Jump to content

En prisbelönt pajbagares framgångar med LCHF


Recommended Posts

Carl hade alltid varit aktiv och ätit vad han betraktade som hälsosam mat. Ändå hade han 7-9 kilos övervikt och mådde inte bra. Han förstod inte riktigt varför, men en dag sa hans dotter att han borde testa LCHF. Han kände med en gång att han inte hade någonting att förlora.

Ta en titt på den här videon om en prisbelönt pajbagare som tog sig an LCHF och hur det förändrade hans liv. Videon är öppen att se för alla.

Transkription

Carl Smith:  Min fru och jag var i Frankrike i tre år, och när man är på semester infinner sig ett särskilt tillstånd. Är man i Frankrike så äter man croissanter, pain au chocolat, baguette och så vidare. När jag kom hem hade jag gått upp i vikt. Det kändes inte bra.

Jag heter Carl Smith. Jag är 66 år och kommer från södra England. Jag drev tidigare en restaurang och en pub i Mayfair i centrala London. Vi var berömda för våra pajer. Jag blev själv trefaldig brittisk mästare i köttpaj och även århundradets pajmästare. Det var ju ärofullt.

Jag hade under många år fem, tio kilos övervikt. Jag var alltså inte jättefet, men tillräckligt för att vara missnöjd. Jag begrep inte varför, för jag har alltid rört på mig. Jag tycker om skidåkning, dans, bordtennis, simning, cykling och så vidare. Och jag tyckte att jag åt nyttigt. Men jag hade några extra kilon och uppsvullet ansikte, och tyckte inte att jag förtjänade det. Min dotter sa: ”Du måste pröva LCHF, pappa.” – ”Allvarligt? Jaha… Vad gör man då?” – ”Man äter helt enkelt inte socker och kolhydrater.” Så jag bestämde mig för att pröva, och här är jag nu 1,5 år senare, mycket nöjd.

När jag började finkammade jag nätet efter information och upptäckte Diet Doctor. Det har hjälpt mig nåt enormt, för när man tappar gnistan lite grann kan man få hjälp av att se vilken nytta andra har haft av det. För det är ju en stor förändring för de flesta. Vi har vuxit upp med pommes frites, ris, pasta, bröd och öl, så det är svårt att sälja in, men om man sätter sig in i det kan man få det att fungera.
Nåt som jag trodde skulle bli ett problem med LCHF var att även om jag köper det här så har jag ju människor omkring mig också. Men som tur var så var min fru Pauline också med på tåget. Hon har alltid varit i bra form, men ville väl gå ner ett par kilo så vi åt samma mat båda två, vilket jag tror underlättade mycket jämfört om man har en familj där barnen vägrar äta vissa saker. Så det underlättade.

Jag har alltid ätit vad jag har ansett vara nyttig kost, men på eftermiddagarna blev jag trött och behövde vila, och jag begrep inte varför. Mat ska ju ge en energi. Varför gjorde den mig då trött? Upptäckten av LCHF har fått mig att förstå att det är kolhydraterna och sockret som försvagar en. Sen jag började med LCHF har jag haft mycket mer energi. Jag är aldrig eftermiddagstrött. Det är en riktig aha-upplevelse.

Transkription pdf

Bli medlem, (gratis att testa en månad), så kan du se fler framgångshistorier – samt föreläsningar, intervjuer, videokurser, frågor och svar, filmer och mycket mera. Du får också tillgång till vårt populära verktyg veckomenyer.

Framgångshistorier

 • Hur blir man sockerfri?
  ddplus-icon.svg
  Hur blir man sockerfri?29:24
 • "Vi är inte gjorda för att vara kroniskt sjuka"
  ddplus-icon.svg
  "Vi är inte gjorda för att vara kroniskt sjuka"25:54Vilken form av träning är den bästa för din hälsa? Varför kan man ha problem att gå ner i vikt på LCHF? Och kan man verkligen bota insulinresistens?
 • Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen
  ddplus-icon.svg
  Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen15:05Larry Diamond har transformerat sitt liv och gått ner 57 kg med LCHF. I den här intervjun delar han med sig av sina insikter från resan.
 • Hur man går ner 110 kilo utan hunger
  ddplus-icon.svg
  Hur man går ner 110 kilo utan hunger31:06
 • "Hon fick PANIK och sade att jag skulle DÖ..." – Carola Bakken
  ddplus-icon.svg
  13:18Den studerande typ 1-diabetikern Carola Bakken lyssnar inte på sjukvårdspersonalens råd. De är negativa till att hon äter LCHF trots att Carola är en mönsterpatient med perfekt blodsocker.
 • Hjärtattacken blev ett uppvaknande
  ddplus-icon.svg
  Hjärtattacken blev ett uppvaknande07:11Efter hustruns hjärtattack letade Chris Pattinson efter ett sätt att hålla det hela i schack med kost och livsstil. Och på vägen förbättrade han sin egen hälsa.
 • Livet utan migrän
  ddplus-icon.svg
  Livet utan migrän15:44Elenas liv förändrades helt med ketogen kost.
 • Ketogen kost vid cancerbehandling
  ddplus-icon.svg
  Ketogen kost vid cancerbehandling17:07Kan strikt ketogen kost hjälpa till att förebygga eller till och med behandla vissa cancerformer, som hjärncancer?
 • Att praktisera och förespråka LCHF
  ddplus-icon.svg
  Att praktisera och förespråka LCHF18:16Dr Joanne McCormack insåg att kostråden vi ger diabetiker helt enkelt inte fungerar.
 • 45 kilo borta utan kaloriräkning
  ddplus-icon.svg
  45 kilo borta utan kaloriräkning24:12
 • Att hjälpa folk till bättre hälsa
  ddplus-icon.svg
  Att hjälpa folk till bättre hälsa15:44Dawn var sjuk och överviktig men sen hittade hon LCHF... och det förändrade hennes liv.
 • Hur LCHF fungerar – Mary Vernon
  ddplus-icon.svg
  Hur LCHF fungerar – Mary Vernon32:11Intervju med läkaren Mary Vernon, en av världens mest erfarna på att behandla patienter med strikt LCHF-kost.
 • Keto är den enda kost som har fungerat
  ddplus-icon.svg
  Keto är den enda kost som har fungerat19:23Kristie Sullivan skriver inspirerande inlägg för Diet Doctor och har även en fantastisk historia att berätta.
 • Fungerar LCHF i längden?
  ddplus-icon.svg
  Fungerar LCHF i längden?16:13Är strikt LCHF hållbart i längden? I så fall, hur gör man?
 • Kan man reversera MS med kostförändring?
  ddplus-icon.svg
  Kan man reversera MS med kostförändring?14:23
 • Förbättra typ 1-diabetes med LCHF
  ddplus-icon.svg
  Förbättra typ 1-diabetes med LCHF30:05
 • 36 kilo lättare och inga mediciner
  ddplus-icon.svg
  36 kilo lättare och inga mediciner09:12
 • Så reverserar man typ 2-diabetes – Jay Wortman
  ddplus-icon.svg
  Så reverserar man typ 2-diabetes – Jay Wortman24:55

Inlägget En prisbelönt pajbagares framgångar med LCHF dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...