Jump to content

”Maten smakade utmärkt”


Recommended Posts

Weekly-feedback-16-9_SE
 
Över 775 000 personer har hittills anmält sig till Diet Doctors LCHF-utmaning (på engelska, svenska och spanska). Starten går varje söndag och utmaningen är gratis, reklamfri och du förbinder dig inte till någonting.

Du får goda råd, veckomenyer, recept, inköpslistor och tips för problemsökning – allt du behöver för att lyckas med LCHF. Välkommen att anmäla dig!

Här är utdrag ur några mejl vi fått den senaste veckan:

Feedback

Det fungerade jättebra för mig. Maten smakade utmärkt och jag var alltid mätt. Mitt misstag var att jag drack flera glas vin en kväll och då slutade viktnedgången i tre dagar. Jag har totalt gått ner tre kilo och det var över förväntan. Jag kommer att fortsätta med dieten.

Tack för utmärkt material att läsa igenom, titta och lyssna på. Det gör att det är lättare att förstå och komma ihåg vad jag skall tänka på i dieten.

Tack,
Birgitta


Jag och min sambo har tillsammans följt recepten för tvåveckorsutmaningen. Under två veckor innan vi följde recepten gjorde vi egna veckomenyer av recept från er sida med strikt LCHF.

…jag mår bra av maten.
Min sambo har gått ner 10 cm i midjan och tappat cirka 4,5 kilo på fyra veckor, men jag själv har inte gått ner någonting alls. Även om jag inte är överviktig så har jag några ”gotte-kilon” som jag tycker borde försvunnit. Är det vanligt att kosten inte funkar för alla? Jag är 33 år, kvinna, 173 cm lång och väger 67-68 kilo.

Det jag ser som fördel är såklart att jag mår bra av maten. Men 2-3 kilo hade ju varit lite trevligt att gå ner nu innan sommarperioden.

Mvh
Lina


To uker gikk veldig fort. To uker med ro, ro i kroppen og ro i tankene. Jeg har vært i villrede når det kommer til mat så lenge. Antagelig har jeg slitt med tanker om å miste vekt, forandre på kroppen og meg selv siden jeg var omlag 12 år. Jeg har gått på lavkaloridietter, trent meg halvt i hjel på studio og løpt alle de nordnorske fjell i jakten på å bli som alle andre. Jeg har tidligere gått på svært strenge lavkarbo- dietter som også begrenser antall kalorier strengt. Diettene har vært lave på fett og jeg har vært så sulten. Noen ganger har sulten gnagd i meg så jeg nesten har spist sofabordet og en og annen stol – alltid med det samme resultatet. Et par kilo ned på vekten, rett tilbake til gamle spisemønster og gjentatt vektøkning. Jeg har fått hjelp hos profesjonelle – da jeg etter å ikke ha klart å gå ned i vekt begynte å tro det var noe alvorlig feil på meg. Jeg fikk diagnosen Lipødem. Overkroppen og underkroppen min passer ikke sammen på en måte. Alle diettene har gjort det værre.

To uker med ro, ro i kroppen og ro i tankene.
De siste månedene har jeg vært på et mørkt sted tankemessig. Jeg har følt meg mislykket. Meldte meg på et kostholdsprogram med feksibel diett. Masse proteiner, men også mye kunstig søtning, poteter, ris, brød, pasta, vaffler og melk. Alt med måte – problemet var bare at jeg gikk ikke ned i vekt av det. Etter fire uker med registrering av hver en smule jeg spiste hadde jeg gått opp 5 kg. Jeg hadde store smerter i leddene, var søvnløs om natten og utslitt om dagen. Jeg begynte å google magesekkoperasjoner. Det er vel det eneste som kan stoppe denne utviklingen her. Jeg orker ikke gå å tenke kropp og mat hele livet.

Kom over Diet Doctor på en side for lipødemdamer – der mange hadde hatt flotte resultater og faktisk reversert sykdommen og fått den til å stagnere uten å utvikle seg til neste stadie. Jeg begynnte å lese. Jeg begynte å spise, og jeg begynte å få ro. Jeg hadde allerede spist etter Diet Doctor sine oppskrifter i noen uker før jeg meldte meg på utfordringen.

Takk for alle filmer og dokumentasjon.
Jeg har ikke rast ned i vekt, men jeg har spist konsekvent i 4 uker nå. Flere cm er borte, mest rundt magen – men også noe rundt de gjenstridige lipødem områdene. Inflammasjonene i kroppen og i leddene mine er ikke lenger det som styrer dagen min, heller ikke tanken på mat – eller dårlig samvittighet for det jeg har spist eller ikke har spist.

