Jump to content

”Jag kommer att fortsätta äta LCHF för att må bättre!”


Recommended Posts

Weekly-feedback-16-9_SE
 
Över 815 000 personer har hittills anmält sig till Diet Doctors LCHF-utmaning (på engelska, svenska och spanska). Starten går varje söndag och utmaningen är gratis, reklamfri och du förbinder dig inte till någonting.

Du får goda råd, veckomenyer, recept, inköpslistor och tips för problemsökning – allt du behöver för att lyckas med LCHF. Välkommen att anmäla dig!

Här är utdrag ur mejl vi fått den senaste veckan:

Feedback

Jag tycker det är bra att få inspiration varje dag, men jag skulle vilja haft möjligheten att själv få välja bland olika recept, för att få ännu bättre start på utmaningen.

Det är jag och min man som har gjort utmaningen och han är lite mer petig i maten och en del av recepten tyckte han inte var något vidare. Hade vi kunnat välja recept så hade det blivit en ännu bättre start, tror jag.

För övrigt tycker jag att det är en bra hemsida, där jag kan anpassa recepten efter hur många måltider som ska lagas. Det är också toppen med dessa videor som man kan se när man har blivit medlem, så överlag är jag nöjd och jag kommer att fortsätta äta LCHF för att må bättre!

Mvh,
Lina


Det är ju fantastiskt! Har provat allt, men LCHF har fått mej att gå ner 30 kilo. Min diabetes är borta, jag har fått sluta med en blodtrycksmedicin så jag är fantastiskt nöjd. Jag vägde 106 kilo när jag började och nu pendlar jag mellan 74,5 och 76 kilo.

LCHF har fått mej att gå ner 30 kilo…
Jag kan göra saker som förr var fruktansvärt jobbiga och framför allt kan jag busa med mitt barnbarn utan att bli helt slut. Har rekomenderat LCHF till många av mina vänner.

Tack och vänliga hälsningar,
Lena, 60 år


Jag är verkligen på väg mot mitt mål, jag har liksom så många andra jojjobantat och istället gått upp istället för ner efter avslutad diet. Jag vågade inte banta mer, för var skulle det då sluta?

Jag är ca 157 cm men/och när vågen började gå mot 70 kilo fick det vara nog och jag bestämde mig för att göra förändringar. Jag såg mig omkring och såg att många jag känner låtit operera sig som en sista desperat utväg. Hm, tänkte jag, de går ner per automatik utan att behöva motionera. Jag gör som de, alltså utan operation. Jag minskade på mina portioner och övertygade mig om att detta är ingen slags diet eller en kur, det här är ditt, alltså mitt, nya sätt att se på mat och godsaker.

Jag bestämde att jag får äta slisk om jag vill, men bara på helgen och om jag missat chansen och det hunnit bli måndag, då får jag så snällt vänta tills det blir helg igen. Jag rensade hemmet på kakor och liknande, jag litar inte på att jag står emot om jag har sånt framför ögonen. Kvällen är, var, värst. Det var då jag ville glufsa som mest. Det löste jag genom att äta frusna blåbär. En näve räcker länge när man tar en och en och glusf-behovet blev tillfredsställt. Frusna jordgubbar funkar också.

Det är faktiskt njutbart att känna den där känslan som uppstår när kroppen börjar använda sig av fettreserven…
Det är faktiskt njutbart att känna den där känslan som uppstår när kroppen börjar använda sig av fettreserven när det inte fylls på av ett ständigt överätande där fettet lagras. Jag använder mig också av klockan, om suget kommer för tidigt så säger jag bara till mig själv att det är inte mat förrän den eller den tiden. Och det accepteras av glufsglufs som bor inom mig. Jag tycker inte att det är särskilt roligt att laga mat, därför gör jag mycket på en gång när jag väl står vid spisen, sedan gör jag små portioner som jag vaccumförpackar och sätter in i kyl och frys. Där finns det nu både korv och kyckling och köttfärssås och köttbullar.

Jag har alltså inte förändrat till enbart grönsaker utan jag äter sånt jag tycker om och alltid har ätit, men numera i små portioner. Bäst av allt har nog varit att jag inte behövt ta ut mig på något gym eller springa omkring, mina fötter klarar inte av det, och jag går ändå ner i vikt. Nu är nästan 9 kilo borta på ca 3-4 månader och min motion kommer i sommar att bestå av att cykla på min elcykel.

