Jump to content

”Om du gör det på rätt sätt kommer det att fungera”


Recommended Posts

58 visningar

Behöver vi ytterligare en medicinsk specialitet – ketogen medicin? Ketogen kost kan vara kraftfullare än medicinering när den genomförs på rätt sätt, enligt dr Eric Westman. Han har mer än 20 års erfarenhet av att handleda patienter på ketogen kost och det är en hel del uppmuntran och detektivarbete inblandat. Slutligen, är det skillnad på normal och vanlig?

I den här föreläsningen från konferensen Low Carb Denver 2019 pratar dr Eric Westman om att använda mat som medicin och om hur han handleder sina patienter.

Transkription (förhandstitt)

Dr Eric Westman: Det jag vill prata om i dag är en kombination av forskning och de kliniska erfarenheter som vi och många andra läkare har. Vi har behandlat över 4 000 patienter på vår privata mottagning på Dukes universitet inom sjukförsäkringsfinansierad vård.

Det har varit viktigt för mig att bibehålla kontakten med vanliga patienter och inte bara bedriva betalvård. Inte för att det är nåt fel med det.

Vi har behandlat metabola och inflammatoriska tillstånd som fetma, typ 1- och typ 2-diabetes, PCOS, IBS, icke-alkoholrelaterad fettlever…

Jag har fått ta itu med den krassa verkligheten och hjälpa personer som har fått levertransplantationer på grund av fettlever som börjar utveckla fettlever på nytt. Och jag har inte hjärta att säga att de inte skulle ha behövt genomgå transplantationen. En transplantation är ingen lätt sak, särskilt inte en levertransplantation. Så ser verkligheten ut i dag.

Vi har avhjälpt halsbränna, lymfödem, lipödem… Det här är människor som har fått höra att det inte finns nån hjälp. Men keto hjälper. Hjärt-kärlsjukdom…

Hjärtkirurger skickar patienter till mig som är så överviktiga att de inte kan genomgå en hjärttransplantation. Så hjärtläkarna ser inga faror med den här behandlingen ens när hjärtat har slutat fungera. Ett hjälphjärta är en pump som opereras in i bröstkorgen, med slangar till vänster förmak och aorta, när hjärtat inte förmår pumpa själv. Det här är nog de sjukaste människor som fortfarande är till liv. De går omkring utan puls eftersom pumpen ger ett kontinuerligt flöde.

Viktökning efter viktminskningsoperationer… Ja, där kan vi hjälpa till. Den krassa verkligheten är att de flesta som genomgår en viktminskningsoperation aldrig har prövat keto eller LCHF innan operationen. Det är inget krav att det ska göras innan man tar till en mycket mer riskabel och visserligen effektiv, men i det långa loppet antagligen inte mer effektiv metod.

Transkription

Se en del av videon ovan. Hela föreläsningen (med svensk text och transkription) kan ses med gratis provmånad eller medlemskap:

Kolhydratrestriktion i praktiken — dr Eric Westman

Bli medlem, (gratis att testa en månad), så kan du se videon direkt – liksom fler föreläsningar, intervjuer, videokurser, frågor och svar, filmer och mycket mera. Du får också tillgång till vårt populära verktyg veckomenyer.

Low Carb Denver 2019

 • Hur är det med fibrer?
  ddplus-icon.svg
  Hur är det med fibrer?29:46Hur är det med fibrer? Hur mycket behöver vi? Varför tror vi att fibrer är nyttigt? Vad säger kostråden?
 • Viktnedgång och reversering av typ 2-diabetes
  ddplus-icon.svg
  Viktnedgång och reversering av typ 2-diabetes31:51Kan LCHF eller ketogen kost fungera i längden? Kan kosten hjälpa till med viktnedgång eller att reversera typ 2-diabetes?
 • Ketoner – den metabola fördelen
  ddplus-icon.svg
  Ketoner – den metabola fördelen37:04Kan ketoner innebära en metabol fördel?
 • Fetma och kolhydrat-insulin-modellen
  ddplus-icon.svg
  Fetma och kolhydrat-insulin-modellen37:54Dr David Ludwig om de senaste upptäckterna kring hur upp- och nedgångar i vikt fungerar i praktiken.
 • Hur man ska tänka kring kost
  ddplus-icon.svg
  Hur man ska tänka kring kost30:34Som förberedelse till sin nya bok intervjuade Taubes över hundra läkare som förespråkar LCHF.
 • Borde du vara rädd för kolesterol?
  ddplus-icon.svg
  Borde du vara rädd för kolesterol?27:02Vad driver processen som omvandlar gott LDL till skadligt LDL?
 • Reversera typ 2-diabetes med LCHF
  ddplus-icon.svg
  Reversera typ 2-diabetes med LCHF34:15Vad är det bästa sättet att reversera typ 2-diabetes? Här är en djupdykning i ämnet.
 • Kolhydratrestriktion i praktiken
  ddplus-icon.svg
  Kolhydratrestriktion i praktiken36:24Behöver vi ytterligare en medicinsk specialitet – ketogen medicin?

Inlägget ”Om du gör det på rätt sätt kommer det att fungera” dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...