Jump to content

Tips: Redigera post, bumpning mm


Leopold Roos

Recommended Posts

Dubbelpost:
Ser att allt fler och fler struntar att editera sina poster utan gör dubbel och trippelposter under kort tid när de kommer på något mer att skriva. Ett tips är att använda "Redigera" knappen, och skriva Edit1, Edit2 osv i ert meddelande där ni skriver till det ni ville säga. Alltså detta är inget alls stort problem, utan ville bara tipsa om funktionen. Det finns även ett multiciteringsverktyg att använda så man slipper göra en post för varje man vill citera om det är många - kan dock kännas lite osmidigt i början kan jag tänka.

Har ni en tanke bakom era multiposter för att det ska bli mer lättläst är ju det bra, men att ni postar igen under kort tid (och ingen skrivit emellan) för att ni inte orkar ändra i eran post är ju mindre bra - vissa kanske inte ens vet om funktionen. Har sett inlägg där man skrivit om rättstavning/grammatiska fel i en dubbelpost. Editera då mycket hellre den första posten för att få det mycket mera lättläst.

Alltså tänk gärna på att editera era poster, men blir det mycket omständligt och svårläst behöver ni inte. Läs mer om detta i min FAQ och etikettrigler ni hittar i min signatur.


Edit1:  Bumpning:
Bumpning är när man bara skriver nåt litet i en tråd för att få tillbaka den överst så andra ska se den och skriva i den. Man bumpar då en tråd så att säga. Detta är inget stort problem men bör undvikas. Vill man gärna att en tråd ska bli aktiv igen får man försöka att tillföra något till tråden med sitt bumpande inlägg.


Kom gärna med synpunkter.
Tack på förhand.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Vill påminna igen till er alla, försök använda redigera inlägg funktionen mera. Alltså när ni kommer på mer ni vill skriva precis efter ni postat nåt (eller hittat fel), så editera eran gamla post och gör ändringen - istället för att posta ett nytt inlägg.

Svarar ingen i tråden och du vill skriva mer långt senare (flera timmar) så är det helt okey att göra en ny post så folk märker det kommit något nytt - om du har något vettigt att tillföra - alltså inte bara en bumpning (se första posten).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...