Jump to content

Motståndare till bekämpningsmedel listade av Monsanto


Erik 2

Recommended Posts

8 timmar sedan, Erik 2 sade:

gäller hela Europa, sa företagets kommunikationschef, och förklarade att det är högst troligt att motsvarande listor finns över hela EU.

Vad värre är: Liknande listor finns med all säkerhet på praktiskt taget alla företag som ägnar sig åt ingredienser (skadliga eller ej) som tillförs livsmedel under beredningen resp. läkemedelsföretag som kämpar mot alla positiva effekter av bra mat, som minskar behovet av medicin.

Överfört på t.ex. problemen att sprida negativ information runt LCHF och positiv om vegetabilisk kost, ser vi ständigt vilka principer som är förhärskande på vegan/dietisthållet och hur läkemedelsföretagen felaktigt och medvetet vrider på fakta: 

  • påpeka negativa effekter av LCHF-kost som framgår av studier vid vilka t.ex. andelen kolhydrater på "bara" 40 % anses kunna klassificera lågkolhydratkost.
  • använder studier enligt ovan, som i själva verket uppvisar de nackdelar som vidlåder överdriven vegetarisk kost till att svartmåla LCHF-kosten.
  • i andra fall felaktigt påpeka LCHF-entusiaster bara äta kött
  • poängtera att LCHF representerar en så ensidig kost att den inte går att hålla fast vid under längre tid
  • påpeka att LCHF bara fungerar som bantningsdiet under kort tid ibland med förklaringen att bantaren inte orkar hålla fast vi "dieten" utan börjar fuska.
  • etc.

Hur det ser ut utanför Sveriges gränser, fick jag bl.a. under gårdagen i samtal med en invandrad kvinna som antagit LCHF-stilen. Hon påpekade att det i hennes hemland fortfarande råder fettskräck (användningen av margarin och solrosolja rekommenderas) men att man börjat varna för sötade drycker och överdriven sockerkonsumtion. Ancel Keys grundkoncept sitter i.

Tillägg: I dag hade jag ytterligare ett slumpmässigt samtal med en bekant, som ansåg det vara "hemskt" att äta djur men, som tur var, påpekade sig fuska, genom att äta ägg, ost, smör etc.. Så möjligen har veganismen lite här och där börjat blandas upp med viktiga avvikelser från den hårda veganlinjen. Allt oftare träffar jag på fenomenet.

  • Sad 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...