Jump to content

”Jag mår hur bra som helst på strikt LCHF”


Recommended Posts

Weekly-feedback-16-9_SE
 
Över 820 000 personer har hittills anmält sig till Diet Doctors LCHF-utmaning (på engelska, svenska och spanska). Starten går varje söndag och utmaningen är gratis, reklamfri och du förbinder dig inte till någonting.

Du får goda råd, veckomenyer, recept, inköpslistor och tips för problemsökning – allt du behöver för att lyckas med LCHF. Välkommen att anmäla dig!

Här är utdrag ur mejl vi fått den senaste veckan:

Feedback

Utmaningen är ett bra sätt att starta med LCHF. För mig fungerade det som ett stöd men jag kunde inte följa det helt. Dels för att jag är histaminintolerant och får justera maten en hel del (byta ut de saker som är värst, avokado och ägg t ex), dels för att jag inte äter frukost. Men som ett stöd fungerade det fint och det är kul med de uppmuntrande breven med video och andra tips.

Mvh A-K


Här kommer mina tankar om LCHF-utmaningen. För mig var utmaningen väldigt enkel, tack vare att jag var (är) extremt motiverad. Jag började med att läsa på om LCHF en vecka innan utmaningen, skrev ut recept och planerade vad jag skulle äta. Under utmaningen blev jag medlem på Diet Doctor eftersom jag behövde mer information. De första dagarna var jag trött, hängig, yr och hade ont i huvudet, vilket försvann med lite extra salt.

…fortsätter kämpa eftersom jag känner förändringen i min kropp
Jag mår hur bra som helst på strikt LCHF och har inga problem att tacka nej till sötsaker (och då har jag blivit utsatt för det i princip varje dag).

Viktnedgång + midjemåttet har kanske inte uppnått det resultat som jag önskat (minus 3 kilo med 30 kilos övervikt) men jag fortsätter kämpa eftersom jag känner förändringen i min kropp, men framför allt mentalt. Nu kombinerar jag strikt LCHF och 16:8 och är helnöjd!

Hälsningar,
Pernilla


Jag har under många år lidit av svår värk från höften och ner. Läkare efter läkare har kallt konstaterat att jag har övervikt och inbillar mej, och skrivit ut mer värkmedicin. Då jag inte velat göra mej beroende av medicin har det tagit mycket av min energi att stå ut med värken. Jag går och står mestadels i mitt jobb, vilket har gjort att jag när jag kommit hem har haft svårt att orka med de dagliga sysslorna.

…framförallt mår jag så mycket bättre!
Till sist beslöt jag mej för att försöka lämna bort socker och mjöl. Jag började googla och läsa på och snubblade över er sida. Detta passade mej perfekt! Jag fick pröva på i två veckor, utan avgifter eller bindningstid och med enkla och klara tips. Efter några dagar började värken släppa och en vecka senare var jag fri från värken!

Jag har inte följt recepten helt och hållet, men de har varit en bra grund och jag har fått fina idéer. Jag kommer helt klart att fortsätta med ganska strikt LCHF ett tag till. Jag har tappat några kilo och fler lär väl försvinna, men framförallt mår jag så mycket bättre!

Tack för hjälpen! Jag kan inte komma på vad ni skulle kunna göra annorlunda!

Mvh Pia


Recepten var supergoda. Dock ansåg jag att jag var största delen av dieten hungrig, speciellt om kvällarna och när jag vaknar. ”Ät tills du är mätt” …kan inte säga att jag åt en enda gång tills jag var mätt, följde ändå alla recept till pricka och åt så som det stod på receptet. Visst höll man sig någorlunda OK med hungern om dagen.

Rikligt med vatten och kaffe blev det drucket, som jag anser är super viktigt (vattenandelen). Läskigt mycket salt blev tillsatt, men i fortsättningen skall jag minska i saltmängden. Skrämmande mycket fett, behöver man verkligen så där mycket smör i exempel äggröran?

Midjan blev -1 cm, rumpan -1 cm och brösten -3 cm. Totalt under två veckor -4,4 kilo varav första veckan -4,6 kilo och andra veckan +200 gram. Motionerade på samma gång. Fotbollsspelare som jag är, så kanske jag borde ha lagt till ett mål om kvällarna efter fotbollen.

…prövat på många nya recept, börjat gilla råvaror som jag i princip hatade förr.
Skall fortsätta en månad till och se om jag går ner i vikt mer och om midjemåttet minskar, om det går åt rätt håll så ska jag fortsätta med samma diet. Sötsuget uppkom under en dag på andra veckan. Första veckan var magen total kaos, jag var trött, huvudvärk och sura uppstötningar nonstop. Problem med sömnen eftersom jag är super pigg på kvällarna. MEN! Men jag är också pigg på morgnarna som jag hade super problem med tidigare, tidigare var jag trött in till eftermiddag. Skulle önskat att det skulle finnas en öppen chatt där man kan ställa frågor. Eller chattgrupp för alla som höll på med tvåveckorsutmaningen just då.

