Jump to content

”Det bästa som hänt mig på åratal”


Recommended Posts

Weekly-feedback-16-9_SE
 
Över 825 000 personer har hittills anmält sig till Diet Doctors LCHF-utmaning (på engelska, svenska och spanska). Starten går varje söndag och utmaningen är gratis, reklamfri och du förbinder dig inte till någonting.

Du får goda råd, veckomenyer, recept, inköpslistor och tips för problemsökning – allt du behöver för att lyckas med LCHF. Välkommen att anmäla dig!

Här är utdrag ur mejl vi fått den senaste veckan:

Feedback

Fantastiskt och enkelt! :) Är född 1950, uppvuxen med att det ska vara potatis, sås och ”sovel”, dvs kött och korv, köttfärs och pannkakor. Var det soppa på bordet, så var det ärtsoppa. Grönsakerna lyste med sin frånvaro. Mjölk till maten osv.

Har testat det mesta inom bantning, det sista jag gjorde i april 2019, var att kontakta min husläkare och be om en gastric by pass-operation. Vikten låg då på 100 kilo! Kände mig desperat då jag har artros, bytt en höft och ett knä. Stelopererat på tre ställen i en fot, den skickliga läkaren sa att jag inte borde väga mer än en fjäder…?

Har alltid varit aktiv i hela mitt liv – slutade rida när jag var 48 år, alltid haft hundar, kennel i 35 år, promenerat och jobbat med hund, arbetat natt på äldreboende innan pensioneringen. Alltså har jag inte legat på latsidan!

…varken hunger eller huvudvärk, sovit som en prinsessa på nätterna
Men har ju hört att folk pratat om LCHF! Såå mycket fett och ägg, hur är det möjligt att gå ner i vikt? Inga mackor och kaffe på morgonen? Inga godisskålar till TV:n! Funderade i två veckor och pratade med min man, som stödde mig till 100 procent. Jag började med att städa bort socker och kolhydrater, skrev ut inköpslistan för första veckan!

Nu är vi inne på vecka 3 och fortsätter med strikt LCHF – länge sedan jag mått så bra 😄👏 – minus 10 kilo sedan jag skrev till min doktor – fått sluta med två av tre blodtrycksmediciner, ingen värk i artroslederna, varken hunger eller huvudvärk, sovit som en prinsessa på nätterna – promenerar dagligen emellan 5 och 8 km, det har jag inte gjort sedan 2011!

Det bästa som hänt mig på åratal, äntligen, hälsar Lillemor


Tycker att det var lättvindigt, dock valde jag fel vecka med midsommarafton så en och annan färskpotatis och jordgubbe kom med.

En sak som jag tycker är lite synd är kostnaden. Köpte mat till två personer och handlingen gick på 1350:- men samtidigt fanns ju en del saker redan hemma. Skulle uppskatta att det jag hade hemma var i inköpsvärde ca 250 kronor. Då skall tilläggas att jag köpte inte 49 ägg… utan bara 15.

Jag kommer fortsätta med LCHF för att man mår så bra.
Jag kommer fortsätta med LCHF för att man mår så bra. Har ju gjort detta ett antal gånger förut sedan typ 2012, det är synd att det är så lättvindigt att ta en smörgås, mot ett kokt ägg

Det är ju så jag ramlar dit varje gång eftersom gubben inte kör LCHF, utan det finns bröd hemma och äts till frukost, lunch och middag och ibland blir frestelsen för stor och ett tu tre så har det eländiga kolhydratsuget satt till och lite av varje åker in i munnen.

Det finns ju de gånger viljan är starkare så jag går tillbaka till LCHF och en del gånger så bara fortsätter det eftersom som sagt youghurt, flingor och smörgås är så mycket lättare än äggröra.

Men som sagt, skam den som ger sig… nu blir det LCHF plus inslag av jordgubbar, blåbär och hallon…. när det finns i trädgården är det skamligt att inte använda det.

/Ann-Louise


Jag började min resa i januari 2018 efter att ha läst Matrevolutionen av Andreas Eenfeldt, och den blev en stor inspirationskälla och gav motiv att börja med LCHF.

…19 kilo mindre att bära på.
Jag vägde 107 kilo och midjan var 122 cm. Risken för att dra på mig metabola syndromet var stor. I början gick det bra så det blev en uppmuntran att fortsätta.

Jag har aldrig gått hungrig utan ätit gott. Idag, 30 juni, ligger vikten på 88 kilo och 107 cm runt midjan. Alltså 19 kilo mindre att bära på.

De sista månaderna har jag kört 16/8 minst fyra dagar i veckan, vilket medfört några kilo bort.

