lenajohansson Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 hej! äter lchf sedan två veckor.. börjar gå riktigt bra o jag har gått ner i vikt har hittat goda maträtter och håller mig nu till 2 måltider (+ ev. 1 mellanmål om jag blir hungrig på kvällen=skivor med ost el rostbiff alt. något annat beroende på om jag är mer eller mindre hungrig) känns som jag hittat rätt mängd fett, men ibland blir det för lite o då tar jag det där på kvällen enl. ovan mår bra i övrigt men lite seg ibland, ibland jättepigg (men är sjuk så jag vet inte vilket som är vilket. dock har jag sedan jag började känt att jag är piggare än förut 'när jag är pigg' så att säga) dricker extra salt , tar magnesium NU till mitt problem!!: Jag är så vansinnigt sugen på ostbågar funderar i banor hur jag ska kunna få snaska i mig en påse vid något enstaka tillfälle (alltså EN gång då och då är för mig högst en gång på en månad- samt har inga problem att stå emot sug i vanliga fall men detta är för mycket) förr när jag inte ätit lchf så kan det hjälpa att äta någonting salt, typ salta kex, eller mer salt i maten etc har sedan jag var mycket ung känt behov av extra salt, var ofta sugen och åt chips när jag var liten -fick i en annnan tråd info om att jag skulle äta lchf iaf 4 veckor för att stabilisera ketos -ett annat råd var att det inte var bra om man är van vid lchf, att äta något sånt som chips om det var vid enstaka tillfälle. att det var bättre då att vänja kroppen vid lite kolhydrater (andra, alltså ej chips) innan jag häver i mig chips/ostbågar detta fick mig att börja tänka GI typ.....MEN jag mår bättre med lchf i långa loppet känns det som, är naturligt för mig att mätta mig med fett, känns rätt helt enkelt' någon som har något tips vore jag glad Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiaM Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 Ingen jättehjälp, men det finns nachoostsmakande makademinötter i påse. De tycker jag smakar ostbåge. Testa en sån.. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 Gör ost chips? http://www.lchf-recept.se/ostchips/ 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiaM Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 OH ja. det är jättegott med ostchipsen. Brukar krydda med paprika och lökpulver.. gott gott.. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amj Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 Friterad halloumi? http://receptlchf.blogspot.se/2012/10/halloumi-frites.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lenajohansson Posted March 3, 2013 Author Share Posted March 3, 2013 Ingen jättehjälp, men det finns nachoostsmakande makademinötter i påse. De tycker jag smakar ostbåge. Testa en sån.. jag ska kolla om affären har dem... tackar!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lenajohansson Posted March 3, 2013 Author Share Posted March 3, 2013 Friterad halloumi? http://receptlchf.blogspot.se/2012/10/halloumi-frites.html kan inte fritera tror jag men tack ändå! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lenajohansson Posted March 3, 2013 Author Share Posted March 3, 2013 Gör ost chips? http://www.lchf-recept.se/ostchips/ ja....! vad fasiken..... det kanske funkar.....dippa i kryddad creme fraiche ...... ja jag få göra en jävla sats.....tugga tugga tugga.... tackar!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jounih Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 Jag brukar frossa i rostade, lättsaltade mandlar. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariaF Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 Torrostade nötter i stekpanna (frön som solrosfrö passar också) med några droppar soya är också salt och gott... Men ostchipsen.... Det är grejen! Funkar kanon med vanlig hushållsost. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limp Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 Min gissning utifrån mina egna erfarenheter över mina egna sug, är att du är nog egentligen inte sugen på ostbågar, utan kanske på själva snaskandet. Dvs. man vill återuppleva händelsen och belöningen alt. trösten ! M.a.o skulle det gå och snaska med vad som helst. Tex med något LCHF-mat som du betraktar som "godis" ? