Jump to content

”Nya recept och nya smaker, spännande att prova”


Recommended Posts

Weekly-feedback-16-9_SE
 
Över 895 000 personer har hittills anmält sig till Diet Doctors LCHF-utmaning (på engelska, svenska och spanska). Starten går varje söndag och utmaningen är gratis, reklamfri och du förbinder dig inte till någonting.

Du får goda råd, veckomenyer, recept, inköpslistor och tips för problemsökning – allt du behöver för att lyckas med LCHF. Välkommen att anmäla dig!

Här är utdrag ur några mejl vi fått den senaste veckan:

Feedback

Mina kroppsliga bekymmer började i 20-årsåldern. Innan dess var jag vältränad och nöjd med kroppen. Därefter hände något och trots att jag tränade (kanske inte riktigt lika mycket som förr) så fortsatte jag under några års tid att gå upp i vikt. Jag drabbades av återkommande inflammationer i bröstkorgen och tillskrevs till slut diagnosen Tietzes syndrom. Jag gick upp ca 13 kilo.

År 2015 var det mycket som hände på kort tid; jag gick på min första lymfdräneringsmassage, jag separerade från ett lång förhållande och jag började utesluta gluten från min kost. Den första månaden gick jag ner 6 kilo och totalt gick jag ned de kilon jag gått upp, på bara tre månader. Jag reflekterade dock inte så mycket över just kosten utan tänkte att det mest berodde på stress och lymfdräneringsmassage, så jag började slarva med gluten.

Sedan dess har jag ändå hållit vikten hyfsat bra och inflammationerna har avtagit. Men jag har ändå inte känt att jag haft kontroll över kroppen. Jag började märka att ju mer jag tränar desto pluffsigare blir jag. Jag går alltså upp i vikt av att träna högintensivt. Jag träffade i våras på en massör som sa att mitt lymfsystem tycks fungera dåligt, att han såg att jag samlade vatten. Han rådde mig till promenader och yoga under en period.

Efter de två veckorna hade jag gått ner till min målvikt…
För några veckor sedan bestämde jag mig för att testa på att cykla 15 mil på två dagar. Jag tänkte att cykling kanske är min grej. När jag efteråt kände mig sjukt stolt över att jag klarat det, och samtidigt såg mig själv i spegeln och vägde mig så kände jag även ett enormt vemod. Pluffsig och gått upp markant i vikt. Så jag sökte runt på nätet kring sådant som kan få kroppen att samla vätska och lärde mig då att kolhydrater binder vätska och på så sätt kom jag in på Diet Doctors tvåveckorsutmaning.

Jag tycker att kosten gav resultat med en gång. Efter de två veckorna hade jag gått ner till min målvikt och känner en lättnad över att se mig själv i spegeln och känna att det är mig jag ser.

Jag tycker att kosten gav resultat med en gång.
Vid vägningen efter tre veckors LCHF har jag fortsatt gå ner i vikt, trots att jag ökat på intag av fett och protein, så nu kommer nästa projekt – att hitta en bra kost för att behålla vikten och få tillbaka energin till att träna, den försvann något under den här testperioden.

Totalt gick jag ner 3,6 kilo i vikt och 3 cm i midjan. Mitt mål har dock aldrig varit att gå ner speciellt mycket i vikt, utan att hitta en livsstil där kroppen kan fungera normalt. Jag tror och hoppas att det här kan vara det, för just nu känns det väldigt bra. Jag inväntar att enegin ska komma tillbaka så att jag kan testa på lite mer högintensiv träning igen.

Tack!

Madeleine


Utmaningen har gett mig en bra introduktion till LCHF! Jag gillar verkligen maten! Den är jättegod! Jag är 54 år och det har varit relativt enkelt att ställa om maten. Jag har gått ned 4,2 kilo och minskat 6 cm i midjan. Verkligen toppen! Jag har följt utmaningen minutiöst och jag har använt mig av 16:8 två gånger per vecka.

