AGF Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 Möööp, jag har köpt Lättmajonnäs. Alltså fel. Det är så världsfrämmande att det ens kan finnas Lättmajonnäs att jag inte läste på burken, bara tog det vanliga märket. Vad gör man nu då? Tar mer? Tar mindre? Slänger? (fast det suger när man inte har så bra ekonomi) Eftersom jag dessutom har både öppat den och tagit ur den kan jag inte lämna tillbaka. Upptäckte för att jag tyckte att den var så märkligt rinnig, trots att den står i kylen. Hur hade du gjort? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borje Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 För några veckor sedan tänkte jag köpa en senap som var lite bättre än den vanliga Slotts. Hittade en som var lite grövre och kom från en liten tillverkare, men läste inte innehållsförteckningen så noga. När jag skulle använda den visade det sig att den innehöll MER socker än den gamla vanliga. Tja, man ska ju inte kasta mat, så nu har jag förbrukat hela burken. Jag tröstade mig med att jag åt så lite varje gång, till stekfläsk eller korv, så det kunde inte vara farligt. Och den smakade inte så illa. Men kanske är det den senapen som gjort att mina ketonvärden har sjunkit de sista veckorna? Beträffande majonnäs skulle jag nog först kolla vilka kemikalier, inklusive socker, som tillsatts för att kompensera för det borttagna fettet. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Peter B Posted July 22, 2019 Popular Post Share Posted July 22, 2019 Jag hade åkt till Återvinningscentralen lagt det på kemikaliehyllan. 6 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tureborgaren Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 7 timmar sedan, AGF sade: Hur hade du gjort? Min kropp är ingen soppåse. Jag hade kastat den. Eller gett bort till nån som äter sånt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inez Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 Det går ju att kompensera det borttagna majonnäsfettet genom att lägga en klick smör på tallriken samtidigt, men som andra redan har skrivit så handlar det snarare om att undvika tillsatta kemikalier. Själv skulle jag nog ha tömt burken i soporna/komposten och sedan avstått helt från majonnäs under den tid den här burken skulle ha räckt, för att uppväga kostnaderna för "felmajon". 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katerina Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 Kolla innehållsförteckningen, bli förfärad och släng burken i soporna. Man kan kompensera den lilla pengaförlusten med fasta i några dagar - ekonomiskt, hälsosamt, du kanske kommer att upptäcka att fastan ger dig mer energi än mjon skulle ha gjort. Dessutom slipper du alla inflammationsdrivande växtoljor som säkert finns i majon. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nilu Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 Jag skulle ha gjort som min gamla mamma sa, lite på skoj men med lite allvar bakom (dom hade inte så bra ställt när hon var barn). Hon sa såhär: "Bättre att jag får ont i magen än att det ska slängas". 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrix Posted July 24, 2019 Share Posted July 24, 2019 Köpte "lätt" Turkisk Yoghurt av misstag en gång då dom ställt den där den riktiga yogurten brukade stå. Gick tillbaka med den oöppnade burken men butiken meddelande att dom inte accepterar kylvaror i retur. Jag sa att om jag inte får byta så byter jag butik, och så blev det 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGF Posted July 24, 2019 Author Share Posted July 24, 2019 har använt lite till, det är ju inte så mycket i förhållande till maträtten (en matsked som jag rör ut i en halv burk _fet_ Creme fraishe och häller över en bit lax. Strör över rikligt med fet riven ost och har även ost och grädde på broccolin som jag äter till. Så jag tänker att det kanske inte är hela världen. Men kanske ska jag läsa ingredienserna ... fast inte förrän jag har ätit dagens lunch (som också brukar bestå av efterrätt med 1 dl hallon i 1 dl vispgrädde, så det är gott om fett - käkar oftast bara en gång om dan) 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.