Recommended Posts

Spenat,

Jag älskar spenat och hade tänkt att ha spenatsoppa som frukost  och göra 4 portioner på en gång. Har tidigare hört att just med spenat så kan man inte spara tillagad spenat till dagen/dagarna efter. Någon som vet om man kan frysa ner soppan och sedan tina upp den eller hur ska man gå tillväga.

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
3 timmar sedan, Summercat sade:

Spenat,

Jag älskar spenat och hade tänkt att ha spenatsoppa som frukost  och göra 4 portioner på en gång. Har tidigare hört att just med spenat så kan man inte spara tillagad spenat till dagen/dagarna efter. Någon som vet om man kan frysa ner soppan och sedan tina upp den eller hur ska man gå tillväga.

Frys ner och spara tills du blir sugen nästa gång.

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Välkommen till forumet, Summercat!

Visst kan du frysa soppan! Jag gissar att du tänker på att nitrat kan bli nitrit? Vad jag förstår kan du spara om du kyler den snabbt för processen med omvandling går fortare i rumstemperatur. Däremot brukar man rekommendera att inte värma flera gånger så vill du vara säker så frys i portionsförpackningar.

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har lärt mig att spenat inte får värmas en andra gång. Men frysa och äta kall är ok. 

  • Gilla 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.