Cleppa

ny studie... gamla vanliga eller ligger något i den?

Recommended Posts

Knepig presentation. När jag tittar med chrome blockeras del av texten med lågupplösta bilder av enormt format. Amatörmässigt utfört.

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
21 minuter sedan, Kjell Granelli sade:

Daily Mail glömde skriva det allra viktigaste:

"Zhuang (lead author; min kommentar) said that while the research shows an association, it cannot prove cause and effect."

https://www.sciencedaily.com/releases/2019/03/190306081652.htm

 

Man blir sjuk av att inta så mycket kolhydrater som deltagarna i studien gjort över lång tid. Man har bearbetat en tidigare gjord långtidsstudie där ingen av grupperna, som man redovisar, har ätit en lågkolhydratkost. 

  • Gilla 6
  • Tack! 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Citat från Abstract:   "... We aimed to evaluate the association between carbohydrate intake and the risk of incident AF in the Atherosclerosis Risk in Communities (ARIC) study. Methods and Results We included 13,385 participants (age, 54.2±5.8 years, 45.1% male and 74.7% white) who completed a dietary questionnaire at baseline (1987-1989) in the ARIC study. " 

- Man kan misstänka att många åt en låg-fettkost, som på grund av att livsmedelsföretagen ändrat sitt utbud, var fullt ut etablerad i USA under de år som studien omfattade. Dessutom är de fakta om deltagarnas matintag, som man använder, framtaget via  kostformulär - en metod som är mycket otillförlitlig. - Så grunden för den ursprungliga studien är svag. Därför blir de slutsatser som man nu försöker dra mycket svaga eller helt enkelt felaktiga.

-Studien ifråga är en av dessa studier som inte kan tillmätas någon betydelse beträffande samband mellan kost och hälsa.

  • Gilla 6

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

 

Originalstudien är initierad av NIH  (National Institutes of Health), som har nära band med familjen Rockefeller och dess pengar. Det är välkänt att the Rockefeller foundation satsat pengar allt sedan 1800-talet på forskning och utbildning som varit och är gynnsamt för bussiness.   https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25862750

Hör vad Lars Bern säger om de täta banden mellan medicin o bussiness i USA.   https://anthropocene.live/2019/02/25/rockefellers-spoke-vilar-over-skolmedicinen/

  • Gilla 5
  • Tack! 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
4 timmar sedan, Kjell Granelli sade:

Bred enighet bland alla utom stressade journalister...

När får vi se en bredare tendens bland journalister att sätta sig in i det de tar upp. Den samlade kunskapen bland t.ex. detta forums medlemmar rör sig om inhämtade kunskaper på lågkolhydratsidan från något trettiotal välkända forskare och dessutom några utsökt skickliga vetenskapsjournalister - alla utan ekonomiska bindningar till företagsvärlden.

Vi vet att "den andra sidan" genom sin överväldigande storlek och bindning till tidigare felaktiga kostråd, förtvivlat fortsätter backa upp sitt gamla tänkande (vem vill tillhöra det förlorande laget). De kan göra det i vetskapen om att i stort sett ha kapitalets stöd, för att inte tala om hur alla organisationer som på vegansidan nu alltmer övergått till att bli miljökämpar - istället för att värna det som är bäst för människokroppen.

  • Gilla 3
  • Tack! 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
On 2019-03-07 at 20:28, Cleppa sade:

https://www.dailymail.co.uk/health/article-6779167/amp/Low-carb-keto-diets-raise-risk-heart-rhythm-disorders-study-finds.html

 

Nu hänvisas det till en ny studie om hur farligt det är att inte äta kolisar.... någon kunnig som har en kommentar?

Gamla vanliga och det ligger antagligen något i det.. fast ingen åt lågkolhydratkost hur som helst!

Aså om man iallafall skall tangera Ketos så bör man inte överskrida 20 E% kolisar!

Aså igen hur vore det om de gjorde en riktig undersökning.. menna jag misstänker att de snubblat på och utskildt folk som äter MC-D/Pissa/snabbmatsdieten?