Jag har haft en del omställningsbesvär som en dov, dimmig känsla i huvudet och lite mindre energi. Detta är borta nu och jag börjar känna mig piggare än på länge. Största utmaningen har nog varit att verkligen äta allt fett och jag hade gärna ökat salladsinnehållet ibland. När det stod 25 gram bladspenat till köttbullarna kändes det väldigt lite.

…jag börjar känna mig piggare än på länge.
Det jag inte fått grepp om under dessa veckor är hur jag kan laborera med maten själv och fortfarande veta att jag äter under 20 gram kolhydrater. Det funkar ju när jag följer era recept men hur ska jag göra när jag är bortbjuden eller går ut på restaurang? Jag förstår hur jag ska välja protein och fett men kolhydraterna är svårare. Ett exempel i ert recept kyckling garam masala är kolhydraterna 4 gram med förslag om att man kan lägga till blomkålsris, men hur mycket kolhydrater blir det då och vilken mängd kan jag äta?

Jag är så tacksam för att ni finns och delar med er av er kunskap och jag kommer definitivt fortsätta mitt medlemsskap hos er.

Varmaste hälsningar!


Utmaningen var inspirerande och gav mersmak. Det var bra med dagliga mejl med pepp och tips. Nya recept och nya smaker, spännande att prova. Det mesta var riktigt gott.

Jag hade svårt att laga mat varje kväll (jobbar heltid och pendlar, kommer hem sent). De flesta recepten var snabblagade, vilket jag är tacksam för.
Undrar dock om det kan finnas möjlighet att klumpa ihop dem lite – t ex långkok i större mängder på söndagen och sedan använda komponenterna till typ tre dagars supersnabb matlagning. Vore skönt.

De flesta recepten var snabblagade…
Under utmaningen åt jag nog fler kalorier per dag jämfört med hur jag brukade äta innan. Ingen viktnedgång för mig, förmodligen därför. Tror inte heller att jag fick uppleva ketos. Inte heller den omtalade känslan att kunna hoppa över en måltid utan att bli hungrig. Håller dock på att bli riktigt trött på mina morgonägg, får se om jag kan klara mig utan frukosten längre fram.

Hursomhelst, har jag bestämt mig att fortsätta. Hoppas det leder till bättre hälsa och smalare midja…

Hälsningar,
Zinta


Kom igång idag!

Anmäl dig för omedelbar tillgång till en enkel guide som lotsar dig framåt – steg för steg. Du kommer att få veckomenyer, recept och inköpslistor för två veckor. Läs mer här.

