Jump to content

Katrins framgångar med LCHF


Recommended Posts

1 visningar

Katrin Crum fick diagnosen sjuklig fetma och hade också andra problem med hälsan. Hon hade testat många olika sätt att äta, men ingenting fungerade på lång sikt. Vi träffade Katrin på Low Carb Cruise i maj 2018 och här är hennes berättelse om hur hon hamnade på kryssningen:

Hej!

Jag heter Kat och jag har blivit inbjuden av min vän Jimmy Moore för att vara med på Low Carb Cruise som hans gäst. Det är så spännande! Jag ser fram emot att lära mig mer och träffa andra i den här fina LCHF/keto-världen och jag är helt säker på att det kommer att bli en fantastisk upplevelse!

Jag fick ett mejl där ni efterlyste framgångshistorier och kontakt med någon som vill dela med sig av sin berättelse. Här är mitt svar, jag vill gärna vara med och få chansen att uppmuntra och inspirera andra!

Att säga att LCHF/keto har förändrat mitt liv är en underdrift, kosten har faktiskt RÄDDAT mitt liv! Jag fick diagnosen sjuklig fetma när vågen stod på 139 kilo. Jag hade högt blodtryck som läkaren inte fick under kontroll, inte ens med två olika läkemedel. Jag hade diagnoserna PCOS, insulinresistens, metabolt syndrom, hypoytyreos och sömnapné. Jag kunde inte gå uppför en trappa utan att bli andfådd och jag kände mig ständigt utmattad. Jag visste att jag var på väg mot diabetes, hjärtinfarkt, stroke och förtida död om jag inte gjorde en stor förändring av mitt liv. Jag bestämde mig för att testa LCHF och keto.

…jag kanske inte var ett misslyckande, det var de andra dieterna som svikit mig.
Genom åren hade jag testat varenda bantningsdiet som finns, bara för att uppleva att suget efter socker och kolhydrater gjorde att jag inte kunde hålla fast vid någon kosthållning en längre tid. Jag kände mig som ett misslyckande, men började lära mig om LCHF/keto och insåg att jag kanske inte var ett misslyckande, det var de andra dieterna som svikit mig.

Jag började med LCHF/keto och till min stora förvåning började mitt sug efter socker och kolhydrater försvinna. Min aptit, som hade varit bortom all kontroll, var plötsligt hanterbar och jag kände att ”Wow! Jag kan verkligen göra detta!” Jag fick mycket mer energi, blev mer klartänkt och tröttheten började ge med sig. Mitt mående var bättre än på år!

På ett och ett halvt år har jag gått ner 68 kilo bara genom att äta LCHF/keto! Jag gick från 139 kilo till 71! Mitt höga blodtryck har rättat till sig av sig själv och jag har kunnat sluta med alla läkemedel. Alla mina andra krämpor har också försvunnit! Jag har inte bara gått ner i vikt, jag har återvunnit min hälsa. Jag har nu hållit min nya vikt i ett år genom att fortsätta med LCHF/keto.

Jag får hela tiden frågan om hur jag har gjort för att gå ner all denna vikt och jag är alltid lika nöjd över att få berätta min historia. Jag hoppas att min resa kan uppmuntra och inspirera andra att förändra sina liv och sin hälsa till det bättre genom att lägga om kosten till LCHF/keto.

Stort tack!

Transkription

Katrin Crum: Min man fick mig att känna mig vacker när jag vägde 139 kilo, men han var orolig för min hälsa. Jag var på god väg mot att dö i förtid i slaganfall eller hjärtinfarkt. Jag hade varit hos flera olika läkare genom åren. Min läkare sa att det behövdes en förändring, annars skulle jag inte leva länge till.

Jag slog in på lågkolhydratspåret för 2,5 år sen. Det första jag gjorde var att ta bort vete och socker. Sen gick jag vidare med en ganska traditionell lågkolhydratkost. Ett skäl till att jag hade misslyckats med dieter var att begäret blev så starkt att jag till slut gav efter för det. För första gången hade jag nu kontroll över aptiten. Jag gick ner 68 kilo på 1,5 år.

Det råder en missuppfattning om att överviktiga bara är lata tjockisar. Så är det inte. Jag tror knappast att nån vill vara sjukligt fet. De ser bara inte vägen därifrån. Man behöver gå ner på djupet i vissa skeden av resan. 68 kilo är mycket att gå ner. Jag brukar råda andra att inte tappa hoppet. Det finns ett sätt att få bättre hälsa och vända fetmatrenden.

