Jump to content

”Testa Diet Doctor och keto – det enda du har att förlora är fett”


Recommended Posts

Jackie-Hay-featured

Jackie kämpade för att gå ner i vikt; hon åt fettsnålt, 500 kalorier per dag men vågen rörde sig inte. Hennes hälsa blev allt sämre och hon fick det ena läkemedlet efter det andra. Hon besökte en mottagning som specialiserat sig på viktnedgång. De berättade om Diet Doctor och hon la om kosten till keto. Här är hennes berättelse:

Mejlet, översatt från engelska

För varje månad som gick blev min hälsa allt sämre, vikten ökade, jag fick gå till läkaren varje kvartal för arytmi, underaktiv sköldkörtel, prediabetes och metabolt syndrom. Jag tog Metformin, Levaxin, statiner och hade försökt gå ner i vikt med en fettsnål kost på 500 kalorier per dag, en diet min endokrinolog rekommenderade.

Droppen var en röntgen som visade på fettlever. Läget var illa. Jag spenderade timmar online och googlade mina åkommor och jag bestämde mig för att besöka en klinik specialiserad på viktnedgång. De erbjöd kognitiv beteendeterapi och Diet Doctors rekommendationer angående kost. Jag la om till ketogen kost. Jag städade ur köksskåpen och rensade bort all mat som jag visste gjorde mina problem värre och det är nu sju månader sedan.

Jag har blivit av med 30 kilo oönskat fett och har bara 4 kilo kvar till min målvikt.
Jag har blivit av med 30 kilo oönskat fett och har bara 4 kilo kvar till min målvikt. Jag har energi som jag trodde hörde till det förflutna och jag ser fram emot en lång, glad och aktiv pension. Bilderna visar mina nuvarande resultat.

Keto passar bra ihop med resten av mitt liv. Jag äter ute 2-3 gånger i veckan utan bekymmer. Jag håller min kost enkel och äter fisk, kött, ovanjordsgrönsaker och sallader med hemmagjord dressing. Jag fokuserar på smaker från örter och kryddor. Jag fastar minst 16 timmar per dag. Ibland genomför jag längre fasteperioder, vilket går lätt.

Efter tre månader låg mina prover i normalspannet och mina läkemedelsdoser kunde minskas. Vid min senste kontroll gratulerade kardiologen mig till att ha vänt saker och ting till det bättre och eftersom arytmin nästan är borta behöver jag numera bara gå på årliga besök.

Starch structureEndokrinologen var förbryllad när han vägde mig och mätte min midja. Han kollade och dubbelkollade. Han skakde på huvudet när han sa att han aldrig sett en sådan helomvändning. Han noterade förändrngarna jag gjort, tog mig i hand och sa ”bra jobbat, fortsätt på samma sätt, du har hittat nyckeln!”

Testa Diet Doctor och keto. Det enda du har att förlora är fett. Vinsterna är fantastisk hälsa och energi.

Min syster såg mina resultat efter fyra veckor och bestämde sig för att göra mig sällskap på resan. Hon har nu gått ner 27 kilo och är också nära sin målvikt.

Jackie

Kommentar

Tack för att du delar med dig, Jackie! Det är alltid fantastiskt att få höra talas om vårdpersonal som rekommenderar LCHF och keto. Det är mycket värdefullt att du delade med dig av dina framgångar till din endokrinolog. Tänk om han blev så imponerad att han börjar lära sig mer och hjälper andra patienter? Det kan förändra livet för hundratals personer varje år, genom att ge dem makten att förbättra sin hälsa.

Hälsningar

/ Dr Andreas Eenfeldt

Kom igång

Vill du också gå ner i vikt och förbättra din hälsa? Anmäl dig till vår gratis tvåveckors LCHF-utmaning!

Du kan också använda vår gratis guide LCHF för nybörjare. Om du vill underlätta maximalt rekommenderar vi vårt populära verktyg Diet Doctors veckomenyer – prova gratis en månad. Ingen reklam, ingen bindningstid.

