Jånte

Vad är det för fel på mig!?

Recommended Posts

Hej alla! Jag har för en vecka sedan börjat med lchf efter ha läst några artiklar om att ont/stelhet i muskler skulle kunna vara för att man äter stärkelse/Socker

 

Artikeln:

https://www.dietdoctor.com/se/dina-omma-muskler-ar-inte-spanda-de-ar-inflammerade

 

Lite bakgrund så att du som läser mitt inlägg förstår min problematik.

Jag är en kille på 38 år. Jag har under flera år tränat löpning och styrketräning med mer och mer inriktning på triathlon och styrkelyft. Dvs ganska seriöst. Jag har de senaste åren känt mig ganska stel i baksida lår, vader och skulderpartiet, lite ont i knän, nackspärr, handleder mm. och inte fått det resultat av träning som jag velat ha dvs starkare samt snabbare trots en ganska hög dos av träning.

 

Värt att veta:

Värt att tillägga är att Jag är också allergisk mot pollen och stenfrukter sedan barndom. Pollen har dock blivit MYCKET bättre. 

 

Sedan 2003-4 är jag också laktos intolerans. Tillslut (2009) gjorde jag en gastroskopi efter mycket magproblem och det visade sig vara laktosintolerans.

 

Så, tillbaka till historien...

För ca 1.5år sedan började jag få väldigt ont i ryggen, bäckenet, strålningar ned mot knä/fötter mm efter att jag börjat stretcha ganska mycket för att få bort korta och stela muskler.

Jag uppsökte div kiropraktorer, naprapater och sjukgymnaster. Ingenting funkade, alla sa olika saker, och tillslut gjorde jag en MR-röntgen som visade, noll och ingenting. Alla sa att ”du är fullt frisk och din rygg är riktigt fin”.

 

jag har lagt otaliga tusen kr på massage då en massör konstaterade ganska snabbt att jag hade massor av spänningar i sätesmuskeln och att den mer el mindre inte var delaktig i min träning och andra muskler fick träda in och belastas hårt. Därav att jag hade ont. 

Efter det har jag vart till en ytterligare specialist läkare som var specialist på ryggar. 

 

Jag berättade min bakgrund som jag gjort för er, då får jag göra ett puls/laktattest på löpband som visar hyfsat bra resultat trots min frånvaro från träning sedan ett år tillbaka. Jag ser att han blir konfunderad, och han ordinerar mig mer löpning och mer energi i form av kolhydrater??? Jag är rätt smal (178/72)så han trodde kanske att jag var utsvulten

 

 

Besviken av att jag eg inte fått svar började googla frenetiskt och kom in på LCHF dvs de artiklar jag refererade till först i inlägget. Min mathistorik är som de flesta idrottare, mycket kolhydrater iform av grovt bröd, gröt, mycket pasta mm och kosttillskott i form av energidryck, proteinpulver mm.

 

jag gjorde även en tidslinje på ALLA mina skador/åkommor i hela mitt liv.

 

Här kommer den:

1981 - Födelse

1987 - Faller från ca 3meter ned i betonggolv, skallskada. Allvarlig men kunde skrivas ut efter 2 dagar.

1997 - börjar gymträna

1998 - får ont i hö axel

1999 - mönstring, läk säger lite sned i rygg (ingen har efter det sagt det)

2000 - lumpen, ont i en punkt vid vä skuldra

2001 - kan ibland känna låsningar på framsida bröst 

2003 - Börjar bli trött, träning dålig, dåliga resultat, riktigt dålig i magen. I efterhand förstår jag nu att detta var startpunkten på min laktosintolerans.

2007 - mycket låsningar framsida bröst

2009 - laktosintolerans påkommen

2009-19 kommer aldrig upp i den nivå som jag vill med träning, ont i nacken, nackspärr från och till

2011 - ont i hälsenorna

2014-19 ont i hö knä då och då, hö axel då och då, 

2017 - börjar med triathlon

2018 - Får väldigt ont i rygg höft när jag springer efter några månader av konternuerlig stretch

2019 - mt röntgen som visar inget, ont i vader

 

Och nu då, efter en vecka med lchf så har jag fått ett par riktigt fina nätter av djup sömn, känt mig något piggare, men nu efter 8 dagar haft mycket lös avföring samt ont i muskelatur... 

