HelgeK

EAT får stöd av Unilever

Recommended Posts

EAT är familjen Stordalens vegan projekt. De reser runt i eget jetplan och propagerar för veganism. Deras röriga och förvirrade tankar får stöd av Unilever.. Det är inget att förvånas över tvärtom. Se:  http://www.onegreenplanet.org/news/unilever-supports-sustainable-plant-based-food/

Vegan romantik skall ge ett tjusigt skimmer år hårt kemiskt bearbetade omega6 fetter, som man definitivt bör undvika att äta.   

 

  • Gilla 2
  • Ledsen 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det är många multinationella kemiföretag som utnyttjar EAT-projektets propaganda  för att främja sin försäljning. Jag har varit inne på detta i en annan tråd:

Media beskriver EAT som en välgörenhetsorganisation, men vilka är det i själva verket som står bakom den? Jo, bland annat ett antal av de största bolagen inom kemiindustrin, läkemedelsindustrin och livsmedelsindustrin. Välkända ökända namn som BASF, Bayer, Nestlé och Pepsico: https://eatforum.org/initiatives/fresh/

Om man scrollar ner på sidan hittar man deras plan för hur de ska rädda världen ta över världen.

Freash_member_logotypes-940x384.pngFReSH works in partnership with EAT, the global multi-stakeholder platform for food system transformation, to ensure that business solutions are science-based.

  • Gilla 1
  • Ledsen 4

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Efter att ha lyssnat av Gunhild Stordalen - en sympatisk kvinna - och insett att hon har ett ärligt syfte, när hon talar sig varm för sitt och makens projekt, kan jag mycket väl tänka mig att hon med framgång kan samla intressenter för framtida, mer hållbara metoder och system för viss typ av livsmedelsproduktion. Grundtanken är ju naturlig men tyvärr har huvudintresset som, även före hennes sjukdoms utbrott, legat på  vegansidan, inneburit en slagsida i riktning vegetariskt synsätt i miljöfrågan (hon var redan innan hon insjuknade miljöaktivist). Dessutom har täta kontakter med dietister (dvs. numera miljöaktivister) ytterligare förskjutit intresset i samma riktning. Sannolikt har Gunhild Stordalen också tenderat att, i samband med sin sjukdom, se en inriktning av nutritionsterapin ligga nära veganismen. 

Vad hennes sjukdom beträffar saknas kunskap och tydliga rekommendationer runt kosten. Man har inte kunnat se annat än att undernäring med underskott på proteiner har stor negativ betydelse.

 

Hur bör sammansättningen av parter och styrande i en utredning vara?

Enligt ovan förefaller ytterligare en kapitalstark organisation kunna växa sig stor, vars viktigaste  utgångspunkt  ligger i att satsa på jordbruksnäringens produkter, undantaget animalisk föda.

Åter ser vi samma problem i detta fall som så många andra, att man börjar i fel ända. Nämnda organisation förefaller med stor sannolikhet utgå från att animaliska produkter bör reduceras till ett minimum - allt i tron att jordens resurser bäst kommer att räcka till, om jordarealerna brukas för annat än uppfödning av slaktdjur. Naturligtvis med bakgrunden är att veganismen ligger närmare det naturliga för människan att må väl av - underförstått att människan under evärdeliga tider under evolutionen levt av det växtvärlden och jordbruket kunnat ge.

Vad som hela tiden ligger i denna organisations stöpslev är alltså att animalisk föda måste marginaliseras. Detta utan att fästa avseende vid 20-30-års lång, modern forskning på kostsidan, som nu finns att tillgå. Man kommer alltså, trots klara fakta, att förutsätta veganismen vara den rätta utgångspunkten i alla miljösammanhang (var det någon som åter pratade om pengar?).

  • Gilla 4

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.