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lenajohansson Posted March 6, 2013 Author Share Posted March 6, 2013 Min gissning utifrån mina egna erfarenheter över mina egna sug, är att du är nog egentligen inte sugen på ostbågar, utan kanske på själva snaskandet. Dvs. man vill återuppleva händelsen och belöningen alt. trösten ! M.a.o skulle det gå och snaska med vad som helst. Tex med något LCHF-mat som du betraktar som "godis" ? du har delvis rätt.. se vidare i 'erfarenheter'....förstod att det var grejen med snaskandet, samt till stor del socker jag ville åt, då jag oftast äter godis eller dricker cola ihop med ostbågar.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lenajohansson Posted March 6, 2013 Author Share Posted March 6, 2013 Min gissning utifrån mina egna erfarenheter över mina egna sug, är att du är nog egentligen inte sugen på ostbågar, utan kanske på själva snaskandet. Dvs. man vill återuppleva händelsen och belöningen alt. trösten ! M.a.o skulle det gå och snaska med vad som helst. Tex med något LCHF-mat som du betraktar som "godis" ? det som är svårt är att hitta något torrt och knastrigt som räcker en tid (som en påse chips/ostbågar) den känslan att cruncha i sig tills man är proppmätt... tål inte nötter...så det funkar inte ska prova såna ostchips...men jag kan tänka jag blir mätt ganska snabbt av dem.... lchfgodis för mig är grädde och bär....men det är ju inte torrt o knastrigt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flamman Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 Man kan köpa några olika sorters ölkorvar, skära i småbitar och lägga i en skål. Inte knastrigt, men småplock med blandade smaker. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiaM Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 Kanske vore det något att göra salami eller skinkflarn genom att torka dom i ugnen? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Camillawl Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 Hittade ekologiska pumpakärnor med bara 5g kh per 100g, supergoda att rosta i stekpanna med lite rapsolja och salta rejält! Knastrigt och gott lite popcornkänsla! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cavegirl IF Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 Jag är själv en tidigare ostbåge- och chipsmissbrukare. Älskade eländet. Salt och knaprigt. Den kombon ska det vara. Det som funkar för mig är att knapersteka bacon, låta det svalna, bryta i mindre bitar och lägga i en skål. Perfekt salt och knaprigt snacks. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lenajohansson Posted March 6, 2013 Author Share Posted March 6, 2013 tack alla för tipsen!! ska testa till helgen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limp Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 Jag har ersatte vingummi och sega råttor med torkad skinka. Ölkorv ersatte nybakat vetebröd i mitt fall. För att öka chansen att lyckas, släppte jag taget från det gamla livet och gamla vanorna och införde nya, utan att jag ångrat det. Uppoffringarna känns faktiskt numera som rena befrielser. Jag har inga lik i mina garderober, utan kan satsa på ett nytt liv helhjärtat. Knaperstekt bacon är ett bra tips... Beef Jerky ett annat. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lenajohansson Posted March 6, 2013 Author Share Posted March 6, 2013 Jag är själv en tidigare ostbåge- och chipsmissbrukare. Älskade eländet. Salt och knaprigt. Den kombon ska det vara. Det som funkar för mig är att knapersteka bacon, låta det svalna, bryta i mindre bitar och lägga i en skål. Perfekt salt och knaprigt snacks. drar mig till minnes då jag gjorde bacon i ugn en gång och råkade ha dem lite för länge.. blev väldigt knapriga och salta och goda....kan funka.. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lenajohansson Posted March 6, 2013 Author Share Posted March 6, 2013 Jag har ersatte vingummi och sega råttor med torkad skinka. Ölkorv ersatte nybakat vetebröd i mitt fall. För att öka chansen att lyckas, släppte jag taget från det gamla livet och gamla vanorna och införde nya, utan att jag ångrat det. Uppoffringarna känns faktiskt numera som rena befrielser. Jag har inga lik i mina garderober, utan kan satsa på ett nytt liv helhjärtat. Knaperstekt bacon är ett bra tips... Beef Jerky ett annat. ja...det är nog så med vanor... bra med många tips...får prova mig fram lite... tack!