 

mina tankar är att jag ska köra i en månad strikt lchf med lite träning. Blir jag inte bättre så tar jag bort alla mejeriprodukter.

undertiden så kommer jag göra en fullständig allergi undersökning på alla födoämnen. 

 

Vad säger ni som nu har plågat er igenom mitt inlägg utan att somna!? 

 

/J

 

 

 

Tillägg 1 på mitt inlägg, det kan bli fler ;)

 

Jag jobbar sedan 11 år treskift. Jobbet som jag har är bitvis mentalt och psykiskt jobbigt men enormt stimulerande. Jag tänker att någon här inne har säkert någon tanke om just treskift. Jag äter inte på nätterna utan äter frukost när jag kommer hem. Jag har under åren alltid fått 7-9h efter nattpassen. 

 • Gilla 6
 • Tack! 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej och välkommen till forumet Jånte!

För 9år sedan stod jag i ett läge där jag pga ont i hela kroppen inte kunde bära ner min då 1-åring för trappan utan stöd. Jag tränade inte men bar runt på barn hela tiden. Efter att ha läst på lade jag om kosten till LCHF och jag har blivit oändligt mycket bättre! Men jag har den hårda vägen lärt mig några saker på vägen;
Det tar tid. För mig säkert 4mån innan jag började märka något alls men det kan ha berott på att jag i början inte fick med kemikalier/tillsatser. Men tarmen behöver tid att läka, de flesta av oss har det som kallas "läckande tarm", dvs fogarna mellan tarmcellväggens epitelceller öppnar för mycket och släpper igenom fel partiklar. 
Maten måste vara ren, dvs så lite processad mat som möjligt. Gärna ekologisk så man minskar belastningen för kroppens avgiftning så mycket som möjligt. 
Gluten-produkter går bort. Gluten skadar tarmluddet och hämmar på så vis näringsupptaget. Dessutom skapas en del tveksamma ämnen av det. Gluten finns även där man minsta anar det, t ex i vissa kryddsåser. Många laktosintoleranta kan förresten ofta tåla laktos om man slutat med gluten (bör vänta några månader innan man testar).
Homogeniserad mjölk går bort. Homogeniseringen innebär att fettpartiklarna slås sönder och därmed uppfattar kroppen den lika ofarlig som modersmjölken och tarmen släpper igenom en artfrämmande molekyl som innehåller kasein (mjölkprotein). Här får man se upp med yoghurt och sådant, de görs ofta på homogeniserad mjölk. Personligen äter jag lite mjölkprodukter och märker ingen skillnad helt utan eller när jag åt mer. Man får prova sig fram.
Omega 6/3- balansen kan behöva ses över. Äter du fisk ofta? Annars kan ett tillskott vara bra och då med fiskolja/krillolja. Inte från växtriket. ALA, alfalinolensyra, som finns i linfrö mm, kan vi inte tillgodogöra oss. Man behöver DHA och EPA. Helst ska du utesluta alla fröoljor som solrosolja, rapsolja osv. Rapsolja finns även i t ex Bregott. Man får bedöma hur strikt man vill vara men obalansen är en stor bov vad gäller värk. 

Har du sett över din hållning? Numera tränar jag en del löpning inspirerad av bl a Phil Maffetone (antar att du som triathlet vet vem han är) och när det onda återkom och jag skadade mig bestämde jag mig för att se över min dåliga hållning. Om man felbelastar i vardagen, stretchar fel (så det blir obalanser, Maffetone gillar inte stretching i bemärkelsen statisk stretch) så är skaderisken större. Postural träning, har du gjort nåt sånt?

För tarmens skull bör det lungt med grönsaksmängderna om du inte inte är van. Likaså kan framförallt kokosfett behöva införas försiktigt och ökas på långsamt för många. Glöm inte salt - elektrolytbalansen är viktig och när man minskar kolhydraterna binder kroppen mindre vätska och saltet följer med ut. Saltshots är bra!

