Jump to content

Laktosfritt bättre än vanligt?


Mandelsmör
 Share

Recommended Posts

Hej,

 

Äter en del Mejeri produkter i min LCHF kost och jag undrar vad skillnaden på insulinsvaret på laktosfria produkter är jämfört med vanliga mejeriprodukter. Om det ens är någon skillnad? Kan det vara värt att byta ut mot bara laktosfria? Vad har ni för erfarenheter och tankar kring det?

 

MVH 

Link to comment
Share on other sites

Hej,

 

Äter en del Mejeri produkter i min LCHF kost och jag undrar vad skillnaden på insulinsvaret på laktosfria produkter är jämfört med vanliga mejeriprodukter. Om det ens är någon skillnad? Kan det vara värt att byta ut mot bara laktosfria? Vad har ni för erfarenheter och tankar kring det?

 

MVH 

I noen "laktosefrie" produkter er ikke laktosen tatt bort. Det vanligste er at disakkaridet laktose splittes enzymatisk til 2 monosakkarider (galaktose og glukose). Like mye karbohydrat, men bedre for den som har laktoseintoleranse. Ingen fordel ved LCHF.

Link to comment
Share on other sites

I noen "laktosefrie" produkter er ikke laktosen tatt bort. Det vanligste er at disakkaridet laktose splittes enzymatisk til 2 monosakkarider (galaktose og glukose). Like mye karbohydrat, men bedre for den som har laktoseintoleranse. Ingen fordel ved LCHF.

Bör inte kolhydratens digestionshastighet förändras? Spjälkningen av laktos till galaktos och glukos bör väl ta sin tid, något som undviks i laktosfria produkter. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...