morgonsol Posted July 26, 2019 Share Posted July 26, 2019 Den senaste 1,5 månaden har jag varit en del med familjen som inte äter LCHF. Som följd av har en del grytor, stuvningar, såser etc blivit redda med vetemjöl och mellanmjölk, vilket inte är optimalt för egen del. Vilka ingredienser kan man reda med istället? Var går dessa att köpa? Alla förslag mottages med undantag för ägg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SGK Posted July 26, 2019 Share Posted July 26, 2019 Jag vet inte om det räknas till redning, men jag brukar blanda i neutral färskost, typ Philadelphia (finns ju andra märken också). 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erik 2 Posted July 26, 2019 Share Posted July 26, 2019 Om man använder tillräckligt med fett behöver man inte reda. All redning går bort tycker jag, det är bara kolhydrater. Om det är för vattnigt koka hårdare längre och använd vida grytor och pannor. 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariaF Posted July 26, 2019 Share Posted July 26, 2019 Gräddsås som kokar en stund tjocknar bra. Vet inte om man kan använda pofiber? Fiberhusk tenderar att ge äcklig konsistens men kanske om man dammar i det? Båda köps på vanlig livsmedelsaffär. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tureborgaren Posted July 26, 2019 Share Posted July 26, 2019 DietDoctor föreslår grädde, creme fraiche eller färskost att koka ihop såser med: https://www.dietdoctor.com/se/lchf/recept/saser Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morgonsol Posted July 26, 2019 Author Share Posted July 26, 2019 2 timmar sedan, MariaF sade: Vet inte om man kan använda pofiber? Fiberhusk tenderar att ge äcklig konsistens men kanske om man dammar i det? Båda köps på vanlig livsmedelsaffär. Fiberhusk är något jag aktar mig för, kommer fortfarande ihåg första försöket att tillaga LCHF-pannkakor. Blev inte speciellt lyckat eller gott. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariaF Posted July 26, 2019 Share Posted July 26, 2019 1 timme sedan, morgonsol sade: Fiberhusk är något jag aktar mig för, kommer fortfarande ihåg första försöket att tillaga LCHF-pannkakor. Blev inte speciellt lyckat eller gott. Ja herrejösses!! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vivi Posted July 27, 2019 Share Posted July 27, 2019 johannesbröd kärnmjöl det är dyrt men användes ganska lite. koka up såsen sät en tsk mjöl och vispa kraftigt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morgonsol Posted July 28, 2019 Author Share Posted July 28, 2019 On 2019-07-27 at 08:53, vivi sade: johannesbröd kärnmjöl det är dyrt men användes ganska lite. koka up såsen sät en tsk mjöl och vispa kraftigt Var köper du detta i så fall? Ser att du befinner dig i Malmö, någon speciell butik du vet som säljer varan? Adress? Pluggar i Lund, så går att åka dit. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vivi Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 köpa på nätet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter B Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 Det enklaste är väl att använda lite maizena, precis så mycket som behövs för att såsen ska reda sig och räkna på hur många kolhydrater det innebär för dig. Ofta borde man väl också kunna ta undan en del av maten innan man reder så får du en lite "rinnigare" variant, då kan du passa på att lägga i en extra smörklick i "din" mat. ( Mest korrekta LCHF redningen är nog Fiberhusk men då måste man ta mycket mindre mängd än man tror, annars kan det bli ganska geggigt som ni konstaterat tidigare i tråden. ) 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dejsi61 Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 En äggula per dl vätska (grädde), funkar bra. Kommer det lite äggvita med kan det bli lite vita prickar i men det kanske inte gör något. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjell Granelli Posted July 30, 2019 Share Posted July 30, 2019 Som bas i såser brukar jag kombinera smör och chream cheese (typ Philadelphia) som får smälta samman, sedan häller jag i grädde. Detta kan bli vilken sorts sås som helst - brunsås, vinsås, dillsås, senapssås etc. Och jag tänker att om man först gör en gryta där det hela får puttra i vatten (eller vin eller vad man nu vill) så kan man mot slutet tillföra den reducerade smör/cream cheese/grädd-blandningen så blir nog alla, LCHF:are som blandkostare, glada. 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yvonn Posted July 31, 2019 Share Posted July 31, 2019 Jag använder riven ost eller/och philadelphiaost där det passar annars blir det maizena. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vivisfaxarn Posted August 3, 2019 Share Posted August 3, 2019 Förr fanns Redix. Har nu lyckats hitta Konjacrot som verkar vara samma sak. Hittade det på nätet. Det funkar jättebra, men reder så bra att man får ta det lite försiktigt. Jag är jättenöjd. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tureborgaren Posted August 3, 2019 Share Posted August 3, 2019 9 timmar sedan, Vivisfaxarn sade: Förr fanns Redix. Har nu lyckats hitta Konjacrot som verkar vara samma sak. Hittade det på nätet. Det funkar jättebra, men reder så bra att man får ta det lite försiktigt. Jag är jättenöjd. Och jag som har massor med konjacrot i skafferiet... Har testat det för tarmfloran. Verkligen svårt att dosera så det inte bara blir en gegga. Hur lite tar du? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morgonsol Posted August 5, 2019 Author Share Posted August 5, 2019 @Vivisfaxarn @Tureborgaren Var inhandlar ni konjakrot? Nätet, specialbutik? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tureborgaren Posted August 5, 2019 Share Posted August 5, 2019 1 timme sedan, morgonsol sade: Var inhandlar ni konjakrot? Nätet, specialbutik? Bulk powders https://www.bulkpowders.se/glucomannan-konjac-pulver.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.