Observera att man kan bli matt när man ställer om till LCHF, i synnerhet om man tränar tungt!! Tar ett antal veckor att känna sig normal. 

Vet inte om detta tillför något men du får känna efter vad som kan vara relevant. 

 • Gilla 7

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Förresten: Med anledning av artikeln du länkade till kom jag på att oavsett vad som angriper våra vävnader (kemikalier, kroppsegna ämnen i obalans, bakterier, virus, sårskada) så blir kroppens svar detsamma - inflammation. En som förklarar detta bra är Dr. John Cambell. Han är vad jag förstår lärare och väldigt pedagogisk. Han har många youtubeklipp om inflammation och allt möjligt som rör kroppens funktioner. Ett exempel (jösses vad sur han ser ut på startbilden...?! :blink: Han är dock trevlig att lyssna på. ^_^): 

 

 • Gilla 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

 

   

  

Citat från Dr James Dinicolantonio:·


James DiNicolantonio
@drjamesdinic
·
2 aug.
The path to health 

Eliminate 
1)Refined carbs & sugar 
2)Omega-6 seed oils 
3)Artificial sweeteners 
4)Stress

Incorporate 
1)A nutrient-dense diet
2)Good sleep 
3)Natural mineral water 
4)Sauna 
5)Exercise (especially lifting weights/HIIT)

 • Gilla 3
 • Tack! 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det handlar ALLTID om inflammerad kropp. Det är inte ens säkert att äta ekologiskt kött och dricka ekologiska mjölkprodukter.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Inflammation är en reaktion på att något är fel.

 • Gilla 2
 • Tack! 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
33 minuter sedan, jala sade:

Det handlar ALLTID om inflammerad kropp.

Precis! Och det är inte bara maten vi reagerar på, det kan vara "avdunstande" kemikalier från kläder, möbler, avgaser, mögel och för all del, elektromagnetisk smog. :( Man är aldrig säker men man får göra så bra val man kan och ibland får man nöja sig med att göra mindre dåliga val.

 • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
35 minuter sedan, HelgeK sade:

Inflammation är en reaktion på att något är fel.

Och då rusar kolesterolet dit för att hjälpa kroppen att hantera inflammationen. Att dämpa kolesterolet är som att hindra brandmännen från att släcka elden. Med andra ord, helt idiotiskt och enbart för att gynna läkemedelsindustrins profitörer. Vår nya profet heter PROFIT och är skapad av MAKTGALNA politiker över hela vår värld.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
14 timmar sedan, Jånte sade:

För ca 1.5år sedan började jag få väldigt ont i ryggen, bäckenet, strålningar ned mot knä/fötter mm efter att jag börjat stretcha ganska mycket för att få bort korta och stela muskler.

Kommer på saker allt eftersom nu... :)
Tidigare skrev jag om att Phil Maffetone (långdistansgurun som förespråkar hälsa framför allt för utan hälsa kan du inte träna) är tveksam till stretching. En annan som pratar flexibilitet hellre stretch för att förebygga det du beskriver, är Dr. Nicholas Romanov, the POSE method of running. Numera bor han i USA men han var tidigare tränare för Sovjets olympiska löpare. Han pratar också om styrka för de balanserande musklerna (som de posturala). Numera har han en betaltjänst med utbildningsfilmer men hans gamla material bör ligga kvar på youtube.

 • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej! Oj så många som har svarat! Tack! 

 

@MariaF jag har kört postural träning utan någon som helst förbättring, jag är lite tveksam till det. Jag tror kroppen fixar det själv (med hållning mm) när den är i rörelse och mår bra.

Jag är ganska otålig som person och vill gärna att saker och ting ska hända med en gång. Så jag hade kanske väntat mig att ett resultat av LCHF kost skulle komma första veckan. Men jag inser att jag får vänta lite till och det är ganska frustrerande, för då går man och fnular på andra hypoteser om varför man har ont.