Målvikten är 55 kilo, dit kommer jag garanterat tids nog och jag kommer att behålla den eftersom detta är min nya livsstil, för resten av livet och ingen diet eller kur. Det är svårast från början, när hjärnan är ockuperad och bara kräver godsaker i mängder. Det är då man måste hålla ut och hålla igen, misslyckas man då får man en ny dag varje dag där man kan prova igen. Det tar ett visst antal dagar för att plantera en ny vana som sedan blir rutin. Håll ut, det funkar!

/Rosita


Kom igång idag!

Anmäl dig för omedelbar tillgång till en enkel guide som lotsar dig framåt – steg för steg. Du kommer att få veckomenyer, recept och inköpslistor för två veckor. Läs mer här.

Anmäl mig

Video om LCHF

 • Hur du äter LCHF
  ddplus-icon.svg
  Hur du äter LCHF11:59En kort grundkurs i hur man sätter igång att äta LCHF.
 • Leva LCHF med Caroline Smale
  ddplus-icon.svg
  Leva LCHF med Caroline Smale07:30Hur kan livet se ut om du har LCHF som livsstil? Caroline Smale delar med sig av sin berättelse och om hur hon lever med LCHF i vardagen.
 • Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 1
  ddplus-icon.svg
  Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 108:02Vilka fördelar innebär ketos? Vad äter du på ketogen kost? Här är en informativ kurs med dr Andreas Eenfeldt.
 • Är LCHF dåligt för träning? Svar på vanliga frågor
  Är LCHF dåligt för träning? Svar på vanliga frågor02:45Kan man träna på LCHF-kost?
 • Biverkningar av ketogen kost
  ddplus-icon.svg
  Biverkningar av ketogen kost06:58Några vanliga biverkningar av ketogen kost – och hur du undviker dem.
 • VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)
  ddplus-icon.svg
  VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59
 • De 5 vanligaste misstagen på LCHF
  ddplus-icon.svg
  De 5 vanligaste misstagen på LCHF08:57Är det svårt för dig att nå din målvikt, är du hungrig eller mår du inte bra? Se till att du undviker dessa misstag.
 • Är LCHF dåligt för miljön? Svar på vanliga frågor
  Är LCHF dåligt för miljön? Svar på vanliga frågor07:09Är LCHF-kost skadlig för miljön?
 • Mat för friska barn
  ddplus-icon.svg
  43:29Föreläsning med Monique Forslund från LCHF-Campingen i Säffle 2014. Monique Forslunds hemsida: www.lifezone.se
 • LCHF på rätt sätt – Eric Westman 3
  ddplus-icon.svg
  LCHF på rätt sätt – Eric Westman 314:09Intervju med Eric Westman, läkare och expert på LCHF-kost. Om grunderna för att äta LCHF och vad som är viktigt att tänka på när man sätter igång för att det ska gå så bra som möjligt.
 • Hur LCHF fungerar – Mary Vernon
  ddplus-icon.svg
  Hur LCHF fungerar – Mary Vernon32:11Intervju med läkaren Mary Vernon, en av världens mest erfarna på att behandla patienter med strikt LCHF-kost.
 • Fat Head Directors Cut
  ddplus-icon.svg
  Fat Head Directors Cut1:46:20
 • Vad är den främsta fördelen med LCHF? Svar på vanliga frågor
  Vad är den främsta fördelen med LCHF? Svar på vanliga frågor02:52Vad är den främsta fördelen med att äta färre kolhydrater?
 • Fettfrälst!
  ddplus-icon.svg
  18:36Hur Martina Johansson blev "snygg, stark och frisk på högfettkost". Martina Johanssons blogg: http://www.highfatfitness.net Mer information om Ketonmätare: http://www.kostdoktorn.se/keton-och-blodsockermatare#1
 • Lite av allt? Svar på vanliga frågor
  Lite av allt? Svar på vanliga frågor05:44Är det inte bäst att helt enkelt äta balanserat och "lite av allt"?
 • Gary Taubes interview (SA 2015)
  ddplus-icon.svg
  45:52
 • Så uppnår du en hälsosam livsstil med LCHF
  ddplus-icon.svg
  Så uppnår du en hälsosam livsstil med LCHF41:41
 • Undvik de konventionella kostråden
  ddplus-icon.svg
  Undvik de konventionella kostråden45:06
 • Är mättat fett farligt? Svar på vanliga frågor
  Är mättat fett farligt? Svar på vanliga frågor07:29Behöver man akta sig för mättat fett?
 • Att leva på lågkolhydratkost – Phinney
  ddplus-icon.svg
  27:34Intervju med professor Stephen Phinney, forskare, författare och brinnande LCHF-pionjär. Filmad oktober 2011.
 • Att bli en fettbrännande maskin - Eric Westman 2
  ddplus-icon.svg
  Att bli en fettbrännande maskin - Eric Westman 211:31Eric Westman reder ut begreppen fettförbränningsläge och kolhydratförbränningsläge. Hur får man mer energi genom en hög fettförbränning och hur mäter man den?

