Jump to content

Hur finna en husläkare med insikt om LCHF?


bacon
 Share

Recommended Posts

Ibland har det förekommit artiklar om olika matställen som erbjuder LCHF. Jag skulle vilja ha en liknande lista på läkare som är insatta i eller förespråkare för LCHF. Min ordinare husläkare ordinerade stattiner mot ett kolosterolvärde som enligt Docs beräkningar var helt OK. Vad gäller kost är han på en nivå som hämtad från 1975. Jag har alltså en känsla av att det inte finns så många läkare som  är speciellt insatta i LCHF, men desto fler som är hårt knutna till medicinbolagen. Därför vore det mycket bra om det gick att skapa en lista på de läkare som tänker LCHF eller åtminstonde är intresserade av och öppna för frågeställningarna. I mitt fall skulle jag gärna åka en längre sträcka för att komma dit som patient.

 

 

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Jag tror att många läkare/husläkare kan vara nyfikna på LCHF, eller kanske rentav positiva till det - men det är fortfarande så tabu och kontroversiellt att rekommendera motsatt kost till vad SLV rekommenderar, att många nog fortfarande ligger lite lågt med det. Kolla bara på vad som hände med Annika Dahlqvist, till exempel.

 

Ha tålamod i ett par år till, och sedan kommer det nog vara mer regel än undantag att läkare rekommenderar LCHF till sina patienter. Tills dess får vi nog hjälpa oss själva.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Den 63 åriga läkaren jag hade sist varnade att jag kommer dö i hjärtfel inom ett par år pga LCHF (efter jag motvilligt erkänt jag höll på med LCHF för jag kände på mig han inte gillade det). Forskning visar på det sa han. Då frågade jag vilken forskning. Finns inga som säger så. Ja det vet ja sa han, men det kommer snart massor. LCHF är så nytt. Då bad jag att få testa mitt kolesterol (och LDL/HDL), men han sa det var onödigt för att jag skulle ha perfekta värden.

Sånt virr! Hehe. Hasde varit roligt att ta en duell med honom. Men han har ju inte tid att läsa på o det har jag hehe.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Min läkare jobbar på Söderhamnsfjärden i Söderhamn (i Gävleborgslän) och det var han som rekommenderade mig att börja äta LCHF.

 

Så som han pratade, gestikulerade och det han berättade så är han själv en "lchf:are". Har det inte varit för honom och hans uppriktighet så vet jag inte vart jag hade slutat. Men nog är han ett guldkorn alltid, om man kan ta en läkare som inte är rädd för att sticka ut hakan och som inte lindar in sanningen i bomull :)

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

en sticky-tråd här på forumet med en lista där läkare, etc, som är positiva till lchf kan anmäla sig att stå med hade helt klart varit intressant.. det skulle förmodligen generera en ömsesidig uppmuntran.

 

(att däremot offentligt outa personer utan att fråga dem först är förstås ett inte helt genomtänkt integritetsövertramp)

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ett svar till Magnus här ovan. Jag kollade på den lista du hade som länk. Den kanske är ouppdaterad som du skriver men den är gles minst sagt. (Och som innehöll en läkare som enligt Google inte verkade helt seriös.) Det  speglar nog hur det är, tyvärr. Antalet gammaldags ( i fråga om kost och kolestorol i det här fallet) tänkande läkare är i en överväldigande majoritet. De är naturligtvis trygga i detta och inte blir det bättre stämning i mottagningsrummet av att patienten tror sig veta mer än läkarna! Denna läkarnas reaktion är i och för sig förståbar, vem vill bli anklagad för att inte kunna något man utger sig för att vara specialist på? 

 

Därför tycker jag att trexbg har ett bra förslag! I all stillhet bygga upp en positiv lista på de läkare som är intresserade av LCHF och det som är runt omkring dess tankegångar. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Jag skrev i samma ämne idag och trodde jag skapade en grupp som hett lista på läkare som är positiva till lchf. Hittar inte igen den nu.  Nu har jag bytt vårdcentral bl a för att min förra läkare vägrade ta apo-kvot. Jag har skyhöga kolestorolvärden både ont och gott och är kalkad i halsen, den nya läkaren visste  inte vad apo-kvot var. Hjälp mig vad gör man.Finns nån i Västerås, jag byter igen om det finns.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...