Anmäl mig

Video om LCHF

 • Hur du äter LCHF
  ddplus-icon.svg
  Hur du äter LCHF11:59En kort grundkurs i hur man sätter igång att äta LCHF.
 • Leva LCHF med Caroline Smale
  ddplus-icon.svg
  Leva LCHF med Caroline Smale07:30Hur kan livet se ut om du har LCHF som livsstil? Caroline Smale delar med sig av sin berättelse och om hur hon lever med LCHF i vardagen.
 • Är LCHF dåligt för träning? Svar på vanliga frågor
  Är LCHF dåligt för träning? Svar på vanliga frågor02:45Kan man träna på LCHF-kost?
 • VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)
  ddplus-icon.svg
  VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59
 • Biverkningar av ketogen kost
  ddplus-icon.svg
  Biverkningar av ketogen kost06:58Några vanliga biverkningar av ketogen kost – och hur du undviker dem.
 • Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 1
  ddplus-icon.svg
  Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 108:02Vilka fördelar innebär ketos? Vad äter du på ketogen kost? Här är en informativ kurs med dr Andreas Eenfeldt.
 • Är LCHF dåligt för miljön? Svar på vanliga frågor
  Är LCHF dåligt för miljön? Svar på vanliga frågor07:09Är LCHF-kost skadlig för miljön?
 • De 5 vanligaste misstagen på LCHF
  ddplus-icon.svg
  De 5 vanligaste misstagen på LCHF08:57Är det svårt för dig att nå din målvikt, är du hungrig eller mår du inte bra? Se till att du undviker dessa misstag.
 • Mat för friska barn
  ddplus-icon.svg
  43:29Föreläsning med Monique Forslund från LCHF-Campingen i Säffle 2014. Monique Forslunds hemsida: www.lifezone.se
 • LCHF på rätt sätt – Eric Westman 3
  ddplus-icon.svg
  LCHF på rätt sätt – Eric Westman 314:09Intervju med Eric Westman, läkare och expert på LCHF-kost. Om grunderna för att äta LCHF och vad som är viktigt att tänka på när man sätter igång för att det ska gå så bra som möjligt.
 • Hur LCHF fungerar – Mary Vernon
  ddplus-icon.svg
  Hur LCHF fungerar – Mary Vernon32:11Intervju med läkaren Mary Vernon, en av världens mest erfarna på att behandla patienter med strikt LCHF-kost.
 • Fat Head Directors Cut
  ddplus-icon.svg
  Fat Head Directors Cut1:46:20
 • Vad är den främsta fördelen med LCHF? Svar på vanliga frågor
  Vad är den främsta fördelen med LCHF? Svar på vanliga frågor02:52Vad är den främsta fördelen med att äta färre kolhydrater?
 • Fettfrälst!
  ddplus-icon.svg
  18:36Hur Martina Johansson blev "snygg, stark och frisk på högfettkost". Martina Johanssons blogg: http://www.highfatfitness.net Mer information om Ketonmätare: http://www.kostdoktorn.se/keton-och-blodsockermatare#1
 • Lite av allt? Svar på vanliga frågor
  Lite av allt? Svar på vanliga frågor05:44Är det inte bäst att helt enkelt äta balanserat och "lite av allt"?
 • Så uppnår du en hälsosam livsstil med LCHF
  ddplus-icon.svg
  Så uppnår du en hälsosam livsstil med LCHF41:41
 • Undvik de konventionella kostråden
  ddplus-icon.svg
  Undvik de konventionella kostråden45:06
 • Är mättat fett farligt? Svar på vanliga frågor
  Är mättat fett farligt? Svar på vanliga frågor07:29Behöver man akta sig för mättat fett?
 • Vad har din läkare emot LCHF? – Eric Westman 5
  ddplus-icon.svg
  Vad har din läkare emot LCHF? – Eric Westman 517:49Intervju med Eric Westman, läkare och expert på LCHF. Varför är många läkare motståndare till LCHF trots att kosten visat sig ha positiv effekt på vikt och hälsa? Obs! På grund av tekniskt fel är ljudet i videon inte av den kvalitet vi önskar. Vi ber så mycket om ursäkt för detta och hoppas att ni finner innehållet intressant ändå.
 • Att bli en fettbrännande maskin - Eric Westman 2
  ddplus-icon.svg
  Att bli en fettbrännande maskin - Eric Westman 211:31Eric Westman reder ut begreppen fettförbränningsläge och kolhydratförbränningsläge. Hur får man mer energi genom en hög fettförbränning och hur mäter man den?
 • Keto-kurs, del 2
  ddplus-icon.svg
  Keto-kurs, del 208:37Hur fungerar ketogen kost? Vad äter du på ketogen kost?