Intressant var det, prövat på många nya recept, börjat gilla råvaror som jag i princip hatade förr. Många positiva saker och några få minus och just nu, i skrivande stund, mår jag bra, bättre än förut så ser jag positivt fram emot följande månad och hoppas på resultat.

/Jonna


Kom igång idag!

Anmäl dig för omedelbar tillgång till en enkel guide som lotsar dig framåt – steg för steg. Du kommer att få veckomenyer, recept och inköpslistor för två veckor. Läs mer här.

Anmäl mig

Video om LCHF

 • Hur du äter LCHF
  ddplus-icon.svg
  Hur du äter LCHF11:59En kort grundkurs i hur man sätter igång att äta LCHF.
 • Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 1
  ddplus-icon.svg
  Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 108:02Vilka fördelar innebär ketos? Vad äter du på ketogen kost? Här är en informativ kurs med dr Andreas Eenfeldt.
 • Leva LCHF med Caroline Smale
  ddplus-icon.svg
  Leva LCHF med Caroline Smale07:30Hur kan livet se ut om du har LCHF som livsstil? Caroline Smale delar med sig av sin berättelse och om hur hon lever med LCHF i vardagen.
 • Är LCHF dåligt för träning? Svar på vanliga frågor
  Är LCHF dåligt för träning? Svar på vanliga frågor02:45Kan man träna på LCHF-kost?
 • Biverkningar av ketogen kost
  ddplus-icon.svg
  Biverkningar av ketogen kost06:58Några vanliga biverkningar av ketogen kost – och hur du undviker dem.
 • VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)
  ddplus-icon.svg
  VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59
 • De 5 vanligaste misstagen på LCHF
  ddplus-icon.svg
  De 5 vanligaste misstagen på LCHF08:57Är det svårt för dig att nå din målvikt, är du hungrig eller mår du inte bra? Se till att du undviker dessa misstag.
 • Är LCHF dåligt för miljön? Svar på vanliga frågor
  Är LCHF dåligt för miljön? Svar på vanliga frågor07:09Är LCHF-kost skadlig för miljön?
 • Mat för friska barn
  ddplus-icon.svg
  43:29Föreläsning med Monique Forslund från LCHF-Campingen i Säffle 2014. Monique Forslunds hemsida: www.lifezone.se
 • LCHF på rätt sätt – Eric Westman 3
  ddplus-icon.svg
  LCHF på rätt sätt – Eric Westman 314:09Intervju med Eric Westman, läkare och expert på LCHF-kost. Om grunderna för att äta LCHF och vad som är viktigt att tänka på när man sätter igång för att det ska gå så bra som möjligt.
 • Hur LCHF fungerar – Mary Vernon
  ddplus-icon.svg
  Hur LCHF fungerar – Mary Vernon32:11Intervju med läkaren Mary Vernon, en av världens mest erfarna på att behandla patienter med strikt LCHF-kost.
 • Fat Head Directors Cut
  ddplus-icon.svg
  Fat Head Directors Cut1:46:20
 • Vad är den främsta fördelen med LCHF? Svar på vanliga frågor
  Vad är den främsta fördelen med LCHF? Svar på vanliga frågor02:52Vad är den främsta fördelen med att äta färre kolhydrater?
 • Fettfrälst!
  ddplus-icon.svg
  18:36Hur Martina Johansson blev "snygg, stark och frisk på högfettkost". Martina Johanssons blogg: http://www.highfatfitness.net Mer information om Ketonmätare: http://www.kostdoktorn.se/keton-och-blodsockermatare#1
 • Lite av allt? Svar på vanliga frågor
  Lite av allt? Svar på vanliga frågor05:44Är det inte bäst att helt enkelt äta balanserat och "lite av allt"?
 • Så uppnår du en hälsosam livsstil med LCHF
  ddplus-icon.svg
  Så uppnår du en hälsosam livsstil med LCHF41:41
 • Undvik de konventionella kostråden
  ddplus-icon.svg
  Undvik de konventionella kostråden45:06
 • Är mättat fett farligt? Svar på vanliga frågor
  Är mättat fett farligt? Svar på vanliga frågor07:29Behöver man akta sig för mättat fett?
 • Keto-kurs, del 2
  ddplus-icon.svg
  Keto-kurs, del 208:37Hur fungerar ketogen kost? Vad äter du på ketogen kost?
 • Att bli en fettbrännande maskin - Eric Westman 2
  ddplus-icon.svg
  Att bli en fettbrännande maskin - Eric Westman 211:31Eric Westman reder ut begreppen fettförbränningsläge och kolhydratförbränningsläge. Hur får man mer energi genom en hög fettförbränning och hur mäter man den?
 • Att leva på lågkolhydratkost – Phinney
  ddplus-icon.svg
  27:34Intervju med professor Stephen Phinney, forskare, författare och brinnande LCHF-pionjär. Filmad oktober 2011.