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stroker49 Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 Här kommer två kanontips, ett ickeknaprigt som jag lärde mig då jag bodde i Italien och ett gott knaprigt. Ickeknaprigt: Skär stavar av gurka, paprika, ev morot, kål och allt du kan hitta bland grönsakerna. Varje person vid bordet får en liten skål där man häller lite god olivolja och så lite salt som hamnar på botten. Så tar man en stav och drar i oljan och saltet och äter som snacks. Man kan med fördel dricka vin eller sprit till. Knaprigt: Det finns olika varianter. Jag brukar köpa ren svål med en del fett och köra först i ugnen och sedan fritera på spisen i det utsmälta fettet, sedan salt. Det finns många recept på nätet. Pig Cracklings, Pig scratchings olika benämninga. På Netto finns färdigt i påsar, inte så gott! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fnutt Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 Fläsksvålar (den riktiga sorten, inte de kolhydratrika fejk-svålarna) är ju nästan lika vanebildande som chips och ostbågar - de är lagom salta och frasiga och försvinner nästan i munnen. Första gången man som "ovan" svålätare öppnar en påse är det dock lätt att bli avskräckt av lukten. Men oavsett lukten så är det inget fel på smaken. Edit: Attans, stroker49 hann före 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lenajohansson Posted March 6, 2013 Author Share Posted March 6, 2013 Här kommer två kanontips, ett ickeknaprigt som jag lärde mig då jag bodde i Italien och ett gott knaprigt. Ickeknaprigt: Skär stavar av gurka, paprika, ev morot, kål och allt du kan hitta bland grönsakerna. Varje person vid bordet får en liten skål där man häller lite god olivolja och så lite salt som hamnar på botten. Så tar man en stav och drar i oljan och saltet och äter som snacks. Man kan med fördel dricka vin eller sprit till. Knaprigt: Det finns olika varianter. Jag brukar köpa ren svål med en del fett och köra först i ugnen och sedan fritera på spisen i det utsmälta fettet, sedan salt. Det finns många recept på nätet. Pig Cracklings, Pig scratchings olika benämninga. På Netto finns färdigt i påsar, inte så gott! paprikagrejer blir kanske gott till ostchips.....med cremefraichedipp...köpa imorrn.. tack! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stroker49 Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 Fläsksvålar (den riktiga sorten, inte de kolhydratrika fejk-svålarna) är ju nästan lika vanebildande som chips och ostbågar - de är lagom salta och frasiga och försvinner nästan i munnen. Första gången man som "ovan" svålätare öppnar en påse är det dock lätt att bli avskräckt av lukten. Men oavsett lukten så är det inget fel på smaken. Edit: Attans, stroker49 hann före Haha. Men jag håller inte med om att de färdiga riktiga är speciellt goda. Hemkokt är bäst! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lenajohansson Posted March 6, 2013 Author Share Posted March 6, 2013 Fläsksvålar (den riktiga sorten, inte de kolhydratrika fejk-svålarna) är ju nästan lika vanebildande som chips och ostbågar - de är lagom salta och frasiga och försvinner nästan i munnen. Första gången man som "ovan" svålätare öppnar en påse är det dock lätt att bli avskräckt av lukten. Men oavsett lukten så är det inget fel på smaken. Edit: Attans, stroker49 hann före ja...det var nog lukten jag kom ihåg...därav tvekan... men konsistensen är ju lite chipslik.... den 'riktiga sorten' vad hetter märket...vet du det? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fnutt Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 Det finns flera olika märken. Med "riktig" menade jag mest att man skall kolla att det verkligen är riktiga fläsksvålar i påsen, och inte något majsmjölssnacks. Bildgoogla på fläsksvålar så hittar du lite olika fabrikat. Jag hittar mina i en väldigt anonym påse på ICA. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stroker49 Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 De jag köpte heter LYKA Aegte flaeskesvaer, jag tror det var på Netto. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lenajohansson Posted March 6, 2013 Author Share Posted March 6, 2013 Det finns flera olika märken. Med "riktig" menade jag mest att man skall kolla att det verkligen är riktiga fläsksvålar i påsen, och inte något majsmjölssnacks. Bildgoogla på fläsksvålar så hittar du lite olika fabrikat. Jag hittar mina i en väldigt anonym påse på ICA. ja ! vad bra....finns bara ica här...bor på landet ska kolla imorgon....får väl skita i att lukta på dom för mkt då 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marsali Posted March 7, 2013 Share Posted March 7, 2013 När du hunnit komma in i din nya livsstil och du kommit i ketos kommer du inte längre ha något sug, jag som aldrig kunde sitta i soffan utan att ha något att tugga på, sitter i dagsläget tom en lördagskväll med ett glas vatten och är helnöjd. Det finns inte längre något sug i min kropp.. Och jag som varit både socker och nikotin missbrukare ,, vilken befrielse det är!!! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lenajohansson Posted March 8, 2013 Author Share Posted March 8, 2013 När du hunnit komma in i din nya livsstil och du kommit i ketos kommer du inte längre ha något sug, jag som aldrig kunde sitta i soffan utan att ha något att tugga på, sitter i dagsläget tom en lördagskväll med ett glas vatten och är helnöjd. Det finns inte längre något sug i min kropp.. Och jag som varit både socker och nikotin missbrukare ,, vilken befrielse det är!!! det låter bra!! jag tänker att det sug jag har faktiskt har tagit lång tid att bygga upp..man tänker ju inte på det och hur man påverkas direkt... blir väl lite konflikt när man för in nya vanor....men ser fram emot när rutinerna och suget släpper... får väl ge det lite mer tid kanske tack för dina uppmuntrande ord!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limp Posted March 8, 2013 Share Posted March 8, 2013 En sa som är säkert, är att suget kommer och går och då gäller det att stå ut, eller ha substitut ta till. Sugfri blir man aldrig är min erfarenhet. Olika situationer kan vara en utlösande faktor... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lenajohansson Posted March 8, 2013 Author Share Posted March 8, 2013 En sa som är säkert, är att suget kommer och går och då gäller det att stå ut, eller ha substitut ta till. Sugfri blir man aldrig är min erfarenhet. Olika situationer kan vara en utlösande faktor... i vanliga fall har jag ett starkt sug ung.en gång i veckan...då jag bara måste ha något 'gott' igår testade jag att göra ostchips till kvällsmålet....det var supergott och ersätter lätt känslan av att äta chips... gjorde dipp på cremefraiche, lite olja samt kryddning och hade en skivad paprika till.... funkade bra som chipssubstitut som sagt!! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SaraB Posted March 8, 2013 Share Posted March 8, 2013 Salt och krispigt - friterade fläsksvålar. Funkar förövrigt jättebra att mosa i mortel och använda som panering också. Har hittat dem på vissa Willys-butiker på chipsavdelningen, "Mr Chipp's Flæske Svær" i blå påse. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lenajohansson Posted March 8, 2013 Author Share Posted March 8, 2013 Salt och krispigt - friterade fläsksvålar. Funkar förövrigt jättebra att mosa i mortel och använda som panering också. Har hittat dem på vissa Willys-butiker på chipsavdelningen, "Mr Chipp's Flæske Svær" i blå påse. fanns inte i icabutiken på bygden dessvärre.... men gjorde knapriga ostchips istället! supergott...bra alternativ till vanliga chips Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marsali Posted March 8, 2013 Share Posted March 8, 2013 Fläsksvålar är jättelätt att göra själv. Googla! Mitt tips är att först koka dom och sedan in i ugnen. Jag har turen att bo i en stad där det finns ett smörrebröd ställe som varje dag har nya hemmagjorda fläsksvålar till salu, jättegott när man vill festa till det. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiaM Posted March 8, 2013 Share Posted March 8, 2013 Salt och krispigt - friterade fläsksvålar. Funkar förövrigt jättebra att mosa i mortel och använda som panering också. Har hittat dem på vissa Willys-butiker på chipsavdelningen, "Mr Chipp's Flæske Svær" i blå påse. ÅH! Jag ska kolla chipshyllan när jag går och handlar ikväll då.. Tack för tipset! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Night Train Posted March 8, 2013 Share Posted March 8, 2013 Glöm nu inte att aldrig köpa friterade fläsksvålar från en omskärare Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frida.g Posted March 9, 2013 Share Posted March 9, 2013 ååh, jag känner igen det där också! Jag har ätit lchf i typ 2 månader och är fortfarande extremt ostbågesugen. Jag har alltid ätit mycket chips och ostbågar, aldrig godis,kakor/sött, utan alltid salt och fett. Trivs verkligen med lchf och mår bra av det men kan inte komma bort från ostbågesuget, det är tamefan det bästa jag vet. Försöker att hitta andra alternativ, men jag håller med, vill ha åt det krispiga! En bit mögelost kan aldrig ersätta ostbågar... :/ Det är bara envishet och ett jävlaranamma som gör att jag går förbi chipshyllan utan att ta en påse. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.