Jump to content

MCT olja och LCHF


Annuka12
 Share

Recommended Posts

Hej,

jag är nybörjare med LCHF dieten, det är min tredje dag nu.

Jag tror, att jag nu är i denna övergångstiden till ketos och tycker, att det är ganska jobbigt, typ yrsel, lite seg, trött osv. Men glad är jag ändå för att det funkar ju att hamna där 🙂

Kan man förkorta övergångstiden med MCT olja?

Imorgon ska jag till en anställningsintervju och det vore bra om jag vore lite piggare 😉

Har ni tipps?

 

Tack på förhand!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

On 2019-03-07 at 16:30, Annuka12 sade:

Hej,

jag är nybörjare med LCHF dieten, det är min tredje dag nu.

Jag tror, att jag nu är i denna övergångstiden till ketos och tycker, att det är ganska jobbigt, typ yrsel, lite seg, trött osv. Men glad är jag ändå för att det funkar ju att hamna där 🙂

Kan man förkorta övergångstiden med MCT olja?

Imorgon ska jag till en anställningsintervju och det vore bra om jag vore lite piggare 😉

Har ni tipps?

 

Tack på förhand!

Näe.. det tar minst tre veckor för kroppen/hjärnan att ställa om lite oavsett vad du äter/dricker!

Du har redan fått standardtipset, dvs mer salt!

Dvs de mesta utav omställningsproblemen kan lindras men inte botas av mer salt!

Hela den där saltgrejen i omställningsbesvären handlar om sjunkande blodtryck!

Dvs det finns en febläss för att undvika salt, socker, fett i vårt samhälle.. rött kött oxå, grejen är att det är först o främst olika grejer, en del är bogus.

Iallafall får man för sig att kutta ut en massa kolisar så droppar insulin rätt radikalt, det är själva tanken, men insulin gör att njuren återupptar en massa salt.

Kroppen använder salt för att reglera blodvolymen/blodtrycket.

Iallafall så är det inte bogus att kutta ut en massa prefabricerad mat som typ innehåller en massa socker och salt.. det gör de främst för att de inte annars skulle smaka något som helst!

Att man skall undvika naturligt eller tillomed animaliskt mättat fett samt rött kött är däremot bogus!

Återstår således att tillfredställa sitt essentiella behov av salt via smaklökarna, dvs vi har funktioner som gör oss saltsugnna om det kniper.

Så om man börjar en diet på kött, fisk, fågel, med rätt så mycket grönsaker, en del mejerier samt lite frukt/bär, så får man salta själv!

Hemmakokt benbuljong kan rekommenderas, men vem har tid med sådant??

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...