Sylvia Loft

LCHF utan mjölkprodukter och kött?

Recommended Posts

Om man försöker hänga med i kost debatten så har det framkommit så olika definitioner av kött. Därav min första fråga: vad menar DU med kött? En epidemiologisk studie kan hävda att man har hittat en korrelation (märk väl INTE orsakssamband) mellan konsumtionen av kött och cancer när de egentligen sett en korrelation mellan snabbmat (typ hamburgaremeny inkl pommes frites och bröd) och cancer. En vegetarian kan hävda att hen inte äter kött men det visar att hen äter ägg och fisk. Ägg och fisk är inte vegetabilier. Därav vore det bra om du definierade vad är det du inte vill äta.

En annan sak med LCHF som gör den till en helande kost är ett förhållande mellan näringsvärdet av den maten man äter till belastningen som utfyllnadsmaten gör på kroppen. Med andra ord om man inte äter kött (nöt, fläsk, lamm, älg, rådjur, fågel) går man miste om fullvärdiga proteiner, en hel del fettsyror och vitaminer vilket kan minska den helande effekten den maten annars brukar ha. Då blir frågan, vad är anledningen att du vill äta LCHF? 

  • Gilla 6

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
4 minuter sedan, Katerina sade:

Då blir frågan, vad är anledningen att du vill äta LCHF?

En mycket bra fråga även bortom ämnets rubrik! 

  • Gilla 5

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Allt går ju om man verkligen vill. Men låter bökigt och enformigt. Blir en väldans massa ägg på längden och tvären. Folk som inte äter rött kött och fågel på LCHF, ersätter det normalt med proteinkällor från mejerier som keso och ost med mera. Äter man inte det p.g.a allergi, så blir det svårt. Blir iofs lite lättare med protein om du äter fisk och skaldjur. 

De livsmedel som vegetarianer&pescetarianer normalt ersätter kött med(processat veggoprotein och baljväxter) är inte riktigt inom ramen för LCHF, även om jag personligen tycker att en näve rena bönor är okej. Däremot är grejer som vegetabiliskt färs inte bra, eftersom det är processat och innehåller skräp som härdade växtfetter, smakförstärkare, karamelliserat socker, druvsocker, spannmål med mera. 

Man behöver absolut inte frossa i rött kött på LCHF, men skippar man det helt så tror jag man gör kroppen en otjänst. Jag hamnar t.ex lågt på järn i samband med mens om jag inte får i mig en köttbit då och då. 

  • Gilla 4
  • Tack! 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Såhär är det.. man kan äta LCHF utan varken kött eller mejerier.. det blir lite krångligare ioförsig och man behöver ha lite mer koll på näringsläran!

Oså finns det gott om LCHFare  som är vegetarianer.. riktigt vad de äter  har jag dåligt koll på.

iallafall så finns det gott om recept för vegetarisk LCHF!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.