Jump to content

”Jag känner mig så mätt och belåten efter maten”


Recommended Posts

Weekly-feedback-16-9_SE
 
Över 755 000 personer har hittills anmält sig till Diet Doctors LCHF-utmaning (på engelska, svenska och spanska). Starten går varje söndag och utmaningen är gratis, reklamfri och du förbinder dig inte till någonting.

Du får goda råd, veckomenyer, recept, inköpslistor och tips för problemsökning – allt du behöver för att lyckas med LCHF. Välkommen att anmäla dig!

Här är utdrag ur några mejl vi fått den senaste veckan:

Feedback

Helt fantastiskt!! Jag har kraftig övervikt och ligger på ca 40 i BMI. Fick diagnosen typ 2-diabetes för några veckor sedan, efter att några gånger legat på ett blodsockervärde på över 8 och 9 på fastande mage. (Jag åt i princip bara skräpmat och tryckte i mig mängder av socker.)

Beskedet att jag utvecklat diabetes fick mig rejält omskakad och jag bestämde mig för att lägga om min kost helt och hållet. Ut med allt socker! På nätet snubblade jag av en händelse in på er hemsida och förstod hur jag verkligen kunde få bukt med mina sockervärden samt erfara viktnedgång.

Är MYCKET piggare, har massvis av energi och min mage har lugnat ned sig rejält.
Jag antog utmaningen med stor entusiasm och rensade mitt kök från alla sockerfällor. Började tillaga mat för hela familjen efter era recept och råd. Ungarna tyckte maten var jättegod (bara till dem lagade jag också pasta, ris och potatis att ta vid sidan om.) Själv upplevde mina smaklökar himmelriket! Kanske det är pga av att jag helt avstår från socker som maten börjar smaka så ljuvligt gott…

Efter två veckor på strikt LCHF-kost (har ätit ca 10-15 gram kolhydrater per dag) så har jag gått ned 5,9 kilo! Är MYCKET piggare, har massvis av energi och min mage har lugnat ned sig rejält. Jag mår så mycket bättre nu!

Mitt småätande mellan måltiderna och det ständiga sockersuget är i stort sett obefintligt. Jag känner mig så mätt och belåten efter maten att jag ibland inte orkat äta tre gånger per dag. Ibland har det blivit en till två gånger. Mättnadskänslan håller i sig väääldigt länge, ibland 8-10 timmar. Har inte upplevt några biverkningar. Tog till mig råden om att extrasalta maten och har druckit minst två koppar buljong varje dag.

Jag är så tacksam över att detta har hänt!
Jag är så tacksam över att detta har hänt! Kommer att fortsätta med att äta så här. Min kost är: 5% kolhydrater, 15% protein, 80% fett. Vet ej om jag uppnått ketos eller ej, men allt fett har verkligen satt sprätt på min viktnedgång!

Vill passa på att tacka er för ert fantastiska arbete! Keep up the good work… Jag vill bli ”a fat-burning machine” och komma ur allt mitt sockerberoende.

Tack för att ni finns!

Varma hälsningar från Mari


Vi fortsätter som medlemmar och kör nu strikt.
Hej alla inblandade! Jag och min man är väldigt nöjda. Lätt att följa recepten som inte har alltför många ingredienser. Vi fortsätter som medlemmar och kör nu strikt. Tack så länge!

/Anette


Jodå, allt började så bra… MEN jag åkte på lunginflammation :(

Bara jag tagit igen mej så kör jag detta igen! Superbra och goda recept, så enkelt att äta LCHF :)

Mvh,
Ulla


Jag har uppskattat den här utmaningen på så sätt att jag nu vet vad det handlar om rent praktiskt. Tyvärr har jag varit tvungen att möblera om bland recepten då min gamla mamma delat mina måltider. Dessutom kan jag ej avsluta en måltid utan sallad, med grönsallad, tomater och gurka.

