Gå till innehåll

Om träning och Autophagy


Recommended Posts

Autophagy stimuleras av träning.enligt denna video:

                                      

Han hävdar att träning stimulerar autophagy, och hämmar det inte enligt befintlig evidens. Men det verkar onekligen rimligt att fasta stimulera autophagy, och det är väl vad traditionella fastare hävdat,men detskulle inte skada med forskning om det. Men det är bra att veta att även träning stimulerar autophagy!  Så avsluta fatan med ett träningspass verkar förmodligen vara en bra ide'.

 • Gilla 4
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ett intressant ämne, verkligen!

Lästips: What Is Autophagy? (Edith Zimmerman)  https://www.thecut.com/2019/04/what-is-autophagy.html

 • "...autophagy is a process that occurs regularly within certain organisms (like people, mice, and yeast), but fasting and other forms of stress, like exercise, appear to accelerate it into a kind of cleansing overdrive.

 

Men intressant nog är det svårt att "mäta" autofagi hos människa  (enl artikeln som delades på Twitter av Jason Fung):

 • "Is there a way to know for sure whether or not autophagy is happening? Is there a way to measure it? Not yet. Measuring autophagy in humans — or, measuring “autophagic flux” — is tricky, because it involves the rising and falling ratios of certain tiny proteins. There’s no such thing as an “autophagometer,” for instance, and a 2017 study noted that it’s “practically impossible to monitor autophagy properly in humans.”
 • Gilla 4
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Mana

 

 

 

Jaja en himla massa  begrepp man måste lära sig.. nästan lika jobbigt som alla sociala  koder man måste kunna för att få sig ett ligg!

Vi börjar med proteinsyntesen.. iomed att jag kan den bättre än alla koder för att få ett ligg!

"Man delar upp autofagi i tre olika klasser; makroautofagi, mikroautofagi och chaperon medierad autofagi (CMA), där makroautofagi oftast är det som åsyftas när man säger autofagi[2]. I makroautofagi bildas ett lipid-membran som omsluter materialet i cellen som ska återvinnas, strukturen kallas autofagosom. Autofagosomen sammansmälter sedan med lysosomen i djur och vakuolen i jäst och växter. I lysosomen och vakuolen bryts materialet ner och transporteras till andra organeller. I mikroautofagi omsluter lysosomen eller vakuolen själv materialet som ska återvinnas, det bildas alltså ingen autofagosom. CMA innefattar bara återvinningen av proteiner och hittas i de flesta typer av djurceller[3]. CMA använder flera olika sorters proteiner för att känna igen och transportera specifika proteiner för nedbrytning i lysosomen. CMA aktiveras som respons på stress men initieras långsammare än makroautofagi och mikroautofagi"

https://sv.wikipedia.org/wiki/Autofagi

Iallafall undvik att träna utfall man är rädd för ordet autofagi.. aså det är lika dumt som att vara rädd för att trampa på brunnslock!

All träning handlar om att anstränga muskelceller och bryta ner dessa så att de sedan byggs upp igen med kompensention för ansträngningen.. dvs det är en del av den normala proteolysen/proteinsyntesen så såvida man äter adekvatata mängder essentiella aminosyror!

Träning leder  till ökad Autofagi.. dvs till en ökad återvining inom proteinsyntesen!

 

 

 

 

 

Jaja

 • Gilla 4
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
20 timmar sedan, Zepp sade:

Iallafall undvik att träna utfall man är rädd för ordet autofagi.. aså det är lika dumt som att vara rädd för att trampa på brunnslock!

Trots att jag närmar mig 60 skulle jag aldrig drömma om att trampa på ett brunnslock... 🤪   Ja, man är allt bra dum...

 • Gilla 1
 • Haha 3
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Alla brunnslock i Kommunen bör bytas ut, för att lättare fånga nyfikna.

Tunga brunnslock innebär en onödig belastning och risk för den som tömmer brunnar. Av arbetsmiljöskäl bör lock kunna öppnas av en person och då är ett brunnslock av lätt material bäst. Vi vill uppmana dig som är fastighetsägare att byta ut tunga lock till ett i lättare material. "

Tureborgare får se upp i grannkommunen!! 

 • Gilla 1
 • Haha 4
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
 • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Skapa nytt...