Cleppa

Låst artikel i GP

Recommended Posts

1 timme sedan, Effie sade:

 Själv hade jag gärna svarat på den frågan (skulle aldrig falla mig in att äta ärtor som låtsas vara kött! Ärliga ärtor är en annan sak.).

Själv föredrar jag salta bönor. 😉

  • Haha 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
4 timmar sedan, Effie sade:

Själv hade jag gärna svarat på den frågan (skulle aldrig falla mig in att äta ärtor som låtsas vara kött! Ärliga ärtor är en annan sak.).

Jag har ätit 'ärtburgare' en gång, men är inget jag rekommenderar. Tvivlar på att det är ätligt utan bröd och andra tillbehör, som är ännu sämre. 😒

  • Gilla 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
1 timme sedan, morgonsol sade:

Jag har ätit 'ärtburgare' en gång, men är inget jag rekommenderar. Tvivlar på att det är ätligt utan bröd och andra tillbehör, som är ännu sämre. 😒

Beyond burger ska ju vara något som liknar och smakar som kött; det t o m blöder (rödbetssaft). Det intresserar mig inte; jag vill fortfarande inte ha ärtor som låtsas. Jag gillar inte substitut. Jag vill ha riktig mat. 

  • Gilla 5
  • Tack! 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
7 timmar sedan, SGK sade:

Under våren har jag läst två böcker som fått mig att se det industriskaliga jordbruket  – som är helt beroende av konstgödsel och besprutning – som den viktigaste orsaken till klimatproblem när man ser till livsmedelsproduktion.

Böckerna är Schwartz, Judith: Cows save the planet och Harvey, Graham: Grass-fed nation.

Några punkter som togs upp i böckerna:
• i England finns tillräckligt med betesmark för att räcka till att producera gräsbeteskött i den mängd som engeslmännen konsumerar (utan att inkräkta på odlingsmark)
• det industriskaliga odlandet av vegetabilier leder till att det vart tionde år förstörs odlingsmark motsvarande Sydafrikas storlek
• om man odlar på traditionellt vis, där djuren är en viktig ingrediens, behövs varken instektsutrotning eller annan bespruptning
• konstgödsel i sig utarmar jorden och gör den till sist obrukbar
• en total övergång till traditionell livsmedelsproduktion skulle i sig kunna binda så mycket koldioxid att den oroande situation vi nu lever i skulle rätta till sig inom bara några år (om jag minns rätt)
• jord är alltså något som kan binda koldioxid om den "vårdas" på rätt sätt
• det är kommersiella intressen som huvudsakligen ligger bakom att detta för klimatet förödande sätt att producera livsmedel fortgår

Jag bedömer att båda dessa böcker är trovärdiga. Jag tror också att man i forskningsvärlden är så inriktad på nya "teknologiska" lösningar att man inte ens är intresserad av att jämföra med det gamla "hederliga" sättet att bruka jorden.

Tack för boktips, finns mycket på Youtube i samma anda med Gabe Brown, Joel Salatin, och min nya favorit Walter Jehne.

  • Gilla 3
  • Tack! 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
39 minuter sedan, Vittvrak sade:

Tack för boktips, finns mycket på Youtube i samma anda med Gabe Brown, Joel Salatin, och min nya favorit Walter Jehne.

I samma genre: ”Defending Beef” av Hahn Niman. 

  • Gilla 2
  • Tack! 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.