Elisabeth Olger

Pepsilina

Recommended Posts

Hej!

Jag funderar på att börja med 16:8-metoden och undrar om jag kan ta mjölk i kaffet då jag fastar eller är det som om jag intar föda? 

 

Tacksam för svar!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nyfiken på vad du vill uppnå med 16:8 ?

Skulle tro att det beror lite på hur mycket mjölk du har i kaffet. Liten skvätt är nog inget problem med om vi pratar latte eller till och med capuccino skulle jag säga att du borde låta bli. 

I vilket fall kan du väl låta bli ändå under de 16 timmar du fastar varav det stora flertalet timmar förmodligen är sömn ?

  • Gilla 4

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Om jag använda en skvätt grädde&mjölk varje gång jag drack te, så skulle det bli minst 3 dl liter i slutet av dagen och då är det ju inte ens fasta längre 😲 

Men Jason Fung jobbar väl främst med patienter som har väldigt väldigt mycket fetma? Då kan jag tänka mig att det behövs "stödhjul" i form av t.ex en skvätt grädde i drycken, bara för att klara av att upprätthålla rutinen. Han utgår nog också från att folk inte är som engelsmän eller svenskar och dricker te respektive kaffe HELA TIDEN!😏

Generellt när man fastar så är det bäst att bara dricka vatten med lite salt i eller möjligen örtte(utan koffein). Men att fasta med lite grädde eller rent fett är ju fortfarande bättre än att ge upp eller att inte fasta alls! Så det där får man nog känna efter själv vad man klarar av. 

 

  • Gilla 4

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
13 minuter sedan, Elinor sade:

Om jag använda en skvätt grädde&mjölk varje gång jag drack te, så skulle det bli minst 3 dl liter i slutet av dagen

 Jisses?! Antingen dricker du många koppar eller så har du helt andra mängder "vitt" i teet än jag..?! Jag tar nog nån tesked vispgrädde per kopp (och 2 tsk mina dåliga dagar) och dricker kanske 6 koppar om dagen. Det blir mellan 0,5 - 1 dl/dygn. Mjölk har man kanske lite mer av? 
Intressant det där hur man skulle behöva definiera nästan allt ;"Hur lite är lite?" liksom.... :)

  • Gilla 5

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
18 minuter sedan, Elinor sade:

Men Jason Fung jobbar väl främst med patienter som har väldigt väldigt mycket fetma? Då kan jag tänka mig att det behövs "stödhjul" i form av t.ex en skvätt grädde i drycken, bara för att klara av att upprätthålla rutinen.. 

I sin bok "Allt om fasta"  skriver Fung det är ok med upp till sex koppar kaffe per dag. Helst svart, men det är tillåtet med upp till en matsked fett typ kokosolja, MCT, smör per kopp. Eller 1-2 teskedar grädde eller mjölk (men inte mellan-, eller lättmjölk).

Han rekommenderar te utan mjölk, men även här det tillåtet med upp till en matsked bra fett per kopp, och mjölk/grädde som ovan. Sötningsmedel är no-no!

  • Gilla 6

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack så mycket för svaren!

Vill gå ner i vikt därav fastan. Dricker en eller två koppar kaffe innan ätfönstret startar så då känns det som om jag kan ha i lite grädde i kaffet för att det skall smaka bättre.

  • Gilla 4

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.