Video om ketogen kost

 • Ketokurs med Andreas Eenfeldt (del 7)
  ddplus-icon.svg
  Ketokurs med Andreas Eenfeldt (del 7)06:24Keto för nybörjare med dr Andreas Eenfeldt. Hur går du ner i vikt på ketogen kost?
 • "Min värk har minskat, doktorn"
  ddplus-icon.svg
  "Min värk har minskat, doktorn"11:12Smärta, kost och livsstil med dr Èvelyne Bourdua-Roy.
 • Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 1
  ddplus-icon.svg
  Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 108:02Vilka fördelar innebär ketos? Vad äter du på ketogen kost? Här är en informativ kurs med dr Andreas Eenfeldt.
 • Keto för att överleva cancer
  ddplus-icon.svg
  Keto för att överleva cancer28:51Audra Wilford berättar om sina erfarenheter av ketogen kost som en del i behandling av sonen Max hjärnumör.
 • Biverkningar av ketogen kost
  ddplus-icon.svg
  Biverkningar av ketogen kost06:58Några vanliga biverkningar av ketogen kost – och hur du undviker dem.
 • Dr Angela Poff presentation San Diego 2016
  ddplus-icon.svg
  Dr Angela Poff presentation San Diego 201644:42Dr Angela Poff föreläser på Low Carb USA 2016
 • Är rädsla för protein den nya fettskräcken?
  ddplus-icon.svg
  Är rädsla för protein den nya fettskräcken?20:15Hur mycket protein bör man äta på LCHF eller ketogen kost? Kan man få problem om man begränsar intaget för att få högre ketonvärden?
 • Kan man besegra cancer med LCHF?
  ddplus-icon.svg
  Kan man besegra cancer med LCHF?13:00Kan ketogen kost hjälpa vid cancerbehandling? Det finns många skäl till att tro att det kan vara så.
 • Livet utan migrän
  ddplus-icon.svg
  Livet utan migrän15:44Elenas liv förändrades helt med ketogen kost.
 • Tio år av forskning på ketogen kost
  ddplus-icon.svg
  Tio år av forskning på ketogen kost22:05Dr Dominic d'Agostino, en av de ledande inom forskning på ketogen kost, intervjuas i sitt labb i Florida.
 • Intervju med dr Ken Berry
  ddplus-icon.svg
  Intervju med dr Ken Berry12:00I den här intervjun berättar dr Ken Berry vad som fick honom att börja med ketogen kost och hur det är att behandla patienter med kosten.
 • Ketogen kost vid cancerbehandling
  ddplus-icon.svg
  Ketogen kost vid cancerbehandling17:07Kan strikt ketogen kost hjälpa till att förebygga eller till och med behandla vissa cancerformer, som hjärncancer?
 • Keto är den enda kost som har fungerat
  ddplus-icon.svg
  Keto är den enda kost som har fungerat19:23Kristie Sullivan skriver inspirerande inlägg för Diet Doctor och har även en fantastisk historia att berätta.
 • Optimal prestation med ketoner
  ddplus-icon.svg
  Optimal prestation med ketoner16:33Hur kan ketogen kost maximera idrottslig och kognitiv prestation?
 • Avancerade LCHF-tips!
  ddplus-icon.svg
  Avancerade LCHF-tips!31:11
 • Keto-anpassning och prestation
  ddplus-icon.svg
  Keto-anpassning och prestation58:58
 • Kan ketogen kost påverka cancer?
  ddplus-icon.svg
  Kan ketogen kost påverka cancer?53:59Intervju med professor Eugene J. Fine, läkaren bakom världens första människostudie på LCHF och cancer. Svensk undertext!
 • Fördelarna med träning på fettdrift
  ddplus-icon.svg
  Fördelarna med träning på fettdrift20:45Intervju med Jeff Volek, RD, PhD, en av världens främsta forskare på LCHF och träning.
 • Fat Chance
  ddplus-icon.svg
  Fat Chance1:05:43Är det möjligt att cykla tvärs över Australiens kontinent (3400 km) utan att äta kolhydrater?
 • Metabol flexibilitet och vad som gör att en kost fungerar
  ddplus-icon.svg
  Metabol flexibilitet och vad som gör att en kost fungerar35:14Vad är metabol flexibilitet och varför spelar det roll när man ska bestämma vad som utgör en optimal kost?
 • Ketonmätning i utandningsluft
  ddplus-icon.svg
  Ketonmätning i utandningsluft20:51
 • Data från ett år med ketos
  ddplus-icon.svg
  Data från ett år med ketos10:20
 • Spring – och ät – för livet
  ddplus-icon.svg
  Spring – och ät – för livet27:33Dr Mark Cucuzzella om LCHF-anpassning för prestation och hur man kan få det att fungera bra.
 • Vad äter man på keto?
  ddplus-icon.svg
  Vad äter man på keto?11:22Vad äter man på keto? Få svaret i del 3 av vår kurs om ketogen kost.

