Jump to content

Marc reverserade typ 2-diabetes med hjälp av LCHF


Recommended Posts

Efter ett liv med mycket kolhydrater och ett par år i Frankrike med croissanter och nybakade baguetter fick Marc diagnosen typ 2-diabetes. Hans sjuksköterska talade om att det inte skulle dröja länge innan han skulle få börja med insulin, inte bara Metformin. Det var ett riktigt skrämskott och han började googla för att hitta andra metoder att hantera sin sjukdom. Han hittade LCHF och bestämde sig för att ge det en chans.

Några månader senare besökte han sjuksköterskan igen och hon var förvånad över hur bra det gick för honom och menade att Metforminet verkligen fungerade. Hon hade ingen aning om att han slutat med läkemedlet flera veckor tidigare…

Ta en titt på den här framgångsberättelsen, öppen för alla att se!

Transkription

Marc Gossange:  Jag var väldigt stor förut. Jag vägde 23 stone, omkring 150 kilo. Jag fick diagnosen typ 2-diabetes för 2,5 år sedan och bestämde mig för att göra nåt åt saken.

Jag heter Marc, är 56 år gammal och före detta bankman. Jag är född i London och har bott där nästan hela mitt liv. Jag bodde i Frankrike i tre år och bor nu på brittiska sydkusten.

HUR UPPTÄCKTE DU LCHF?

Jag hade redan googlat en del om diabetes eftersom jag anade att det barkade ditåt, och hittade till forumet på diabetes.co.uk. Där började jag läsa om hur andra hanterade sin typ 2-diabetes. De som tillämpade LCHF verkade lyckas bäst, så jag tänkte att det var läge att pröva.
Det svåraste i början var att avstå från bröd. Jag bodde i Frankrike några år före diagnosen och åt mycket croissanter och baguette. Det var svårt att avstå, men jag förstod att det inte är bra för mig och sätter igång hetsätarbeteenden hos mig, så nu låter jag bli helt.

VAD HAR ANDRA SAGT OM DIN LCHF-RESA?

En diabetessköterska sa att jag skulle behöva insulinsprutor och att mitt HbA1c skulle bli sämre. Tre månader senare sa hon: ”Ditt HbA1c är mycket bättre. Det måste vara metforminet.” Då kunde jag nöjd berätta att jag hade slutat ta dem efter tre veckor, att det helt var kostens förtjänst och att hon hade pratat strunt. Jag tackade henne faktiskt: ”Du gjorde mig så arg att jag beslöt att göra nåt åt saken själv,” ”så det här är faktiskt delvis din förtjänst.”

Vänner och familj blev paffa när jag började gå ner i vikt, särskilt som det gick så fort. Några andra vänner, som vi ska träffa nu på söndag, har också dragit ner på kolhydraterna. Jag försöker förkunna budskapet så mycket jag kan. Det verkar som om folk har börjat lyssna.

VILKA ÄR HÄLSOVINSTERNA?

För mig är nyttan uppenbar. Jag har gått ner i vikt och är friskare. Efter ett år på keto fick jag en plötslig energikick. Vi var på semester på Kanarieöarna, och jag vaknade med lust att träna på gym. Det fanns ett gym på hotellet, så för första gången på tio år sprang jag på ett löpband.

Mitt råd till alla som vill pröva LCHF är att bara göra det. Det gör ju ingen skada, men kan göra en väldig nytta. Det gör en gott och det är bra för hälsan. Vad har man att förlora?

Transkription pdf

Bli medlem, (gratis att testa en månad), så kan du se fler framgångshistorier – samt föreläsningar, intervjuer, videokurser, frågor och svar, filmer och mycket mera. Du får också tillgång till vårt populära verktyg veckomenyer.

Framgångshistorier

 • Hur blir man sockerfri?
  ddplus-icon.svg
  Hur blir man sockerfri?29:24
 • "Vi är inte gjorda för att vara kroniskt sjuka"
  ddplus-icon.svg
  "Vi är inte gjorda för att vara kroniskt sjuka"25:54Vilken form av träning är den bästa för din hälsa? Varför kan man ha problem att gå ner i vikt på LCHF? Och kan man verkligen bota insulinresistens?
 • Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen
  ddplus-icon.svg
  Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen15:05Larry Diamond har transformerat sitt liv och gått ner 57 kg med LCHF. I den här intervjun delar han med sig av sina insikter från resan.
 • Hur man går ner 110 kilo utan hunger
  ddplus-icon.svg
  Hur man går ner 110 kilo utan hunger31:06
 • "Hon fick PANIK och sade att jag skulle DÖ..." – Carola Bakken
  ddplus-icon.svg
  13:18Den studerande typ 1-diabetikern Carola Bakken lyssnar inte på sjukvårdspersonalens råd. De är negativa till att hon äter LCHF trots att Carola är en mönsterpatient med perfekt blodsocker.
 • Hjärtattacken blev ett uppvaknande
  ddplus-icon.svg
  Hjärtattacken blev ett uppvaknande07:11Efter hustruns hjärtattack letade Chris Pattinson efter ett sätt att hålla det hela i schack med kost och livsstil. Och på vägen förbättrade han sin egen hälsa.
 • Livet utan migrän
  ddplus-icon.svg
  Livet utan migrän15:44Elenas liv förändrades helt med ketogen kost.
 • Ketogen kost vid cancerbehandling
  ddplus-icon.svg
  Ketogen kost vid cancerbehandling17:07Kan strikt ketogen kost hjälpa till att förebygga eller till och med behandla vissa cancerformer, som hjärncancer?
 • Att praktisera och förespråka LCHF
  ddplus-icon.svg
  Att praktisera och förespråka LCHF18:16Dr Joanne McCormack insåg att kostråden vi ger diabetiker helt enkelt inte fungerar.
 • 45 kilo borta utan kaloriräkning
  ddplus-icon.svg
  45 kilo borta utan kaloriräkning24:12
 • Att hjälpa folk till bättre hälsa
  ddplus-icon.svg
  Att hjälpa folk till bättre hälsa15:44Dawn var sjuk och överviktig men sen hittade hon LCHF... och det förändrade hennes liv.
 • Keto är den enda kost som har fungerat
  ddplus-icon.svg
  Keto är den enda kost som har fungerat19:23Kristie Sullivan skriver inspirerande inlägg för Diet Doctor och har även en fantastisk historia att berätta.
 • Hur LCHF fungerar – Mary Vernon
  ddplus-icon.svg
  Hur LCHF fungerar – Mary Vernon32:11Intervju med läkaren Mary Vernon, en av världens mest erfarna på att behandla patienter med strikt LCHF-kost.
 • Fungerar LCHF i längden?
  ddplus-icon.svg
  Fungerar LCHF i längden?16:13Är strikt LCHF hållbart i längden? I så fall, hur gör man?
 • Kan man reversera MS med kostförändring?
  ddplus-icon.svg
  Kan man reversera MS med kostförändring?14:23
 • Förbättra typ 1-diabetes med LCHF
  ddplus-icon.svg
  Förbättra typ 1-diabetes med LCHF30:05
 • 36 kilo lättare och inga mediciner
  ddplus-icon.svg
  36 kilo lättare och inga mediciner09:12
 • Så reverserar man typ 2-diabetes – Jay Wortman
  ddplus-icon.svg
  Så reverserar man typ 2-diabetes – Jay Wortman24:55

Inlägget Marc reverserade typ 2-diabetes med hjälp av LCHF dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...