Läst boken om ett sötare blod av Ann Fernholm, den förstärkte min övertygelse om att jag hittat rätt gällande vilken mat jag stoppar i mig.

Mvh,
Robert


Kom igång idag!

Anmäl dig för omedelbar tillgång till en enkel guide som lotsar dig framåt – steg för steg. Du kommer att få veckomenyer, recept och inköpslistor för två veckor. Läs mer här.

Anmäl mig

Video om LCHF

 • Hur du äter LCHF
  ddplus-icon.svg
  Hur du äter LCHF11:59En kort grundkurs i hur man sätter igång att äta LCHF.
 • Leva LCHF med Caroline Smale
  ddplus-icon.svg
  Leva LCHF med Caroline Smale07:30Hur kan livet se ut om du har LCHF som livsstil? Caroline Smale delar med sig av sin berättelse och om hur hon lever med LCHF i vardagen.
 • Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 1
  ddplus-icon.svg
  Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 108:02Vilka fördelar innebär ketos? Vad äter du på ketogen kost? Här är en informativ kurs med dr Andreas Eenfeldt.
 • Är LCHF dåligt för träning? Svar på vanliga frågor
  Är LCHF dåligt för träning? Svar på vanliga frågor02:45Kan man träna på LCHF-kost?
 • Biverkningar av ketogen kost
  ddplus-icon.svg
  Biverkningar av ketogen kost06:58Några vanliga biverkningar av ketogen kost – och hur du undviker dem.
 • VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)
  ddplus-icon.svg
  VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59
 • Mat för friska barn
  ddplus-icon.svg
  43:29Föreläsning med Monique Forslund från LCHF-Campingen i Säffle 2014. Monique Forslunds hemsida: www.lifezone.se
 • Är LCHF dåligt för miljön? Svar på vanliga frågor
  Är LCHF dåligt för miljön? Svar på vanliga frågor07:09Är LCHF-kost skadlig för miljön?
 • De 5 vanligaste misstagen på LCHF
  ddplus-icon.svg
  De 5 vanligaste misstagen på LCHF08:57Är det svårt för dig att nå din målvikt, är du hungrig eller mår du inte bra? Se till att du undviker dessa misstag.
 • LCHF på rätt sätt – Eric Westman 3
  ddplus-icon.svg
  LCHF på rätt sätt – Eric Westman 314:09Intervju med Eric Westman, läkare och expert på LCHF-kost. Om grunderna för att äta LCHF och vad som är viktigt att tänka på när man sätter igång för att det ska gå så bra som möjligt.
 • Hur LCHF fungerar – Mary Vernon
  ddplus-icon.svg
  Hur LCHF fungerar – Mary Vernon32:11Intervju med läkaren Mary Vernon, en av världens mest erfarna på att behandla patienter med strikt LCHF-kost.
 • Fat Head Directors Cut
  ddplus-icon.svg
  Fat Head Directors Cut1:46:20
 • Vad är den främsta fördelen med LCHF? Svar på vanliga frågor
  Vad är den främsta fördelen med LCHF? Svar på vanliga frågor02:52Vad är den främsta fördelen med att äta färre kolhydrater?
 • Fettfrälst!
  ddplus-icon.svg
  18:36Hur Martina Johansson blev "snygg, stark och frisk på högfettkost". Martina Johanssons blogg: http://www.highfatfitness.net Mer information om Ketonmätare: http://www.kostdoktorn.se/keton-och-blodsockermatare#1
 • Lite av allt? Svar på vanliga frågor
  Lite av allt? Svar på vanliga frågor05:44Är det inte bäst att helt enkelt äta balanserat och "lite av allt"?
 • Så uppnår du en hälsosam livsstil med LCHF
  ddplus-icon.svg
  Så uppnår du en hälsosam livsstil med LCHF41:41
 • Undvik de konventionella kostråden
  ddplus-icon.svg
  Undvik de konventionella kostråden45:06
 • Är mättat fett farligt? Svar på vanliga frågor
  Är mättat fett farligt? Svar på vanliga frågor07:29Behöver man akta sig för mättat fett?
 • Att leva på lågkolhydratkost – Phinney
  ddplus-icon.svg
  27:34Intervju med professor Stephen Phinney, forskare, författare och brinnande LCHF-pionjär. Filmad oktober 2011.
 • Att bli en fettbrännande maskin - Eric Westman 2
  ddplus-icon.svg
  Att bli en fettbrännande maskin - Eric Westman 211:31Eric Westman reder ut begreppen fettförbränningsläge och kolhydratförbränningsläge. Hur får man mer energi genom en hög fettförbränning och hur mäter man den?
 • Keto-kurs, del 2
  ddplus-icon.svg
  Keto-kurs, del 208:37Hur fungerar ketogen kost? Vad äter du på ketogen kost?

