråka LCHF
  Att praktisera och förespråka LCHF18:16Dr Joanne McCormack insåg att kostråden vi ger diabetiker helt enkelt inte fungerar.
 • Att hjälpa folk till bättre hälsa
  Att hjälpa folk till bättre hälsa15:44Dawn var sjuk och överviktig men sen hittade hon LCHF... och det förändrade hennes liv.
 • Hur LCHF fungerar – Mary Vernon
  Hur LCHF fungerar – Mary Vernon32:11Intervju med läkaren Mary Vernon, en av världens mest erfarna på att behandla patienter med strikt LCHF-kost.
 • Keto är den enda kost som har fungerat
  Keto är den enda kost som har fungerat19:23Kristie Sullivan skriver inspirerande inlägg för Diet Doctor och har även en fantastisk historia att berätta.
 • Kan man reversera MS med kostförändring?
  Kan man reversera MS med kostförändring?14:23
 • Fungerar LCHF i längden?
  Fungerar LCHF i längden?16:13Är strikt LCHF hållbart i längden? I så fall, hur gör man?
 • Förbättra typ 1-diabetes med LCHF
  Förbättra typ 1-diabetes med LCHF30:05
 • 36 kilo lättare och inga mediciner
  36 kilo lättare och inga mediciner09:12
 • Så reverserar man typ 2-diabetes – Jay Wortman
  Så reverserar man typ 2-diabetes – Jay Wortman24:55

Inlägget Chucks framgångar med LCHF dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...