Gå till innehåll

Medicin med cancerrisk?


Recommended Posts

On 2019-06-18 at 13:23, HelgeK sade:

Ja vem trodde att ett nytt läkemedel skull fixa allt.. utan biverkningar?

Meen, som tagit upp i en annan tråd, är man sjuk så kan läkemedel hjälpa, samtidigt som man ändrar livstil, byter kost, börjar motionera, byter jobb, skiljer sig, köper ny bostad, börjar pensionspara.. blättan blättan!

Gör man inget utav det andra så har man i princip bara biverkningarna utav medicinen.

Iallafall om jag fattat något om medicinen, den hjälper till att öka aktiviteten av typ GLP-1 som är ett inkretinhormon/signalsubstans som är viktig för att tala om för bukspottkörteln att nu är det världens lass av kolisar på väg in, så börja iallaffall att spruta ut en massa insulin, för annars lär blodsockret stiga rätt mycket.

Summa summarum.. vore det inte lättare att iallafall minska på mängden kolhydrater.. iallafall under tiden så att det varken behövs lika mycket GLP-1 eller Insulin?

Såå.. frågan är om medicinen egentligen behövs, det kan säkert vara ett fåtal som kan behöva detta av genetiska skäl, men grejen är att de höjer insulin initiallt, vilket säkert kan vara bättre än kroniskt.

iallafall signalering hit och dit.. de flesta är nog insulinresistenta till att börja med, då borde man i stället åtgärda detta.

Dvs den främsta orsaken.. iallafall en vanlig orsak är Hyperinsulinemi, tar de C-peptid innan de sätter in Viktosa?

Dvs de flesta sådan mediciner verkar som så att de ökar insulinutsöndringen, dvs det kan verka bra i början, men det botar inte insulinresistensen.. dvs själva grundproblemet!

Och då har man i så fall bara biverkningarna.

  • Gilla 3
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
15 timmar sedan, Zepp sade:

 

Dvs de flesta sådan mediciner verkar som så att de ökar insulinutsöndringen, dvs det kan verka bra i början, men det botar inte insulinresistensen.. dvs själva grundproblemet!

 

Andra insulinfrisättande "mediciner" har väl visat sig förkorta livet rejält - och det har man väl vetat sedan i slutet av 60-talet?

 

  • Gilla 2
  • Ledsen 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
  • 1 month later...

Först, utredningen är avslutad och farhågorna avskrivna. Se  https://www.ema.europa.eu/en/news/investigation-glp-1-based-diabetes-therapies-concluded 

Men sen, i alla fall, jag försöker en 72-timmars fasta nu, är halvvägs. Och då började jag leta efter hur man vet att autofagin gått igång ordentligt. Sökandet hittills indikerar att man antingen inte vet, eller när glykogenet i levern är slut och i så fall stimuleras/aktiveras av glukagon.

Om det senare är fallet ter det väl sig ganska naturligt att GLP-1-agonister och DPP-4-inhiberare skulle kunna minska kroppens förmåga att hålla rent och därför möjligen också bidra till cancer? (Trots utredningen.)

Men min fråga är egentligen hur man kan veta att autofagin är igång.

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...