Viktnedgång

 • Vem har rätt om LCHF?
  ddplus-icon.svg
  Vem har rätt om LCHF?45:50Dr Andreas Eenfeldt berättar om vad moderna studier säger om lågkolhydratkost, fetma och diabetes.
 • Ketokurs med Andreas Eenfeldt (del 7)
  ddplus-icon.svg
  Ketokurs med Andreas Eenfeldt (del 7)06:24Keto för nybörjare med dr Andreas Eenfeldt. Hur går du ner i vikt på ketogen kost?
 • Vinsterna med en 7-dagarsfasta
  ddplus-icon.svg
  Vinsterna med en 7-dagarsfasta03:34
 • Så halverade Tommy sin vikt
  ddplus-icon.svg
  48:22Tommy Runesson föreläser om sin enorma viktresa med LCHF och vilka lärdomar han fått med sig på vägen. Inspiration och kunskap även om du vill gå ner mindre än hälften av din kroppsvikt! Följ Tommy Runesson på hans blogg: http://tommytappar.se
 • Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen
  ddplus-icon.svg
  Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen15:05Larry Diamond har transformerat sitt liv och gått ner 57 kg med LCHF. I den här intervjun delar han med sig av sina insikter från resan.
 • Att förstå och behandla typ-2 diabetes
  ddplus-icon.svg
  Att förstå och behandla typ-2 diabetes59:44Dr Jason Fung föreläser om diabetes för en grupp läkare.
 • VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)
  ddplus-icon.svg
  VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59
 • Orsaken till fetma
  ddplus-icon.svg
  Orsaken till fetma38:45
 • Problemet med socker
  ddplus-icon.svg
  Problemet med socker50:01Är det fett eller socker som är orsaken till de aldrig tidigare skådade epidemierna av fetma, typ 2-diabetes och metabol sjukdom?
 • Handlar inte vikten bara om kalorier? Svar på vanliga frågor
  Handlar inte vikten bara om kalorier? Svar på vanliga frågor03:14Handlar viktnedgång bara om att äta färre kalorier än man gör sig av med?
 • Att motivera till livsstilsförändringar
  ddplus-icon.svg
  Att motivera till livsstilsförändringar51:45Hur kan du hjälpa och motivera personer att börja med och hålla fast vid LCHF?
 • Hur man går ner 110 kilo utan hunger
  ddplus-icon.svg
  Hur man går ner 110 kilo utan hunger31:06
 • Hur insulin styr din vikt
  ddplus-icon.svg
  14:39
 • Hjärtattacken blev ett uppvaknande
  ddplus-icon.svg
  Hjärtattacken blev ett uppvaknande07:11Efter hustruns hjärtattack letade Chris Pattinson efter ett sätt att hålla det hela i schack med kost och livsstil. Och på vägen förbättrade han sin egen hälsa.
 • Intervju med Jason Fung
  ddplus-icon.svg
  Intervju med Jason Fung45:20
 • Därför är mer protein bättre
  ddplus-icon.svg
  Därför är mer protein bättre15:17Dr Ted Naiman tror att mer protein är bättre och han rekommenderar ett högre intag.
 • De 5 vanligaste misstagen på LCHF
  ddplus-icon.svg
  De 5 vanligaste misstagen på LCHF08:57Är det svårt för dig att nå din målvikt, är du hungrig eller mår du inte bra? Se till att du undviker dessa misstag.
 • Dr. Jason Fung - Therapeutic Fasting (SD 2016)
  ddplus-icon.svg
  46:13
 • En global matrevolution
  ddplus-icon.svg
  En global matrevolution48:15
 • 45 kilo borta utan kaloriräkning
  ddplus-icon.svg
  45 kilo borta utan kaloriräkning24:12
 • LCHF på rätt sätt – Eric Westman 3
  ddplus-icon.svg
  LCHF på rätt sätt – Eric Westman 314:09Intervju med Eric Westman, läkare och expert på LCHF-kost. Om grunderna för att äta LCHF och vad som är viktigt att tänka på när man sätter igång för att det ska gå så bra som möjligt.

PS

Har du en framgångshistoria du vill dela med dig av? E-posta (fotografier uppskattas) till annika@dietdoctor.com. Berätta om vi får publicera ditt namn och foto eller om du vill vara anonym.

Inlägget ”Jag kommer att fortsätta äta LCHF för att må bättre!” dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...