Elin Smestad Andreassen Posted March 3, 2019 Share Posted March 3, 2019 Hej Jag lagade pankakor till frukosten, men hade inget lyckade med mej. Smeten blev som en deg och inte som en lös smet. Hvad jag görde fel hvet jag inte, jag földe receptet https://www.dietdoctor.com/se/recept/glutenfria-blabarspannkakor Nogra andra med samma upplevelsen? Tack för svaren iallafall 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elinor Posted March 3, 2019 Share Posted March 3, 2019 Jag aldrig gjort just det receptet, men generellt om smeten blir jättetjock och pannkakorna som "gummi", så har man haft i för mycket fiberhusk i förhållande till andra ingredienser. Det är väldigt lätt hänt att man överdoserar kostfiber och det blir äckligt. Kan också bero på att dina ägg var mindre än de ägg som användes i receptet? Sen blir en LCHF smet alltid tjockare än en traditionell gjord på spannmål. Det är tyvärr den höga halten gluten i vetemjöl som gör det möjligt att få supertunna pannkakor som håller ihop. Du får helt enkelt satsa på att få så goda pannkakor som möjligt, istället för en tunn smet. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted March 3, 2019 Share Posted March 3, 2019 10 timmar sedan, Elin Smestad Andreassen sade: Hej Jag lagade pankakor till frukosten, men hade inget lyckade med mej. Smeten blev som en deg och inte som en lös smet. Hvad jag görde fel hvet jag inte, jag földe receptet https://www.dietdoctor.com/se/recept/glutenfria-blabarspannkakor Nogra andra med samma upplevelsen? Tack för svaren iallafall Ingen erfarenhet av det receptet.. iallafall talar vi frukost så föredrar jag fortfarande äggobacon, gärna med vita bönor! Dvs de gånger då jag testat sk LCHF ersättningar.. för "junkfood" så har jag lite samma erfarenhet som du, dvs det blir någon form av gegga! Och då har jag av någon underlig anledning i stället valt andra alternativ, typ de som jag redan skrivit eller att hoppa över frukost! Det kan handla om att jag inte är så bra i köket/vid spisen.. iallafall så misslyckas jag aldrig med äggobacon eller att öppna en burk med vita bönor! 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.