Jag tar inga mediciner längre och mitt blodtryck är helt normalt. Jag har inga PCOS-symptom längre, inget högt blodtryck, ingen prediabetes. Jag är friskare nu som snart 50-åring än jag var i 30- och 40-årsåldern. Det har jag LCHF och keto att tacka för. Här ser man min viktminskning på 68 kilo. Jag minskade mina mått med sammanlagt 2,5 meter, vilket är fantastiskt. Jag har åkt zipline för första gången i livet, jag har snorklat, bestigit Mayapyramiderna… Jag har upplevt fantastiska saker som jag inte hade kunnat uppleva annars. Bara att aktivt kunna ta del av livet i stället för att stå vid sidan av.

Det är så mycket mer än viktminskningen. Viktminskningen är en underbar sidoeffekt, men det handlar om att få god hälsa och kunna njuta av livet fullt ut igen.

Transkription pdf

Om videon

Inspelad på konferensen Low Carb Cruise i maj 2018. Publicerad i mars 2019.
Intervju: Kristie Sullivan
Kamera: Simon Victor, Mattias Lindberg och Jonatan Victor
Ljus: Simon Victor
Ljud: Simon Victor
Klippning: Harianas Dewang

Bli medlem (gratis att testa en månad) och du får omedelbar tillgång till föreläsningar, intervjuer, videokurser, frågor och svar, filmer och mycket mera. Du får också tillgång till vårt populära verktyg veckomenyer.

Framgångshistorier

 • Hur blir man sockerfri?
  Hur blir man sockerfri?29:24
 • "Vi är inte gjorda för att vara kroniskt sjuka"
  "Vi är inte gjorda för att vara kroniskt sjuka"25:54Vilken form av träning är den bästa för din hälsa? Varför kan man ha problem att gå ner i vikt på LCHF? Och kan man verkligen bota insulinresistens?
 • Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen
  Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen15:05Larry Diamond har transformerat sitt liv och gått ner 57 kg med LCHF. I den här intervjun delar han med sig av sina insikter från resan.
 • Hur man går ner 110 kilo utan hunger
  Hur man går ner 110 kilo utan hunger31:06
 • Hjärtattacken blev ett uppvaknande
  Hjärtattacken blev ett uppvaknande07:11Efter hustruns hjärtattack letade Chris Pattinson efter ett sätt att hålla det hela i schack med kost och livsstil. Och på vägen förbättrade han sin egen hälsa.
 • Livet utan migrän
  Livet utan migrän15:44Elenas liv förändrades helt med ketogen kost.
 • "Hon fick PANIK och sade att jag skulle DÖ..." – Carola Bakken
  13:18Den studerande typ 1-diabetikern Carola Bakken lyssnar inte på sjukvårdspersonalens råd. De är negativa till att hon äter LCHF trots att Carola är en mönsterpatient med perfekt blodsocker.
 • Ketogen kost vid cancerbehandling
  Ketogen kost vid cancerbehandling17:07Kan strikt ketogen kost hjälpa till att förebygga eller till och med behandla vissa cancerformer, som hjärncancer?
 • 45 kilo borta utan kaloriräkning
  45 kilo borta utan kaloriräkning24:12
 • Att praktisera och förespråka LCHF
  Att praktisera och förespråka LCHF18:16Dr Joanne McCormack insåg att kostråden vi ger diabetiker helt enkelt inte fungerar.
 • Att hjälpa folk till bättre hälsa
  Att hjälpa folk till bättre hälsa15:44Dawn var sjuk och överviktig men sen hittade hon LCHF... och det förändrade hennes liv.
 • Keto är den enda kost som har fungerat
  Keto är den enda kost som har fungerat19:23Kristie Sullivan skriver inspirerande inlägg för Diet Doctor och har även en fantastisk historia att berätta.
 • Hur LCHF fungerar – Mary Vernon
  Hur LCHF fungerar – Mary Vernon32:11Intervju med läkaren Mary Vernon, en av världens mest erfarna på att behandla patienter med strikt LCHF-kost.
 • Kan man reversera MS med kostförändring?
  Kan man reversera MS med kostförändring?14:23
 • Fungerar LCHF i längden?
  Fungerar LCHF i längden?16:13Är strikt LCHF hållbart i längden? I så fall, hur gör man?
 • Förbättra typ 1-diabetes med LCHF
  Förbättra typ 1-diabetes med LCHF30:05
 • 36 kilo lättare och inga mediciner
  36 kilo lättare och inga mediciner09:12
 • Så reverserar man typ 2-diabetes – Jay Wortman
  Så reverserar man typ 2-diabetes – Jay Wortman24:55

Inlägget Katrins framgångar med LCHF dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...