Recommended Posts

On 2019-08-25 at 11:06, Monika Stenberg sade:

Hur gör andra som har fika uppdukat på jobbet?

Jag tillhör en av de där präktiga tråkiga som inte "unnar" mig en sötsak. 🤓 Det är nolltolerans för mig, blir enklast så, och nu efter några år har jag inga problem med att tacka nej.

Jag sitter gärna med och småpratar, men då bara med en kopp te/kaffe med en skvätt grädde i. ☕ Svarar gärna på frågor om någon runt bordet undrar om min kosthållning. 🙂

 

  • Gilla 5

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
On 2019-08-28 at 20:02, morgonsol sade:

X gram socker per liter?

En crémant till överkomligt pris är aldrig fel. Speciellt inte när den är väl kyld och när man är törstig. 🥂

Clotilde Davenne

Skärmavbild 2019-08-29 kl. 19.52.20.png

  • Gilla 3
  • Tack! 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Dag 13: Oj, det har snart gått två veckor. Jag fortsätter äta grönsaker, makrill i tomat, mejerier, pannbiffar. För kvällen har jag en plan: jag kommer ta med mig middagslåda, grönsaker med dipp och ostchips förutom vinet. Det gick inte att hitta vin som var alkoholfritt, sockersnålt och på liten flaska, så det innehåller alkohol. Men jag kommer dricka vatten smaksatt med lime mellan, så det bör gå bra.

  • Gilla 6

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Dag 17: Ibland går inte saker som planerat, vilket det till stor del inte gjort sedan i lördags. Åt rejält innan festen, ostchipsen verkade magen inte gilla, inget vatten med lime, ytterst lite alkohol och kaffe med grädde för att hålla mig vaken (dricker aldrig kaffe). Fortfarande inte helt tillbaka i mina gamla sömnrutiner. Men gällande mat har det knappt blivit några avsteg. Sjuk sedan igår, så mycket te med grädde har det blivit. Kursare har föreslagit honung, citron och ingefära, men honung är inte aktuellt. 

  • Gilla 3
  • Ledsen 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Dag 19: Det har blivit många glas te med grädde och jag är förhoppningsvis på bättringsvägen. De tillfällen jag blir sugen på gotta ner mig fungerar det alldeles utmärkt att blanda osaltat smör, koksflingor och kakao till en röra. Kokosen ger tillräckligt med sötma. Men det är inte så ofta det inträffar, sötman i vanlig mat räcker långt. Morot, palsternacka och gul lök som fått vara i ugn t ex. Till middag blev det fläskkotlett med mos av broccoli och blomkål. Moset borde jag göra oftare, då det är supergott och ett lätt sätt att få i sig fett, genom att blanda ner smör, en skvätt grädde och kryddor man tycker om. Moset är också en rätt jag hade tipsat småbarnsföräldrar om, då det smakar sött men antagligen har bättre näringsinnehåll än de flesta puréer som riktar sig till barn och som finns på burk.

  • Gilla 6

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Dag 26: Oj vad tiden går fort. Kommer försöka köra sockerfritt även hela nästa vecka och sedan utvärdera. Denna helgen hälsar jag på mina föräldrar. De har mörk choklad i kylen, den plockade jag fram för att sedan lägga tillbaka. Om jag skulle bli godissugen finns det blåbär i frysen och grädde man kan vispa.

  • Gilla 5

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.