Viktnedgång

 • Vem har rätt om LCHF?
  ddplus-icon.svg
  Vem har rätt om LCHF?45:50Dr Andreas Eenfeldt berättar om vad moderna studier säger om lågkolhydratkost, fetma och diabetes.
 • Ketokurs med Andreas Eenfeldt (del 7)
  ddplus-icon.svg
  Ketokurs med Andreas Eenfeldt (del 7)06:24Keto för nybörjare med dr Andreas Eenfeldt. Hur går du ner i vikt på ketogen kost?
 • Vinsterna med en 7-dagarsfasta
  ddplus-icon.svg
  Vinsterna med en 7-dagarsfasta03:34
 • Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen
  ddplus-icon.svg
  Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen15:05Larry Diamond har transformerat sitt liv och gått ner 57 kg med LCHF. I den här intervjun delar han med sig av sina insikter från resan.
 • Att förstå och behandla typ-2 diabetes
  ddplus-icon.svg
  Att förstå och behandla typ-2 diabetes59:44Dr Jason Fung föreläser om diabetes för en grupp läkare.
 • Så halverade Tommy sin vikt
  ddplus-icon.svg
  48:22Tommy Runesson föreläser om sin enorma viktresa med LCHF och vilka lärdomar han fått med sig på vägen. Inspiration och kunskap även om du vill gå ner mindre än hälften av din kroppsvikt! Följ Tommy Runesson på hans blogg: http://tommytappar.se
 • VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)
  ddplus-icon.svg
  VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59
 • Orsaken till fetma
  ddplus-icon.svg
  Orsaken till fetma38:45
 • Problemet med socker
  ddplus-icon.svg
  Problemet med socker50:01Är det fett eller socker som är orsaken till de aldrig tidigare skådade epidemierna av fetma, typ 2-diabetes och metabol sjukdom?
 • Att motivera till livsstilsförändringar
  ddplus-icon.svg
  Att motivera till livsstilsförändringar51:45Hur kan du hjälpa och motivera personer att börja med och hålla fast vid LCHF?
 • Hur man går ner 110 kilo utan hunger
  ddplus-icon.svg
  Hur man går ner 110 kilo utan hunger31:06
 • Hur insulin styr din vikt
  ddplus-icon.svg
  14:39
 • Hjärtattacken blev ett uppvaknande
  ddplus-icon.svg
  Hjärtattacken blev ett uppvaknande07:11Efter hustruns hjärtattack letade Chris Pattinson efter ett sätt att hålla det hela i schack med kost och livsstil. Och på vägen förbättrade han sin egen hälsa.
 • Intervju med Jason Fung
  ddplus-icon.svg
  Intervju med Jason Fung45:20
 • Därför är mer protein bättre
  ddplus-icon.svg
  Därför är mer protein bättre15:17Dr Ted Naiman tror att mer protein är bättre och han rekommenderar ett högre intag.
 • Handlar inte vikten bara om kalorier? Svar på vanliga frågor
  Handlar inte vikten bara om kalorier? Svar på vanliga frågor03:14Handlar viktnedgång bara om att äta färre kalorier än man gör sig av med?
 • De 5 vanligaste misstagen på LCHF
  ddplus-icon.svg
  De 5 vanligaste misstagen på LCHF08:57Är det svårt för dig att nå din målvikt, är du hungrig eller mår du inte bra? Se till att du undviker dessa misstag.
 • Dr. Jason Fung - Therapeutic Fasting (SD 2016)
  ddplus-icon.svg
  46:13
 • En global matrevolution
  ddplus-icon.svg
  En global matrevolution48:15
 • 45 kilo borta utan kaloriräkning
  ddplus-icon.svg
  45 kilo borta utan kaloriräkning24:12
 • Att hjälpa folk till bättre hälsa
  ddplus-icon.svg
  Att hjälpa folk till bättre hälsa15:44Dawn var sjuk och överviktig men sen hittade hon LCHF... och det förändrade hennes liv.
 • LCHF på rätt sätt – Eric Westman 3
  ddplus-icon.svg
  LCHF på rätt sätt – Eric Westman 314:09Intervju med Eric Westman, läkare och expert på LCHF-kost. Om grunderna för att äta LCHF och vad som är viktigt att tänka på när man sätter igång för att det ska gå så bra som möjligt.
 • Hur LCHF fungerar – Mary Vernon
  ddplus-icon.svg
  Hur LCHF fungerar – Mary Vernon32:11Intervju med läkaren Mary Vernon, en av världens mest erfarna på att behandla patienter med strikt LCHF-kost.
 • Keto är den enda kost som har fungerat
  ddplus-icon.svg
  Keto är den enda kost som har fungerat19:23Kristie Sullivan skriver inspirerande inlägg för Diet Doctor och har även en fantastisk historia att berätta.

Stöd Diet Doctor

Vill du ge ditt stöd till Diet Doctor och få tillgång till bonusmaterial? Ta en titt på vårt medlemskap.

Gratis provmånad

Fler framgångshistorier

Ta del av över 750 framgångshistorier.

 • Äntligen hittat rätt!
  Äntligen hittat rätt! 
 • Nina blev av med sin värk och gick ner i vikt – med LCHF
  Nina blev av med sin värk och gick ner i vikt – med LCHF 
 • Om svårigheter att gå ner i vikt på LCHF
  Om svårigheter att gå ner i vikt på LCHF 

Vill du också inspirera?

Har du en framgångshistoria att dela med dig av? Det är ett effektivt sätt att inspirera andra till att förändra sina liv.

Mejla din historia till annika@dietdoctor.com. Före- och efterbilder är bra för att göra din historia konkret och extra inspirerande för andra. Berätta om det är OK att dela ditt namn och bild eller om du vill vara anonym. Tipsa också gärna om du har en blogg eller Instagram eller liknande för läsare att följa.

Inlägget ”Testa Diet Doctor och keto – det enda du har att förlora är fett” dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...