Blogg-Postare Posted April 4, 2019 Share Posted April 4, 2019 Hur ska man tänka kring kosten? Här är den första föreläsningen vi publicerar från konferensen Low Carb Denver, som gick av stapeln tidgare i år. Här pratar Gary Taubes om vad han lärt sig från åren med LCHF. Som förberedelse till sin nya bok intervjuade Taubes över hundra praktiserande läkare som förespråkar lågkolhydratkost till sina patienter. Den här föreläsningen handlar om gamla missuppfattningar och den pågående revolutionen när det handlar om hur man tänker kring nutrition, vikt och hälsa. Transkription Gary Taubes: Vi har alltså återigen en konflikt mellan vad vi blir rådda att äta, vad myndigheterna säger och det som faktiskt händer där ute. Hela transkriptionen CNN publicerade nyligen en artikel om hur Weight Watchers-aktien har dalat och att Oprah Winfrey har minskat sitt innehav eftersom keto håller på att erövra världen och DietDoctor.com konkurrerar ut dem… Hon använder till och med orden ”den ketogena svallvågen”. Jag älskar bilden, förresten. Fint att Weight Watchers säljer kalorisnål strutglass… Jag antar att de är kalorisnåla, men de har säkert poäng. Okej… Den konventionella kunskapen slår till defensiven, även om de inte märker det själva. Den här artikeln i New York Times handlar om en NuSI-finansierad studie om att keto- viktminskning handlar om kvalitet, inte kvantitet. Vi rör oss mot att mer fokusera på kvalitet, även om definitionen av kvalitet inte alltid är så bra. Men vi ser också det hårdföra försvaret. Jag vet inte om ni såg det här. Det var en artikel i New York Magazine, ”Det sista samtalet du behöver ha om rätt kost”, av Yale- näringsfysiologen David Kats och Mark Bittman, f.d. krönikör för New York Times. ”Jag vet att kolhydrater är onda.” – ”Alla växter är kolhydrater, så det kan inte stämma.” – ”Ja, men kolhydrater är onda.” – ”Det är skillnad på linser och godis. Det finns olika sorter.” – ”Visst, men kolhydrater bör väl undvikas?” – ”Tvärtom! Kolhydrater är nödvändiga i kosten.” – ”Varför har jag lurats att tro att kolhydrater är onda?” – Du har läst Gary Taubes… Nej. ”Raffinerade spannmål och tillsatt socker är onyttigt…” Det är alltså ett nyanserat budskap. ”En kompis pratar om ketos, är det hälsosamt?” – ”Det finns ingen evidens för att sådan kost främjar hälsan i längden.” Det är intressant, för vi har klinisk evidens för att det främjar hälsan på kort sikt. Transkription Se en del av videon ovan. Hela den 30 minuter långa föreläsningen (med svensk text och transkription) kan ses med gratis provmånad eller medlemskap: Hur man ska tänka kring kost — Gary Taubes Fler videor från Low Carb Denver är på gång, men just nu kan du titta på vår inspelade livestream med alla föreläsningar, tillgänglig för medlemmar: Low Carb Denver 2019 livestream Bli medlem, (gratis att testa en månad), så kan du se videon direkt – liksom föreläsningar, intervjuer, videokurser, frågor och svar, filmer och mycket mera. Du får också tillgång till vårt populära verktyg veckomenyer. Gary Taubes Problemet med socker50:01Är det fett eller socker som är orsaken till de aldrig tidigare skådade epidemierna av fetma, typ 2-diabetes och metabol sjukdom? 45:52 Frågestund med Gary Taubes26:48Vad är det största hindret när det gäller att förändra världen? Gary Taubes besvarar frågor. Gary Taubes - Why We Get Fat (SD 2016)47:30 Därför blir vi tjocka1:12:26 20:18 Varför blir vi feta? Intervju med Gary Taubes47:35 Inlägget Hur man ska tänka kring kost – Gary Taubes dök först upp på Diet Doctor. Visa hela artikeln Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.