Jump to content

nu börjar det likna nåt i Aftonbladet


Kita 202

Recommended Posts

Mycket positivt att Viktklubb nu accepterar LCHF. Dock verkar det som om deras rättstavningsprogram fortfarande har problem med det.

Först skriver de, helt korrekt: " Bäst sägs dock vara en lågkolhydratskost, eftersom den håller blodsockret på en jämn nivå utan höga toppar och dalar."

Men lite längre ner blir det lite konstigt: " Du fastar i 16 timmar och har ett ätfönster på 8 timmar. Störst effekt får du om du testar det i minst fyra veckor och äter en lågkalorikost.

Ännu längre fram i texten förmår stavningsprogrammet fortfarande inte skriva LCHF eller lågkolhydratkost. I stället blir det: " Dessutom, fortsätter Helén Vibom, kan både kortsiktig fasta och strikt kolhydratkost försätta kroppen i så kallad ketos".

VA? Hamna i ketos genom att bara äta kolhydrater?

 

  • Like 1
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Om jag nu ska försöka vara allvarlig en stund, så är det mycket trevligt att de har en källhänvisning till Diet Doctor. De tycks tyvärr ha läst DD slarvigt eftersom de inte har förstått att man måste kompensera det reducerade kolhydratintaget med ett ökat intag av fett för att det ska bli en  kost som ger möjlighet till långsiktig viktminskning och/eller ketos. Om några av AB:s läsare uppfattar det som att man bara kan plocka bort kolhydraterna så kan de få allvarliga problem med hälsan. Man kanske ska begära att AB inför en rättelse? Nä, det går nog inte. Det kommer att ta några år till innan AB skriver att man måste äta mera fett för att gå ner i vikt☹️

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

3 timmar sedan, Borje sade:

De tycks tyvärr ha läst DD slarvigt eftersom de inte har förstått att man måste kompensera det reducerade kolhydratintaget med ett ökat intag av fett för att det ska bli en  kost som ger möjlighet till långsiktig viktminskning och/eller ketos.

De har källhänvisningar till 4health, Jonas Bergqvist, Dietdoctor... och Träningslära (Jacob Gudiol)..?! Intressant kombination. De tre första har jag fullt förtroende för.  Sedan finns det några källhänvisningar till och frågan är väl vem som skrivit vad?

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Skit samma.. hur vi betraktar VK eller VV,  de är typ inte fakta resistenta.. det vore dumt för deras affärer!

Dvs de har iallafall lite koll på LCHF, dvs de ser att olika presumtiva kunder kikar på/funderar på LCHF spåret!

Iallafall så vill jag, även om det är lite motvilligt ge dem en eloge för att de intrudicerar LCHF-konceptet, när det gäller (främst viktnedgång)!

Oså till JG.. det är kalorierna som spelar mest roll, han har rätt!

Oså då till oss som hur som helst fattat att JG har helt rätt om kalorier men ändå valt att äta LCHF?

Vi har antagligen blivit åtminstone medelålders, där det inte räcker att banta!

Dags att inse att olika macronutrieneter påverkar vikten, homeostasen, hunger och mättnad beroende på vad för mat man äter och vilket liv man lever!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...