Jeg har de siste fem årene vært innlagt på sykehus to ganger med inflammasjon i magesekk/ tarm – og har hatt symptomer langt flere ganger uten å ta kontakt med lege. Kanskje slipper jeg det i fremtiden?

Takk for alle filmer og dokumentasjon. På tross av liten vektnedgang så har jeg ikke tenkt å gi meg. Dette er for alltid. Jeg har tro på at kroppen finner balanse nå, spesielt hormonell balanse.

Aldri mer sukker!
Min samboer har også lest seg opp på temaet, og han er overbevisst. Aldri mer sukker! Han har gått ned fire kg på en uke, og sier han føler seg fantstisk. Han har ikke den overvekten som jeg sliter med – men han har leddsmerter og problemer med mage/tarm.

Vi er her for alltid. Vi gleder oss til fremtiden. Håper et sted inni meg at jeg en dag kan være en av de fantastiske suksess-historiene deres.

Takk for en indre ro, og tro på at om jeg bare fortsetter med dette så blir det bra! Jeg har opprettet et abonnement hos dere, og er inne og leser og lærer flere ganger for dag. Håper på en app etterhvert!

Vigdis

Kom igång idag!

Anmäl dig för omedelbar tillgång till en enkel guide som lotsar dig framåt – steg för steg. Du kommer att få veckomenyer, recept och inköpslistor för två veckor. Läs mer här.

Anmäl mig

Video om LCHF

 • Hur du äter LCHF
  Hur du äter LCHF11:59En kort grundkurs i hur man sätter igång att äta LCHF.
 • Leva LCHF med Caroline Smale
  Leva LCHF med Caroline Smale07:30Hur kan livet se ut om du har LCHF som livsstil? Caroline Smale delar med sig av sin berättelse och om hur hon lever med LCHF i vardagen.
 • Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 1
  Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 108:02Vilka fördelar innebär ketos? Vad äter du på ketogen kost? Här är en informativ kurs med dr Andreas Eenfeldt.
 • Är LCHF dåligt för träning? Svar på vanliga frågor
  Är LCHF dåligt för träning? Svar på vanliga frågor02:45Kan man träna på LCHF-kost?
 • Biverkningar av ketogen kost
  Biverkningar av ketogen kost06:58Några vanliga biverkningar av ketogen kost – och hur du undviker dem.
 • VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)
  VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59
 • De 5 vanligaste misstagen på LCHF
  De 5 vanligaste misstagen på LCHF08:57Är det svårt för dig att nå din målvikt, är du hungrig eller mår du inte bra? Se till att du undviker dessa misstag.
 • Är LCHF dåligt för miljön? Svar på vanliga frågor
  Är LCHF dåligt för miljön? Svar på vanliga frågor07:09Är LCHF-kost skadlig för miljön?
 • Mat för friska barn
  43:29Föreläsning med Monique Forslund från LCHF-Campingen i Säffle 2014. Monique Forslunds hemsida: www.lifezone.se
 • LCHF på rätt sätt – Eric Westman 3
  LCHF på rätt sätt – Eric Westman 314:09Intervju med Eric Westman, läkare och expert på LCHF-kost. Om grunderna för att äta LCHF och vad som är viktigt att tänka på när man sätter igång för att det ska gå så bra som möjligt.
 • Hur LCHF fungerar – Mary Vernon
  Hur LCHF fungerar – Mary Vernon32:11Intervju med läkaren Mary Vernon, en av världens mest erfarna på att behandla patienter med strikt LCHF-kost.
 • Fat Head Directors Cut
  Fat Head Directors Cut1:46:20
 • Vad är den främsta fördelen med LCHF? Svar på vanliga frågor
  Vad är den främsta fördelen med LCHF? Svar på vanliga frågor02:52Vad är den främsta fördelen med att äta färre kolhydrater?
 • Fettfrälst!
  18:36Hur Martina Johansson blev "snygg, stark och frisk på högfettkost". Martina Johanssons blogg: http://www.highfatfitness.net Mer information om Ketonmätare: http://www.kostdoktorn.se/keton-och-blodsockermatare#1
 • Lite av allt? Svar på vanliga frågor
  Lite av allt? Svar på vanliga frågor05:44Är det inte bäst att helt enkelt äta balanserat och "lite av allt"?
 • Gary Taubes interview (SA 2015)
  45:52
 • Så uppnår du en hälsosam livsstil med LCHF
  Så uppnår du en hälsosam livsstil med LCHF41:41
 • Undvik de konventionella kostråden
  Undvik de konventionella kostråden45:06
 • Att leva på lågkolhydratkost – Phinney
  27:34Intervju med professor Stephen Phinney, forskare, författare och brinnande LCHF-pionjär. Filmad oktober 2011.
 • Är mättat fett farligt? Svar på vanliga frågor
  Är mättat fett farligt? Svar på vanliga frågor07:29Behöver man akta sig för mättat fett?
 • Att bli en fettbrännande maskin - Eric Westman 2
  Att bli en fettbrännande maskin - Eric Westman 211:31Eric Westman reder ut begreppen fettförbränningsläge och kolhydratförbränningsläge. Hur får man mer energi genom en hög fettförbränning och hur mäter man den?

