Jump to content

Redningar a la LCHF


morgonsol
 Share

Recommended Posts

Den senaste 1,5 månaden har jag varit en del med familjen som inte äter LCHF. Som följd av har en del grytor, stuvningar, såser etc blivit redda med vetemjöl och mellanmjölk, vilket inte är optimalt för egen del. Vilka ingredienser kan man reda med istället? Var går dessa att köpa? Alla förslag mottages med undantag för ägg. 

Link to comment
Share on other sites

2 timmar sedan, MariaF sade:

Vet inte om man kan använda pofiber? Fiberhusk tenderar att ge äcklig konsistens men kanske om man dammar i det? Båda köps på vanlig livsmedelsaffär. 

Fiberhusk är något jag aktar mig för, kommer fortfarande ihåg första försöket att tillaga LCHF-pannkakor. Blev inte speciellt lyckat eller gott.

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

On 2019-07-27 at 08:53, vivi sade:

johannesbröd kärnmjöl det är dyrt men användes ganska lite. koka up såsen sät en tsk mjöl och vispa kraftigt

Var köper du detta i så fall? Ser att du befinner dig i Malmö, någon speciell butik du vet som säljer varan? Adress? Pluggar i Lund, så går att åka dit. :)

Link to comment
Share on other sites

Det enklaste är väl att använda lite maizena, precis så mycket som behövs för att såsen ska reda sig och räkna på hur många kolhydrater det innebär för dig. Ofta borde man väl också kunna ta undan en del av maten innan man reder så får du en lite "rinnigare" variant, då kan du passa på att lägga i en extra smörklick i "din" mat.

( Mest korrekta LCHF redningen är nog Fiberhusk men då måste man ta mycket mindre mängd än man tror, annars kan det bli ganska geggigt som ni konstaterat tidigare i tråden. 😉 )

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Som bas i såser brukar jag kombinera smör och chream cheese (typ Philadelphia) som får smälta samman, sedan häller jag i grädde. Detta kan bli vilken sorts sås som helst - brunsås, vinsås, dillsås, senapssås etc. Och jag tänker att om man först gör en gryta där det hela får puttra i vatten (eller vin eller vad man nu vill) så kan man mot slutet tillföra den reducerade smör/cream cheese/grädd-blandningen så blir nog alla, LCHF:are som blandkostare, glada.

  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Guest Tureborgaren
9 timmar sedan, Vivisfaxarn sade:

Förr fanns Redix. Har nu lyckats hitta Konjacrot som verkar vara samma sak. Hittade det på nätet. Det funkar jättebra, men reder så bra att man får ta det lite försiktigt. Jag är jättenöjd.

Och jag som har massor med konjacrot i skafferiet... Har testat det för tarmfloran. Verkligen svårt att dosera så det inte bara blir en gegga. Hur lite tar du?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...