Trots att jag, som är uppfödd på gammal svensk husmanskost och alltid älskat det feta med kolhydrater, så har jag varit orolig för högt kolestorol och viktökning. Tyckt att det varit mycket fett. Bara älskade äggröran varje morgon.

Kommer med all säkerhet att försöka mej på det här igen, lite striktare med vad jag hoppas bättre resultat. Så, tack för den här inblicken.

Gunnel

Kom igång idag!

Anmäl dig för omedelbar tillgång till en enkel guide som lotsar dig framåt – steg för steg. Du kommer att få veckomenyer, recept och inköpslistor för två veckor. Läs mer här.

Anmäl mig

Video om LCHF

 • Hur du äter LCHF
  Hur du äter LCHF11:59En kort grundkurs i hur man sätter igång att äta LCHF.
 • Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 1
  Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 108:02Vilka fördelar innebär ketos? Vad äter du på ketogen kost? Här är en informativ kurs med dr Andreas Eenfeldt.
 • Leva LCHF med Caroline Smale
  Leva LCHF med Caroline Smale07:30Hur kan livet se ut om du har LCHF som livsstil? Caroline Smale delar med sig av sin berättelse och om hur hon lever med LCHF i vardagen.
 • Är LCHF dåligt för träning? Svar på vanliga frågor
  Är LCHF dåligt för träning? Svar på vanliga frågor02:45Kan man träna på LCHF-kost?
 • Biverkningar av ketogen kost
  Biverkningar av ketogen kost06:58Några vanliga biverkningar av ketogen kost – och hur du undviker dem.
 • VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)
  VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59
 • De 5 vanligaste misstagen på LCHF
  De 5 vanligaste misstagen på LCHF08:57Är det svårt för dig att nå din målvikt, är du hungrig eller mår du inte bra? Se till att du undviker dessa misstag.
 • Är LCHF dåligt för miljön? Svar på vanliga frågor
  Är LCHF dåligt för miljön? Svar på vanliga frågor07:09Är LCHF-kost skadlig för miljön?
 • Mat för friska barn
  43:29Föreläsning med Monique Forslund från LCHF-Campingen i Säffle 2014. Monique Forslunds hemsida: www.lifezone.se
 • LCHF på rätt sätt – Eric Westman 3
  LCHF på rätt sätt – Eric Westman 314:09Intervju med Eric Westman, läkare och expert på LCHF-kost. Om grunderna för att äta LCHF och vad som är viktigt att tänka på när man sätter igång för att det ska gå så bra som möjligt.
 • Hur LCHF fungerar – Mary Vernon
  Hur LCHF fungerar – Mary Vernon32:11Intervju med läkaren Mary Vernon, en av världens mest erfarna på att behandla patienter med strikt LCHF-kost.
 • Fat Head Directors Cut
  Fat Head Directors Cut1:46:20
 • Vad är den främsta fördelen med LCHF? Svar på vanliga frågor
  Vad är den främsta fördelen med LCHF? Svar på vanliga frågor02:52Vad är den främsta fördelen med att äta färre kolhydrater?
 • Fettfrälst!
  18:36Hur Martina Johansson blev "snygg, stark och frisk på högfettkost". Martina Johanssons blogg: http://www.highfatfitness.net Mer information om Ketonmätare: http://www.kostdoktorn.se/keton-och-blodsockermatare#1
 • Lite av allt? Svar på vanliga frågor
  Lite av allt? Svar på vanliga frågor05:44Är det inte bäst att helt enkelt äta balanserat och "lite av allt"?
 • Gary Taubes interview (SA 2015)
  45:52
 • Så uppnår du en hälsosam livsstil med LCHF
  Så uppnår du en hälsosam livsstil med LCHF41:41
 • Undvik de konventionella kostråden
  Undvik de konventionella kostråden45:06
 • Att lyckas hålla fast vid en ny livsstil
  Att lyckas hålla fast vid en ny livsstil17:25Dr Jen Unwin ger dig sina bästa tips om hur man lyckas hålla fast vid en livsstilsförändring och vad du kan göra om du trillar dit.
 • Att bli en fettbrännande maskin - Eric Westman 2
  Att bli en fettbrännande maskin - Eric Westman 211:31Eric Westman reder ut begreppen fettförbränningsläge och kolhydratförbränningsläge. Hur får man mer energi genom en hög fettförbränning och hur mäter man den?
 • Att leva på lågkolhydratkost – Phinney
  27:34Intervju med professor Stephen Phinney, forskare, författare och brinnande LCHF-pionjär. Filmad oktober 2011.