Viktnedgång

 • Ketokurs med Andreas Eenfeldt (del 7)
  ddplus-icon.svg
  Ketokurs med Andreas Eenfeldt (del 7)06:24Keto för nybörjare med dr Andreas Eenfeldt. Hur går du ner i vikt på ketogen kost?
 • Vem har rätt om LCHF?
  ddplus-icon.svg
  Vem har rätt om LCHF?45:50Dr Andreas Eenfeldt berättar om vad moderna studier säger om lågkolhydratkost, fetma och diabetes.
 • Vinsterna med en 7-dagarsfasta
  ddplus-icon.svg
  Vinsterna med en 7-dagarsfasta03:34
 • Så halverade Tommy sin vikt
  ddplus-icon.svg
  48:22Tommy Runesson föreläser om sin enorma viktresa med LCHF och vilka lärdomar han fått med sig på vägen. Inspiration och kunskap även om du vill gå ner mindre än hälften av din kroppsvikt! Följ Tommy Runesson på hans blogg: http://tommytappar.se
 • Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen
  ddplus-icon.svg
  Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen15:05Larry Diamond har transformerat sitt liv och gått ner 57 kg med LCHF. I den här intervjun delar han med sig av sina insikter från resan.
 • Att förstå och behandla typ-2 diabetes
  ddplus-icon.svg
  Att förstå och behandla typ-2 diabetes59:44Dr Jason Fung föreläser om diabetes för en grupp läkare.
 • VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)
  ddplus-icon.svg
  VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59
 • Problemet med socker
  ddplus-icon.svg
  Problemet med socker50:01Är det fett eller socker som är orsaken till de aldrig tidigare skådade epidemierna av fetma, typ 2-diabetes och metabol sjukdom?
 • Orsaken till fetma
  ddplus-icon.svg
  Orsaken till fetma38:45
 • Att motivera till livsstilsförändringar
  ddplus-icon.svg
  Att motivera till livsstilsförändringar51:45Hur kan du hjälpa och motivera personer att börja med och hålla fast vid LCHF?
 • Hur man går ner 110 kilo utan hunger
  ddplus-icon.svg
  Hur man går ner 110 kilo utan hunger31:06
 • Hur insulin styr din vikt
  ddplus-icon.svg
  14:39
 • Hjärtattacken blev ett uppvaknande
  ddplus-icon.svg
  Hjärtattacken blev ett uppvaknande07:11Efter hustruns hjärtattack letade Chris Pattinson efter ett sätt att hålla det hela i schack med kost och livsstil. Och på vägen förbättrade han sin egen hälsa.
 • Intervju med Jason Fung
  ddplus-icon.svg
  Intervju med Jason Fung45:20
 • Handlar inte vikten bara om kalorier? Svar på vanliga frågor
  Handlar inte vikten bara om kalorier? Svar på vanliga frågor03:14Handlar viktnedgång bara om att äta färre kalorier än man gör sig av med?
 • Därför är mer protein bättre
  ddplus-icon.svg
  Därför är mer protein bättre15:17Dr Ted Naiman tror att mer protein är bättre och han rekommenderar ett högre intag.
 • De 5 vanligaste misstagen på LCHF
  ddplus-icon.svg
  De 5 vanligaste misstagen på LCHF08:57Är det svårt för dig att nå din målvikt, är du hungrig eller mår du inte bra? Se till att du undviker dessa misstag.
 • Dr. Jason Fung - Therapeutic Fasting (SD 2016)
  ddplus-icon.svg
  46:13
 • En global matrevolution
  ddplus-icon.svg
  En global matrevolution48:15
 • 45 kilo borta utan kaloriräkning
  ddplus-icon.svg
  45 kilo borta utan kaloriräkning24:12
 • LCHF på rätt sätt – Eric Westman 3
  ddplus-icon.svg
  LCHF på rätt sätt – Eric Westman 314:09Intervju med Eric Westman, läkare och expert på LCHF-kost. Om grunderna för att äta LCHF och vad som är viktigt att tänka på när man sätter igång för att det ska gå så bra som möjligt.

PS

Har du en framgångshistoria du vill dela med dig av? E-posta (fotografier uppskattas) till annika@dietdoctor.com. Berätta om vi får publicera ditt namn och foto eller om du vill vara anonym.

Inlägget ”Jag mår hur bra som helst på strikt LCHF” dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...