Viktnedgång

 • Ketokurs med Andreas Eenfeldt (del 7)
  Ketokurs med Andreas Eenfeldt (del 7)06:24Keto för nybörjare med dr Andreas Eenfeldt. Hur går du ner i vikt på ketogen kost?
 • Vinsterna med en 7-dagarsfasta
  Vinsterna med en 7-dagarsfasta03:34
 • Att förstå och behandla typ-2 diabetes
  Att förstå och behandla typ-2 diabetes59:44Dr Jason Fung föreläser om diabetes för en grupp läkare.
 • Så halverade Tommy sin vikt
  48:22Tommy Runesson föreläser om sin enorma viktresa med LCHF och vilka lärdomar han fått med sig på vägen. Inspiration och kunskap även om du vill gå ner mindre än hälften av din kroppsvikt! Följ Tommy Runesson på hans blogg: http://tommytappar.se
 • Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen
  Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen15:05Larry Diamond har transformerat sitt liv och gått ner 57 kg med LCHF. I den här intervjun delar han med sig av sina insikter från resan.
 • VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)
  VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59
 • Problemet med socker
  Problemet med socker50:01Är det fett eller socker som är orsaken till de aldrig tidigare skådade epidemierna av fetma, typ 2-diabetes och metabol sjukdom?
 • Avancerade LCHF-tips!
  Avancerade LCHF-tips!31:11
 • Orsaken till fetma
  Orsaken till fetma38:45
 • Att motivera till livsstilsförändringar
  Att motivera till livsstilsförändringar51:45Hur kan du hjälpa och motivera personer att börja med och hålla fast vid LCHF?
 • Hur insulin styr din vikt
  14:39
 • Hur man går ner 110 kilo utan hunger
  Hur man går ner 110 kilo utan hunger31:06
 • Hjärtattacken blev ett uppvaknande
  Hjärtattacken blev ett uppvaknande07:11Efter hustruns hjärtattack letade Chris Pattinson efter ett sätt att hålla det hela i schack med kost och livsstil. Och på vägen förbättrade han sin egen hälsa.
 • De 5 vanligaste misstagen på LCHF
  De 5 vanligaste misstagen på LCHF08:57Är det svårt för dig att nå din målvikt, är du hungrig eller mår du inte bra? Se till att du undviker dessa misstag.
 • Därför är mer protein bättre
  Därför är mer protein bättre15:17Dr Ted Naiman tror att mer protein är bättre och han rekommenderar ett högre intag.
 • Intervju med Jason Fung
  Intervju med Jason Fung45:20
 • Handlar inte vikten bara om kalorier? Svar på vanliga frågor
  Handlar inte vikten bara om kalorier? Svar på vanliga frågor03:14Handlar viktnedgång bara om att äta färre kalorier än man gör sig av med?
 • En global matrevolution
  En global matrevolution48:15
 • Dr. Jason Fung - Therapeutic Fasting (SD 2016)
  46:13
 • 45 kilo borta utan kaloriräkning
  45 kilo borta utan kaloriräkning24:12
 • Måste du räkna kalorier för att gå ner i vikt?
  Måste du räkna kalorier för att gå ner i vikt?10:22Är kaloriräkning nödvändigt för att gå ner i vikt?

PS

Har du en framgångshistoria du vill dela med dig av? E-posta (fotografier uppskattas) till annika@dietdoctor.com. Berätta om vi får publicera ditt namn och foto eller om du vill vara anonym.

Inlägget ”Maten smakade utmärkt” dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...