Viktnedgång

 • Ketokurs med Andreas Eenfeldt (del 7)
  Ketokurs med Andreas Eenfeldt (del 7)06:24Keto för nybörjare med dr Andreas Eenfeldt. Hur går du ner i vikt på ketogen kost?
 • Vinsterna med en 7-dagarsfasta
  Vinsterna med en 7-dagarsfasta03:34
 • Att förstå och behandla typ-2 diabetes
  Att förstå och behandla typ-2 diabetes59:44Dr Jason Fung föreläser om diabetes för en grupp läkare.
 • Så halverade Tommy sin vikt
  48:22Tommy Runesson föreläser om sin enorma viktresa med LCHF och vilka lärdomar han fått med sig på vägen. Inspiration och kunskap även om du vill gå ner mindre än hälften av din kroppsvikt! Följ Tommy Runesson på hans blogg: http://tommytappar.se
 • Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen
  Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen15:05Larry Diamond har transformerat sitt liv och gått ner 57 kg med LCHF. I den här intervjun delar han med sig av sina insikter från resan.
 • VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)
  VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59
 • Problemet med socker
  Problemet med socker50:01Är det fett eller socker som är orsaken till de aldrig tidigare skådade epidemierna av fetma, typ 2-diabetes och metabol sjukdom?
 • Avancerade LCHF-tips!
  Avancerade LCHF-tips!31:11
 • Orsaken till fetma
  Orsaken till fetma38:45
 • Hur insulin styr din vikt
  14:39
 • Att motivera till livsstilsförändringar
  Att motivera till livsstilsförändringar51:45Hur kan du hjälpa och motivera personer att börja med och hålla fast vid LCHF?
 • Hur man går ner 110 kilo utan hunger
  Hur man går ner 110 kilo utan hunger31:06
 • Hjärtattacken blev ett uppvaknande
  Hjärtattacken blev ett uppvaknande07:11Efter hustruns hjärtattack letade Chris Pattinson efter ett sätt att hålla det hela i schack med kost och livsstil. Och på vägen förbättrade han sin egen hälsa.
 • De 5 vanligaste misstagen på LCHF
  De 5 vanligaste misstagen på LCHF08:57Är det svårt för dig att nå din målvikt, är du hungrig eller mår du inte bra? Se till att du undviker dessa misstag.
 • Intervju med Jason Fung
  Intervju med Jason Fung45:20
 • Därför är mer protein bättre
  Därför är mer protein bättre15:17Dr Ted Naiman tror att mer protein är bättre och han rekommenderar ett högre intag.
 • Handlar inte vikten bara om kalorier? Svar på vanliga frågor
  Handlar inte vikten bara om kalorier? Svar på vanliga frågor03:14Handlar viktnedgång bara om att äta färre kalorier än man gör sig av med?
 • My success story med Katrin Crum
  My success story med Katrin Crum02:45Vi träffade Katrin på Low Carb Cruise i maj 2018 och här är hennes LCHF-berättelse.
 • En global matrevolution
  En global matrevolution48:15
 • Dr. Jason Fung - Therapeutic Fasting (SD 2016)
  46:13
 • 45 kilo borta utan kaloriräkning
  45 kilo borta utan kaloriräkning24:12

PS

Har du en framgångshistoria du vill dela med dig av? E-posta (fotografier uppskattas) till annika@dietdoctor.com. Berätta om vi får publicera ditt namn och foto eller om du vill vara anonym.

Inlägget ”Jag känner mig så mätt och belåten efter maten” dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...