Recommended Posts

Hej

Jag lagade pankakor till frukosten, men hade inget lyckade med mej. Smeten blev som en deg och inte som en lös smet. Hvad jag görde fel hvet jag inte, jag földe receptet

https://www.dietdoctor.com/se/recept/glutenfria-blabarspannkakor

Nogra andra med samma upplevelsen?

Tack för svaren iallafall

  • Gilla 2
  • Ledsen 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag aldrig gjort just det receptet, men generellt om smeten blir jättetjock och pannkakorna som "gummi", så har man haft i för mycket fiberhusk i förhållande till andra ingredienser. Det är väldigt lätt hänt att man överdoserar kostfiber och det blir äckligt. Kan också bero på att dina ägg var mindre än de ägg som användes i receptet?

Sen blir en LCHF smet alltid tjockare än en traditionell gjord på spannmål. Det är tyvärr den höga halten gluten i vetemjöl som gör det möjligt att få supertunna pannkakor som håller ihop.

Du får helt enkelt satsa på att få så goda pannkakor som möjligt, istället för en tunn smet.  

  • Gilla 6

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
10 timmar sedan, Elin Smestad Andreassen sade:

Hej

Jag lagade pankakor till frukosten, men hade inget lyckade med mej. Smeten blev som en deg och inte som en lös smet. Hvad jag görde fel hvet jag inte, jag földe receptet

https://www.dietdoctor.com/se/recept/glutenfria-blabarspannkakor

Nogra andra med samma upplevelsen?

Tack för svaren iallafall

Ingen erfarenhet av det receptet.. iallafall talar vi frukost så föredrar jag fortfarande äggobacon, gärna med vita bönor!

Dvs de gånger då jag testat sk  LCHF ersättningar.. för "junkfood" så har jag lite samma erfarenhet som du, dvs det blir någon form av gegga!

Och då har jag av någon underlig anledning i stället valt andra alternativ, typ de som jag redan skrivit eller att hoppa över frukost!

Det kan handla om att jag inte är så bra i köket/vid spisen.. iallafall  så misslyckas jag aldrig med äggobacon eller att öppna en burk med vita bönor!

  • Gilla 5

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.