Jump to content

Caroles framgångar med LCHF


Recommended Posts

Caroles lista över hälsoproblem hade vuxit sig allt längre genom åren. Till slut var det bara för mycket. Som nutritionist mindes hon att hon hade läst om ketogen kost som behandling för epilepsi och hon tyckte att det kunde vara värt att ge kosten en chans. Ta en titt på videon ovan för att få höra hennes historia! Videon är öppen för alla att se.

Transkription

Carole Freeman: 2014 fick jag veta att jag hade nåt som heter posttraumatisk hypopituitarism. En liten körtel i hjärnan som ska styra alla andra körtlar i kroppen fungerade inte som den ska. Jag hade en lista över symptom som var så lång, och ingen kunde lista ut vad jag skulle göra.

Jag heter Carole Freeman, jag kommer från Seattle och jag är legitimerad nutritionist. Jag mindes ungefär så här mycket av när vi talade om ketogen kost mot epilepsi under utbildningen. Jag tänkte att epilepsi ju handlar om att nåt inte funkar som det ska i hjärnan. Om keto hjälper mot det, kanske det kan hjälpa mig också.

Efter bara några dagar märkte jag att symptomen började avta. Jag förstod att det skulle bli stort. Det var så mycket som blev bättre på vägen som jag inte ens visste kunde bli bättre. Jag fattade inte hur ohälsosamt jag levde, för jag hade gjort det så länge.
Det var många kolleger, många nutritionister och dietister som undrade vad jag höll på med. ”Den där kosten är farlig för dig! Har du ens läst forskningen?” – ”Nej, men min lärare sa det.” – ”Här finns det forskning, läs. Det är inte farligt. Det är fantastiskt.” – ”Jag har inte tid att läsa.” De var alltså inte beredda att ta sig tid att sätta sig in i det.

Det jag brinner för, skälet till att jag har examen i både näringslära och psykologi, är att det är viktigt att ta itu med det som får oss att falla in i gamla vanor. Den enda kost som verkligen fungerar är den som håller i längden. Man kan äta ketogen kost och uppnå önskade resultat, men man måste också ta tag i psykologin bakom matbegär, aptitkontroll och beteendeförändring.

Det fantastiska är att ketogen kost inte känns begränsande, utan ger en frihet. Alla kvinnor som jag har jobbat med vittnar om samma sak: ”Äntligen, för första gången i livet, efter årtionden av bantning, känner jag frihet och ett lugn i kroppen i relation till mat. Jag är inte längre besatt av vad jag äter, vad jag borde och inte borde äta. Jag vill aldrig återgå till högkolhydratlivets ständiga hunger och besatthet av mat. Det vill jag aldrig tillbaka till.”

”Alltid keto”, är mitt svar och min livsstil. Det får mig att må så bra.

Transkription pdf

Bli medlem, (gratis att testa en månad), så kan du se fler framgångshistorier – samt föreläsningar, intervjuer, videokurser, frågor och svar, filmer och mycket mera. Du får också tillgång till vårt populära verktyg veckomenyer.

Framgångshistorier

 • Hur blir man sockerfri?
  ddplus-icon.svg
  Hur blir man sockerfri?29:24
 • "Vi är inte gjorda för att vara kroniskt sjuka"
  ddplus-icon.svg
  "Vi är inte gjorda för att vara kroniskt sjuka"25:54Vilken form av träning är den bästa för din hälsa? Varför kan man ha problem att gå ner i vikt på LCHF? Och kan man verkligen bota insulinresistens?
 • Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen
  ddplus-icon.svg
  Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen15:05Larry Diamond har transformerat sitt liv och gått ner 57 kg med LCHF. I den här intervjun delar han med sig av sina insikter från resan.
 • Hur man går ner 110 kilo utan hunger
  ddplus-icon.svg
  Hur man går ner 110 kilo utan hunger31:06
 • "Hon fick PANIK och sade att jag skulle DÖ..." – Carola Bakken
  ddplus-icon.svg
  13:18Den studerande typ 1-diabetikern Carola Bakken lyssnar inte på sjukvårdspersonalens råd. De är negativa till att hon äter LCHF trots att Carola är en mönsterpatient med perfekt blodsocker.
 • Hjärtattacken blev ett uppvaknande
  ddplus-icon.svg
  Hjärtattacken blev ett uppvaknande07:11Efter hustruns hjärtattack letade Chris Pattinson efter ett sätt att hålla det hela i schack med kost och livsstil. Och på vägen förbättrade han sin egen hälsa.
 • Livet utan migrän
  ddplus-icon.svg
  Livet utan migrän15:44Elenas liv förändrades helt med ketogen kost.
 • Ketogen kost vid cancerbehandling
  ddplus-icon.svg
  Ketogen kost vid cancerbehandling17:07Kan strikt ketogen kost hjälpa till att förebygga eller till och med behandla vissa cancerformer, som hjärncancer?
 • Att praktisera och förespråka LCHF
  ddplus-icon.svg
  Att praktisera och förespråka LCHF18:16Dr Joanne McCormack insåg att kostråden vi ger diabetiker helt enkelt inte fungerar.
 • 45 kilo borta utan kaloriräkning
  ddplus-icon.svg
  45 kilo borta utan kaloriräkning24:12
 • Att hjälpa folk till bättre hälsa
  ddplus-icon.svg
  Att hjälpa folk till bättre hälsa15:44Dawn var sjuk och överviktig men sen hittade hon LCHF... och det förändrade hennes liv.
 • Hur LCHF fungerar – Mary Vernon
  ddplus-icon.svg
  Hur LCHF fungerar – Mary Vernon32:11Intervju med läkaren Mary Vernon, en av världens mest erfarna på att behandla patienter med strikt LCHF-kost.
 • Keto är den enda kost som har fungerat
  ddplus-icon.svg
  Keto är den enda kost som har fungerat19:23Kristie Sullivan skriver inspirerande inlägg för Diet Doctor och har även en fantastisk historia att berätta.
 • Kan man reversera MS med kostförändring?
  ddplus-icon.svg
  Kan man reversera MS med kostförändring?14:23
 • Fungerar LCHF i längden?
  ddplus-icon.svg
  Fungerar LCHF i längden?16:13Är strikt LCHF hållbart i längden? I så fall, hur gör man?
 • Förbättra typ 1-diabetes med LCHF
  ddplus-icon.svg
  Förbättra typ 1-diabetes med LCHF30:05
 • 36 kilo lättare och inga mediciner
  ddplus-icon.svg
  36 kilo lättare och inga mediciner09:12
 • Så reverserar man typ 2-diabetes – Jay Wortman
  ddplus-icon.svg
  Så reverserar man typ 2-diabetes – Jay Wortman24:55

Inlägget Caroles framgångar med LCHF dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
 • Create New...