Dvs jag tvivlar på att det inte finns någon här som inte ser skillnaden, dvs vi vet att man kan leva på hög andel kolhydrater om man får dessa från bra råvaror/lever ett i övrigt bra liv/har goda matvanor/en massa annat!

"Med hjälp av metoden undersökte hon bilder av hjärtat från smala och feta personer med normalt blodsocker, feta personer som börjat visa förhöjda sockernivåer och feta personer med konstaterad typ 2-diabetes. Förutom upptäckten att fettinlagringar i hjärtat föregår diabetes såg forskarna att personer med onormal sockermetabolism hade signifikant mer fettansamlingar i sina hjärtan än personer med normalt blodsocker oavsett kroppsvikt.

Studien visade att graden av fettinlagring i hjärtat var orelaterad till mängden fett i blodkärl och lever, vilket visar att mätning av någon av dessa faktorer inte kan förutsäga ansamling av fett i hjärtat. Däremot såg forskarna ett samband mellan fett i hjärtat och graden av fett runt magen. "

https://www.lakemedelsvarlden.se/fett-paverkar-hjartat-innan-det-ger-diabetes/

Jada jada.. hur vore det om man började screena folk för C-peptid?

Dvs det vore himla bra om man undvek störningar i hjärtat, typ steatos som kan leda till flimmer/celldöd/annat!

Oså har jag läst att det finns "rätt kuninga personer" som menar att åtminste 50 % av USAs vuxna befolkning lider utav hyperinsulinemi/metabolt syndrom, andra menar att det är en underskattning!

  • Gilla 2
  • Tack! 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack för att du delade den högintressanta artikeln Zepp. Den är från 2007 men jag har aldrig hört talas om den och de viktiga insikter man kommit till genom att kunna få tydliga bilder av hjärtat. Ännu ett bevis för hur skadligt det är för människor att få i sig för mycket kolhydrater under hela sitt liv. Skadorna manifesteras sent i förloppet med diabetes2 och hjärt-kärlsjukdom. Finns all anledning att försiktig med sitt hjärta hela livet och inte utsätta det för påfrestningar av högt blodsocker. Hjärtats celler förnyas väldigt långsamt och förmodligen bara till 40% under en livstid enl forskning. Man kan undra om det är möjligt att "avfetta" hjärtat med ketogen kost och hur lång tid det tar?

http://www.uu.se/nyheter-press/nyheter/artikel/?id=4896&typ=artikel

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

ARIC -studien har omarbetats tidigare, och Martinas artikel från förra gången den omarbetades säger lite om varför LCHF motståndare gillar den.

                               https://martinajohansson.se/om-nya-kolhydratstudien-i-the-lancet/

Så jag gissar att den kommer att dyka upp igen.

  • Gilla 4

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
On 2019-03-10 at 09:58, kickilotta sade:

Tack för att du delade den högintressanta artikeln Zepp. Den är från 2007 men jag har aldrig hört talas om den och de viktiga insikter man kommit till genom att kunna få tydliga bilder av hjärtat. Ännu ett bevis för hur skadligt det är för människor att få i sig för mycket kolhydrater under hela sitt liv. Skadorna manifesteras sent i förloppet med diabetes2 och hjärt-kärlsjukdom. Finns all anledning att försiktig med sitt hjärta hela livet och inte utsätta det för påfrestningar av högt blodsocker. Hjärtats celler förnyas väldigt långsamt och förmodligen bara till 40% under en livstid enl forskning. Man kan undra om det är möjligt att "avfetta" hjärtat med ketogen kost och hur lång tid det tar?

http://www.uu.se/nyheter-press/nyheter/artikel/?id=4896&typ=artikel

Bra artikel du kom med oxå!

Oså vet jag så klart inte.. Iallafall!

"Curbing carbohydrates is more effective than cutting calories for individuals who want to quickly reduce the amount of fat in their liver, report UT Southwestern Medical Center researchers."

https://www.sciencedaily.com/releases/2011/04/110419003651.htm

"Steatosis, also called fatty change, is the process describing the abnormal retention of lipids within a cell or organ.[1] When not further specified (such as cardiac steatosis), it is defined as affecting the liver.[2] It reflects an impairment of the normal processes of synthesis and elimination of triglyceride fat. Excess lipid accumulates in vesicles that displace the cytoplasm. "

"As the liver is the primary organ of lipid metabolism it is most often associated with steatosis; however, it may occur in any organ, commonly the kidneys, heart, and muscle."

