Jump to content

konstant mens


olivia

Recommended Posts

Jag började med LCHF efter nyår och har haft mens i 15-dagars perioder. Jag äter p-piller och brukar normalt ha 28 dagars cykel. Är detta en övergående fas? Har läst om fler som har konstant mens på LCHF och tycker att det är ett konstigt sätt av kroppen att reagera på, förstår inte varför.

Bör man äta mer kolhydrater nu i början? Jag trivs bra med strikt LCHF och vill helst inte äta mer kolhydrater, men vill heller inte ha mens 50% av månaden.

 

Tacksam för tips!

Link to comment
Share on other sites

Jag blödde i nästan en månad i höstas när jag startade strikt igen efter att ha ätit liberal LCHF under ett halvår (och innan dess strikt i ett år). Har förutsatt att det beror på hormonomställningar. För min del gick det över till normal cykel efter det utan att jag ökade kolhydraterna. Utan att veta säkert, så tror jag att detta är en övergågsfas för dig. Hade jag varit du hade jag gett det några månader till för att låta kroppen vänja sig vid den nya kosten. Om du åt kolhydratrik kost innan nyår och sen bytte tvärt till strikt LCHF är det kanske inte så konstigt att hormonerna lever loppan. Hoppas det rättar till sig snart för dig. Förstår att det är jobbigt!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...