 

Den hypotesen som jag länge haft som troligast är:

http://ptjerry.se/2014/03/17/rumpaktivering/

 

Men jag ska plöja de intervjuer/videos som ni lagt upp när tillfälle ges.

 

Jag känner att jag Hr lite svårt att freda mig i alla påståenden om hälsa. Ordet VARFÖR har präglat mina tankar/hypoteser en längre tid nu och jag har vart hos så många experter att det är svårt att få ett grepp om kroppen och hälsa. 

 

Tillägg 1 på mitt inlägg, det kan bli fler ;) 

Jag jobbar sedan 11 år treskift. Jobbet som jag har är bitvis mentalt och psykiskt jobbigt men enormt stimulerande. Jag tänker att någon här inne har säkert någon tanke om just treskift. Jag äter inte på nätterna utan äter frukost när jag kommer hem. Jag har under åren alltid fått 7-9h efter nattpassen. 

 

/J

 • Gilla 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

En annan sak som jag vill fråga er om, hur ser ni på eller hur ser den rådande vetenskapen på att man tränar när man ev har en inflammation i kroppen!? 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Här finns info varför det kan vara bra att ta kollagentillskott när man tränar. Kollagen stärker kroppens stödjevävnader. Jonas Bergqvist.skriver bra om detta. Kollagen är bra för leder, hår, hud, naglar o skelettet.

Dessutom bra för tarmarna och läkning av tarmarna vid matsmältningsproblem.

Kanske kollagentillskott kan hjälpa?

http://www.jonasbergqvist.se/kollagen--ett-tillskott-for-hud-skelett-senor-och-leder

 • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

 

Dessutom har fascians tillstånd stor betydelse för vårt välbefinnande. Här finns massor med info och tränings- och rehab-råd. Gå in och läs!

 www.atlasbalans.com/sv/fascia/problem-kopplade-till-fascia/#Inflammation

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
20 minuter sedan, Jånte sade:

Jag är ganska otålig som person och vill gärna att saker och ting ska hända med en gång.

Där kan du ha ett av grundproblemen... (me too... :P) Jag gissade att du är rätt påläst, därför lade jag till några "varför" i mina påståenden. Inte så lätt att veta var du ligger till, kunskapsmässigt.

Jag tror inte det finns ett svar som gäller för alla. Just nu plöjer jag böcker om epigenitik, dvs läran om varför vissa gener slår av och på beroende på vad vi utsätts för. Vissa genvarianter är man född med, vissa skapar man genom att slå av och på deras uttryck genom sitt leverne. Därför måste man se till sig själv och pussla ihop olika teorier utifrån den kunskap som finns. När man ställer frågor på ett forum som detta svarar vi som sökt oss hit av samma anledning, dvs gängse råd funkar inte, man måste hitta nya vägar och där kan vi hjälpa varandra. Sedan har vi lite olika bakgrund och erfarenheter och därav spretar råden.

Uppenbart har det du gjort inte fungerat hittills, tolkar jag det rätt? Att då fortsätta med samma sak är ju rätt lönlöst. Att testa nya saker men inte vara beredd att ge det tid är ju också rätt lönlöst. Brukar bara skapa frustration. 

Om du har "allmän inflammation", dvs ont typ överallt hela tiden, så tror jag inte träna är nån fara (om man försöker förebygga den underliggande inflammationen) men har du punktont, som när du springer och får ont i ländryggen, knäet mm, då säger ju faktiskt kroppen nånting specifikt. Om den i kroppen inneboende vill lyssna är en annan sak... Själv har jag svängt från "Kroppen ska göra som jag vill! till "Vad vill kroppen nu?" 
Den cirkadiska rytmen, dvs vår biologiska klocka, påverkas av skiftjobb, jajamen. Skiftjobb är stress. Stress är hormon- och signalsubstanspåslag i obalans och får man inte återhämtningen så svarar kroppen med inflammation. Skiftgång är långtidsstress. Jag undrar om du inte bränner ditt ljus i alla ändar just nu..? Uteblivna träningsresultat vid din mängd träning och ont lite här och där, tyder på det. Lite rakt på sak: Läk kroppen först så kommer resultaten efter det.

