Cederulla Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 http://publications.lib.chalmers.se/records/fulltext/170320/local_170320.pdf 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiny Tom Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 http://publications.lib.chalmers.se/records/fulltext/170320/local_170320.pdf Intressant läsning. Tyckte det häftigaste var att man i en sådan här mainstreaminriktad skrivelse fäster vikt vid vad jag tangerade häromdagen, dvs s.k. advanced lipid end-products (ALE) eller lipidperoxidation som det omnämns i dokumentet. Med den här spridningstakten kanske det kan innebära att om något halvt decennium eller så så kanske även SLV slutat att summariskt rekommendera fleromättat som preferens vad gäller fetter. Strålande tider! Det tragiska är väl att det är först då man får fingrarna ur för att - kanske - lägga krut på att köttproduktionen återgår till djurfoder som inte påverkar köttets fettsammansättning negativt, dvs tillbakagång till mer mättat än PUFA. Det är ju lite av en rävsax att den här typen av situationer är beroende av de officiella rekommendationerna för en förändring åt bättre håll. Någon som känner till professorn (Göran Eriksson hette han väl?) sedan tidigare? Är han tidigare känd som positiv i relation till LCHF? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.