Jump to content

Hur mycket ska man äta??


Recommended Posts

Rubrikens fråga är något som debatteras mycket och det är förstås olika från person till person, vilken längd/vikt man har och hur fysiskt aktiv man är.
Jag får då och då frågor om hur mycket protein och hur mycket smör jag äter för att må så bra som jag gör idag och sakta men säkert gått ner till den lägsta vikt jag haft på ca 30 år, 71 kg till mina 178 cm.
Här nedan ser du bilden på den goda lunch jag åt idag, efter en 7 km rask långpromenad i snövädret, det här är vad jag kan ha på min tallrik en kylig lördag i maj :)
 
 
150 g norrländsk benfri kotlett, två kabanosser med 92% kötthalt, de vägde 90 g ihop, 25 g smör, 2 msk anchomajonnäs och till det broccoli/grönkålsris stekt i smör och förstärkt med champinjoner, lök och paprika + benbuljong, lite äppelcidervinäger, salt och peppar. Det blev ca 100 g av det.
 
Utan gelatin/kollagen från benbuljong som jag dagligen lägger till i min mat på ett eller annat sätt, så hade jag aldrig blivit så här bra i mina leder som jag är idag. Innan jag började med det för 3,5 år sen så hade jag svårt att gå, särskilt på vintern när det är kallt.
På den här lunchen håller jag mig mätt och energifylld fram till middagen vid 18. Som idag kommer att bestå av en av mina favoriter, fetaostgratinerade skaldjur, recept på det hittar du här:
 
Frukosten bestod idag, precis som alla andra dagar, av kaffe med nötter och smör, min nötfrukost finns här:

59670335_10214535714932038_451334980442783744_n.jpg

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Här ett intressant inlägg hos Martina Johansson i ämnet. Jag ser också väldigt många som är fettskrämda, märkligt när LCHF och Keto varit populärt så länge, att fettskrämdheten fortfarande sitter kvar...

https://martinajohansson.se/fettskrack-inom-lchf-fortfarande/

Det här är också riktigt bra att läsa:

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...