 • Gilla 4

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
32 minuter sedan, kickilotta sade:

 

Dessutom har fascians tillstånd stor betydelse för vårt välbefinnande. Här finns massor med info och tränings- och rehab-råd. Gå in och läs!

 www.atlasbalans.com/sv/fascia/problem-kopplade-till-fascia/#Inflammation

Jo där har jag vart och kollat också, och läst och läst. Det finns andra företag som tänker likadant tex det amerikanska företaget Theragun. Som jag förövrigt har en massagepistol :) från. Men att det skulle vara fascian som är nyckeln till allt är jag mer tveksam till.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
40 minuter sedan, MariaF sade:

Där kan du ha ett av grundproblemen... (me too... :P) Jag gissade att du är rätt påläst, därför lade jag till några "varför" i mina påståenden. Inte så lätt att veta var du ligger till, kunskapsmässigt.

Jag tror inte det finns ett svar som gäller för alla. Just nu plöjer jag böcker om epigenitik, dvs läran om varför vissa gener slår av och på beroende på vad vi utsätts för. Vissa genvarianter är man född med, vissa skapar man genom att slå av och på deras uttryck genom sitt leverne. Därför måste man se till sig själv och pussla ihop olika teorier utifrån den kunskap som finns. När man ställer frågor på ett forum som detta svarar vi som sökt oss hit av samma anledning, dvs gängse råd funkar inte, man måste hitta nya vägar och där kan vi hjälpa varandra. Sedan har vi lite olika bakgrund och erfarenheter och därav spretar råden.

Uppenbart har det du gjort inte fungerat hittills, tolkar jag det rätt? Att då fortsätta med samma sak är ju rätt lönlöst. Att testa nya saker men inte vara beredd att ge det tid är ju också rätt lönlöst. Brukar bara skapa frustration. 

Om du har "allmän inflammation", dvs ont typ överallt hela tiden, så tror jag inte träna är nån fara (om man försöker förebygga den underliggande inflammationen) men har du punktont, som när du springer och får ont i ländryggen, knäet mm, då säger ju faktiskt kroppen nånting specifikt. Om den i kroppen inneboende vill lyssna är en annan sak... Själv har jag svängt från "Kroppen ska göra som jag vill! till "Vad vill kroppen nu?" 
Den cirkadiska rytmen, dvs vår biologiska klocka, påverkas av skiftjobb, jajamen. Skiftjobb är stress. Stress är hormon- och signalsubstanspåslag i obalans och får man inte återhämtningen så svarar kroppen med inflammation. Skiftgång är långtidsstress. Jag undrar om du inte bränner ditt ljus i alla ändar just nu..? Uteblivna träningsresultat vid din mängd träning och ont lite här och där, tyder på det. Lite rakt på sak: Läk kroppen först så kommer resultaten efter det.

Jo, skiftgång är nog inte alltid bra. Men mitt jobb är lite av mitt kall så jag kommer sannolikt inte sluta med treskift. Jag kan tänka mig att stress har en viss påverkan på mig. 1. Småbarn 2. Villa 3. Treskiftjobb 4. Att hela tiden ha press på sig själv att träna och utvecklas. 5. Att ens ha tid till att träna?  -  sedan kanske kroppen har lättare att komma in i inflammation med stärkelse i kroppen? 

 

Vad menade du med ljuset!? 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
7 minuter sedan, Jånte sade:

Vad menade du med ljuset!? 

Vet inte riktigt hur jag ska förklara... men om man har ett antal symptom, som du har, och så testar man en mängd saker som inte funkar eller så funkar de ett tag men inte i längden, samtidigt som man kör på som vanligt med vardagen, skiftjobbet, barnen, träningen, klippning av åldrande föräldrars gräsmatta, you name it... då skapar man en väldig massa obalanser, biokemiskt men sannolikt även fysiskt/mekaniskt, på vägen och i långa loppet är risken stor att man havererar/blir jättesjuk. Sedan kanske den svaga länken är nåt helt annat än vad man skulle kunna tro. Din kropp skriker att nåt är fel, den mår inte bra, och dina försök att svara ger intrycket av att vara... "halvdana" är kanske fel ord men quick fix finns liksom inte. Du vill så gärna och kanske blir ditt fokus prestation istället för hälsa?