"Macrovesicular steatosis is the more common form of fatty degeneration and may be caused by oversupply of lipids due to obesity, obstructive sleep apnea (OSA),[13] insulin resistance, or alcoholism. Nutrient malnutrition may also cause the mobilisation of fat from adipocytes and create a local oversupply in the liver where lipid metabolism occurs. Excess alcohol over a long period of time can induce steatosis. The breakdown of large amounts of ethanol in alcoholic drinks produces large amounts of chemical energy in the form of NADH, signalling to the cell to inhibit the breakdown of fatty acids (which also produces energy) and simultaneously increase the synthesis of fatty acids. This "false sense of energy" results in more lipid being created than is needed."

https://en.wikipedia.org/wiki/Steatosis

"Non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD) is when excess fat builds up in the liver due to causes other than alcohol use.[1]There are two types: non-alcoholic fatty liver (NAFL) and non-alcoholic steatohepatitis (NASH).[2][1][3] Non-alcoholic fatty liver usually does not progress to liver damage or NASH.[1] NASH includes both a fatty liver and liver inflammation.[2] It may lead to complications such as cirrhosis, liver cancer, liver failure, or cardiovascular disease.[1][4]

Risk factors include diabetes, obesity, a diet high in fructose and older age.[3] NAFLD is a type of fatty liver disease together with alcoholic liver disease.[3] NAFLD is related to insulin resistance and metabolic syndrome."

https://en.wikipedia.org/wiki/Non-alcoholic_fatty_liver_disease

Iallafall, steatosen försigår samtidigt i alla interna organ, tex i bukspottkörteln och i hjärtat.. förutom i fettväven!

"Forskarnas teori är att mekanismen för insulinresistens, som ses hos patienter med familjär partiell lipodystrofi, också kan ske hos den övriga befolkningen. Om mindre fett lagras in i perifer vävnad sker troligtvis en ackumulering i andra organ, såsom lever och bukspottkörtel, vilket kan öka risken för insulinresistens och typ 2-diabetes, skriver de.  "

https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2016/11/21/snedfordelad-fettinlagring-kopplas-till-typ-2-diabetes/

"Abstract

With the increasing global epidemic of obesity, the clinical importance of non-alcoholic fatty pancreas disease (NAFPD) has grown. Even though the pancreas might be more susceptible to ectopic fat deposition compared with the liver, NAFPD is rarely discussed because of the limitation of detection techniques. In the past, NAFPD was considered as an innocent condition or just part of clinical manifestations during the course of obesity. Recently, a growing body of research suggests that NAFPD might be associated with β-cell dysfunction, insulin resistance and inflammation, which possibly lead to the development of diabetes and metabolic syndrome. The present review summarized the current literature on the epidemiology, potential pathophysiology, diagnostic techniques, impact of NAFPD on β-cell function and insulin resistance, and the clinical relevance of the interplay between NAFPD and glucometabolic disorders."

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28371475

Osv osv!

  • Gilla 1
  • Tack! 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nu så är vi på ett LCHF-forum där vi oftast fokuserar på just Hyperinsulinemi.. iomed att typ LCHF kan reversera detta.

Därmed inte sagt att det inte finns andra orsaker till steatos  i interna organ typ lever,  hjärta och bukspotkörtel!

Iallafall.. litta mer;

anting Lecture 2011

Hyperinsulinemia: Cause or Consequence?

 "In this conceptual model, insulin resistance is caused

by hyperinsulinemia and is an appropriate adaptation to the increased need to store fat in adipose tissue without causing hypoglycemia. Thus, insulin resistance is an adaptive response that successfully maintains normal circulating levels of fat and glucose as long as the b-cell is able to maintain sufficiently elevated insulin levels (57). Perhaps the time has come to expand our research focus to carefully investigate the environmental changes that have accompanied the epidemic of obesity and diabetes"

 

http://diabetes.diab...61/1/4.full.pdf

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.