Viktnedgång

 • Typ 2-diabetes handlar om mer än bara insulinresistens
  ddplus-icon.svg
  Typ 2-diabetes handlar om mer än bara insulinresistens05:21Vad är betacellsnedbrytning och hur är kopplingen till insulin?
 • Orsaken till fetma
  ddplus-icon.svg
  Orsaken till fetma38:45
 • Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen
  ddplus-icon.svg
  Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen15:05Larry Diamond har transformerat sitt liv och gått ner 57 kg med LCHF. I den här intervjun delar han med sig av sina insikter från resan.
 • Vinsterna med en 7-dagarsfasta
  ddplus-icon.svg
  Vinsterna med en 7-dagarsfasta03:34
 • Inkretineffekt och insulinresistens
  ddplus-icon.svg
  Inkretineffekt och insulinresistens30:02Dr Eades om att minimera insulinresponsen över tid.
 • Så halverade Tommy sin vikt
  ddplus-icon.svg
  48:22Tommy Runesson föreläser om sin enorma viktresa med LCHF och vilka lärdomar han fått med sig på vägen. Inspiration och kunskap även om du vill gå ner mindre än hälften av din kroppsvikt! Följ Tommy Runesson på hans blogg: http://tommytappar.se
 • VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)
  ddplus-icon.svg
  VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59
 • Ketokurs med Andreas Eenfeldt (del 7)
  ddplus-icon.svg
  Ketokurs med Andreas Eenfeldt (del 7)06:24Keto för nybörjare med dr Andreas Eenfeldt. Hur går du ner i vikt på ketogen kost?
 • Hur man går ner 110 kilo utan hunger
  ddplus-icon.svg
  Hur man går ner 110 kilo utan hunger31:06
 • Problemet med socker
  ddplus-icon.svg
  Problemet med socker50:01Är det fett eller socker som är orsaken till de aldrig tidigare skådade epidemierna av fetma, typ 2-diabetes och metabol sjukdom?
 • Att motivera till livsstilsförändringar
  ddplus-icon.svg
  Att motivera till livsstilsförändringar51:45Hur kan du hjälpa och motivera personer att börja med och hålla fast vid LCHF?
 • Hur insulin styr din vikt
  ddplus-icon.svg
  14:39
 • Hjärtattacken blev ett uppvaknande
  ddplus-icon.svg
  Hjärtattacken blev ett uppvaknande07:11Efter hustruns hjärtattack letade Chris Pattinson efter ett sätt att hålla det hela i schack med kost och livsstil. Och på vägen förbättrade han sin egen hälsa.
 • Intervju med Jason Fung
  ddplus-icon.svg
  Intervju med Jason Fung45:20
 • De 5 vanligaste misstagen på LCHF
  ddplus-icon.svg
  De 5 vanligaste misstagen på LCHF08:57Är det svårt för dig att nå din målvikt, är du hungrig eller mår du inte bra? Se till att du undviker dessa misstag.
 • Därför är mer protein bättre
  ddplus-icon.svg
  Därför är mer protein bättre15:17Dr Ted Naiman tror att mer protein är bättre och han rekommenderar ett högre intag.
 • Sambandet mellan fettlever och typ 2-diabetes
  ddplus-icon.svg
  Sambandet mellan fettlever och typ 2-diabetes05:01Hur hänger fettlever ihop med insulinresistens?
 • LCHF på rätt sätt – Eric Westman 3
  ddplus-icon.svg
  LCHF på rätt sätt – Eric Westman 314:09Intervju med Eric Westman, läkare och expert på LCHF-kost. Om grunderna för att äta LCHF och vad som är viktigt att tänka på när man sätter igång för att det ska gå så bra som möjligt.
 • Dr. Jason Fung - Therapeutic Fasting (SD 2016)
  ddplus-icon.svg
  46:13
 • En global matrevolution
  ddplus-icon.svg
  En global matrevolution48:15
 • Handlar inte vikten bara om kalorier? Svar på vanliga frågor
  Handlar inte vikten bara om kalorier? Svar på vanliga frågor03:14Handlar viktnedgång bara om att äta färre kalorier än man gör sig av med?

PS

Har du en framgångshistoria du vill dela med dig av? E-posta (fotografier uppskattas) till annika@dietdoctor.com. Berätta om vi får publicera ditt namn och foto eller om du vill vara anonym.

Inlägget ”Nya recept och nya smaker, spännande att prova” dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
 • Create New...