Viktnedgång

 • Ketokurs med Andreas Eenfeldt (del 7)
  ddplus-icon.svg
  Ketokurs med Andreas Eenfeldt (del 7)06:24Keto för nybörjare med dr Andreas Eenfeldt. Hur går du ner i vikt på ketogen kost?
 • Vinsterna med en 7-dagarsfasta
  ddplus-icon.svg
  Vinsterna med en 7-dagarsfasta03:34
 • Orsaken till fetma
  ddplus-icon.svg
  Orsaken till fetma38:45
 • Så halverade Tommy sin vikt
  ddplus-icon.svg
  48:22Tommy Runesson föreläser om sin enorma viktresa med LCHF och vilka lärdomar han fått med sig på vägen. Inspiration och kunskap även om du vill gå ner mindre än hälften av din kroppsvikt! Följ Tommy Runesson på hans blogg: http://tommytappar.se
 • Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen
  ddplus-icon.svg
  Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen15:05Larry Diamond har transformerat sitt liv och gått ner 57 kg med LCHF. I den här intervjun delar han med sig av sina insikter från resan.
 • VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)
  ddplus-icon.svg
  VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59
 • Problemet med socker
  ddplus-icon.svg
  Problemet med socker50:01Är det fett eller socker som är orsaken till de aldrig tidigare skådade epidemierna av fetma, typ 2-diabetes och metabol sjukdom?
 • Hur insulin styr din vikt
  ddplus-icon.svg
  14:39
 • Hjärtattacken blev ett uppvaknande
  ddplus-icon.svg
  Hjärtattacken blev ett uppvaknande07:11Efter hustruns hjärtattack letade Chris Pattinson efter ett sätt att hålla det hela i schack med kost och livsstil. Och på vägen förbättrade han sin egen hälsa.
 • Att motivera till livsstilsförändringar
  ddplus-icon.svg
  Att motivera till livsstilsförändringar51:45Hur kan du hjälpa och motivera personer att börja med och hålla fast vid LCHF?
 • Intervju med Jason Fung
  ddplus-icon.svg
  Intervju med Jason Fung45:20
 • Hur man går ner 110 kilo utan hunger
  ddplus-icon.svg
  Hur man går ner 110 kilo utan hunger31:06
 • Därför är mer protein bättre
  ddplus-icon.svg
  Därför är mer protein bättre15:17Dr Ted Naiman tror att mer protein är bättre och han rekommenderar ett högre intag.
 • Vem har rätt om LCHF?
  ddplus-icon.svg
  Vem har rätt om LCHF?45:50Dr Andreas Eenfeldt berättar om vad moderna studier säger om lågkolhydratkost, fetma och diabetes.
 • Handlar inte vikten bara om kalorier? Svar på vanliga frågor
  Handlar inte vikten bara om kalorier? Svar på vanliga frågor03:14Handlar viktnedgång bara om att äta färre kalorier än man gör sig av med?
 • De 5 vanligaste misstagen på LCHF
  ddplus-icon.svg
  De 5 vanligaste misstagen på LCHF08:57Är det svårt för dig att nå din målvikt, är du hungrig eller mår du inte bra? Se till att du undviker dessa misstag.
 • Dr. Jason Fung - Therapeutic Fasting (SD 2016)
  ddplus-icon.svg
  46:13
 • En global matrevolution
  ddplus-icon.svg
  En global matrevolution48:15
 • 45 kilo borta utan kaloriräkning
  ddplus-icon.svg
  45 kilo borta utan kaloriräkning24:12
 • LCHF på rätt sätt – Eric Westman 3
  ddplus-icon.svg
  LCHF på rätt sätt – Eric Westman 314:09Intervju med Eric Westman, läkare och expert på LCHF-kost. Om grunderna för att äta LCHF och vad som är viktigt att tänka på när man sätter igång för att det ska gå så bra som möjligt.
 • Att hjälpa folk till bättre hälsa
  ddplus-icon.svg
  Att hjälpa folk till bättre hälsa15:44Dawn var sjuk och överviktig men sen hittade hon LCHF... och det förändrade hennes liv.

PS

Har du en framgångshistoria du vill dela med dig av? E-posta (fotografier uppskattas) till annika@dietdoctor.com. Berätta om vi får publicera ditt namn och foto eller om du vill vara anonym.

Inlägget ”Det bästa som hänt mig på åratal” dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
 • Create New...