Jump to content

Mättade fetter vs fleromättade fetter


Antonius

Recommended Posts

Tjenamors! jag tänkte bara fråga och kul att höra vad har ni för erfarenheter av fleromättade fetter som rapsolja kontra mättade fetter som smör?. Jag läste nyss på Ann Fernholms blogg (författaren till ett sötare blod) att fleromättade fetter som rapsolja är bättre för hjärtat än mättade som t.ex. smör.

 

Det hade jag ingen aning om... är det verkligen så att rapsolja är bättre? :o, jag viste iofs att rapsolja och olivolja var helt okej och man kan använda det inom LCHF men bättre än smör....

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Att en makronutrient är essentiell säger inget om hur mycket den skall konsumeras för att vi ska må så bra som möjligt.

 

Smör innehåller mättat fett, ja, men det gör även rapsolja.

 

Rapsolja innehåller fleromättade fetter, ja, men det gör även smör.

 

 

Så, vilket är då bäst att äta?

 

Ingen aning... men smör är godast! :lol:

Link to comment
Share on other sites

Jag bekymrar mig inte så mycket om vilken typ av fett jag får i mig, mättat, enkelomättat eller fleromättat. Förr i tiden kunde vi inte ens få fram olja ur raps, däremot käkade vi glatt grönsaker, bär, kött, ägg, nötter etc...

 

Jag tror på att äta så naturlig mat som möjligt och med det följer de fetter som finns i den naturliga oprocessade maten.

Rimligtvis får vi då i oss de fetter kroppen har anpassats för genom tiderna.   :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...