Detta kanske inte gäller dig, det kan bara du bedöma, jag tolkar det du skriver.

I vår moderna sjukvård är snabba fixar lösningen men det är ju helt fel, det är symptomdämpning. Som att sätta plåster på öppna sår - det kan dämpa blödningen men sen kommer varet om man inte låter såret läka. Det är det jag gillar med Maffetone, FÖRST är man frisk, SEN kan man träna. Och det viktigaste: Training = Workout + Recovery.

 

 

 

 • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Pollenallergi. Vilka pollen? Hur blev det bättre? 

Mina smärtor försvann med vetet och de andra gluten-gräs-fröerna och ko-mejerierna. Jag får smärtor av de flesta frön och nötter, dessutom allergisk mot många av dom, det handlar nog om lektinkänslighet. Mjölksyrabakterier (probiotika) ger ledsmärta. 

Om dina symptom är mest på högersidan kan du behöva stötta din gallproduktion. 

 • Gilla 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
On 2019-08-04 at 11:36, Jånte sade:

Jag är ganska otålig som person och vill gärna att saker och ting ska hända med en gång.

Haha, jag med. :D Du verkar dock ha en hel del tålamod med kroppen, då du tränat aktivit mer än halva ditt liv och inte gett upp även fast du haft ont. Så om du bara har samma tålamod med LCHF-kosten de närmsta månaderna så att kroppen hinner anpassa sig, det tar olika lång tid för olika muskelgrupper, hoppas jag att du blir kvitt värken och dessutom når de resultat du vill. Heja dig!

 • Gilla 6
 • Tack! 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
On 2019-08-04 at 11:04, MariaF sade:

Kommer på saker allt eftersom nu... :)
Tidigare skrev jag om att Phil Maffetone (långdistansgurun som förespråkar hälsa framför allt för utan hälsa kan du inte träna) är tveksam till stretching. En annan som pratar flexibilitet hellre stretch för att förebygga det du beskriver, är Dr. Nicholas Romanov, the POSE method of running. Numera bor han i USA men han var tidigare tränare för Sovjets olympiska löpare. Han pratar också om styrka för de balanserande musklerna (som de posturala). Numera har han en betaltjänst med utbildningsfilmer men hans gamla material bör ligga kvar på youtube.

Har läst lite om Maffetone, riktigt intressant!

 • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
On 2019-08-04 at 18:14, Erik 2 sade:

Pollenallergi. Vilka pollen? Hur blev det bättre? 

Mina smärtor försvann med vetet och de andra gluten-gräs-fröerna och ko-mejerierna. Jag får smärtor av de flesta frön och nötter, dessutom allergisk mot många av dom, det handlar nog om lektinkänslighet. Mjölksyrabakterier (probiotika) ger ledsmärta. 

Om dina symptom är mest på högersidan kan du behöva stötta din gallproduktion. 

poet så som gräs, lite katt och vissa stenfrukter. Men katt är nästan borta sedan några år tillbaka..

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
On 2019-08-05 at 19:15, morgonsol sade:

Haha, jag med. :D Du verkar dock ha en hel del tålamod med kroppen, då du tränat aktivit mer än halva ditt liv och inte gett upp även fast du haft ont. Så om du bara har samma tålamod med LCHF-kosten de närmsta månaderna så att kroppen hinner anpassa sig, det tar olika lång tid för olika muskelgrupper, hoppas jag att du blir kvitt värken och dessutom når de resultat du vill. Heja dig!

Ge upp? Då har man ju förlorat, jag är inte bara otålig utan jag är lite väl envis också :) men det har gett mig många vinster av olika slag i mitt liv :) 

 • Gilla 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
On ‎2019‎-‎08‎-‎04 at 18:14, Erik 2 sade:

Om dina symptom är mest på högersidan kan du behöva stötta din gallproduktion

Om symptomen är mest på vänstersidan då?...🤔

 • Gilla 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.