lelleleo Posted March 8, 2013 Share Posted March 8, 2013 Så är man riktigt på G.. Ketos så det susar...och kilona..ja det får visa sig. Orkar inte hoppa upp och ner från vågen. För jag märker ju på kläderna hur det går...omsider.....hoppas jeg. Men om 3 veckor kan det bli svårt. Ska på ett rehabställe i 4 veckor. Och där får man inte LCHF käk. Det blir norsk "sund" kost med massa potatis, och mjölspädda såser...ja stort sett det jag inte ska käka. Va f gör mann mon tro.. Kan ju inta stå på rummet ock koka..och att svälta är ju inget vidare... Kanske man bara får göra så godt det går. Nåt snille som har nåt bra tipps Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted March 8, 2013 Share Posted March 8, 2013 Hur skulle de ställa sig om du säger att du äter ketogent? Hänvisa till Fedon och Hexeberg! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cavegirl IF Posted March 9, 2013 Share Posted March 9, 2013 Säg att du är allergisk mot kolhydrater. Det stämmer på mig i alla fall... (jag får sådana utslag på vågen. ) 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lelleleo Posted March 9, 2013 Author Share Posted March 9, 2013 He he cavegirl. Jo så ser ju jag det också.. Vette 17 Zepp.. Var på rahab i fjol, och då körde jag inte så strikt som nu. T.o.m då var det svårt. Dom ligger långt efter i Norge med detta. Har ju mina kjärlprobs/utblockningar, och hade dom vetat vad jag gör så hade det blivit ramaskri. Så det kan bli en "lite fel" månad. Men ska ta med så jag kan göra "magic bulletcaffe", så slipper jag tänka på frukosten. Sen får jag ta det som det kommer. Men blir nog svårt att hålla sig i ketos. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pathfinder Posted March 9, 2013 Share Posted March 9, 2013 Ta med dig smör som du kan ersätta mjölsåser och potatis med. Förhoppningsvis får du kött, fisk, ägg och grönsaker, så då borde det inte bli alltför svårt att hålla åtminstone en liberal LCHF. Ost är också bra "nödproviant", kan hängas utanför fönstret på studentvis. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Farmor kaisi Posted March 9, 2013 Share Posted March 9, 2013 Kokosfett,eget smör, makrill i tomatsås,tonfisk i vatten, majonnäs o så kan ju du plocka det bästa av den bjudna maten. Kan du baka fröbröd så gör det oxå för en månad. Lycka till! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lelleleo Posted March 9, 2013 Author Share Posted March 9, 2013 Tack båda.. Jo man får ta det som bjuds och supplera med det andra... Har också en elektrisk kylbag som kan pluggas inn och ha som kyslskåp. Så det får bli lowcarb i stället för nollcarb en månad.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
John Posted March 9, 2013 Share Posted March 9, 2013 Säg att du är i riskzonen för diabetes och måste vara försiktig med kolhydraterna. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lelleleo Posted March 9, 2013 Author Share Posted March 9, 2013 Säg att du är i riskzonen för diabetes och måste vara försiktig med kolhydraterna. Bra ide´ John...och det är ju inte långt undan en vit lögn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted March 9, 2013 Share Posted March 9, 2013 "Med hjälp av metoden undersökte hon bilder av hjärtat från smala och feta personer med normalt blodsocker, feta personer som börjat visa förhöjda sockernivåer och feta personer med konstaterad typ 2-diabetes. Förutom upptäckten att fettinlagringar i hjärtat föregår diabetes såg forskarna att personer med onormal sockermetabolism hade signifikant mer fettansamlingar i sina hjärtan än personer med normalt blodsocker oavsett kroppsvikt. Studien visade att graden av fettinlagring i hjärtat var orelaterad till mängden fett i blodkärl och lever, vilket visar att mätning av någon av dessa faktorer inte kan förutsäga ansamling av fett i hjärtat. Däremot såg forskarna ett samband mellan fett i hjärtat och graden av fett runt magen. Det är viktigt att identifiera fettinlagringar i hjärtceller eftersom dessa celler inte kan repareras när de en gång har dött. Förhöjd mängd fett i hjärtat kan sakta ta död på organet, poängterar forskarna." http://www.lakemedelsvarlden.se/nyheter/fett-p%C3%A5verkar-hj%C3%A4rtat-innan-det-ger-diabetes-5632 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lelleleo Posted March 10, 2013 Author Share Posted March 10, 2013 "Med hjälp av metoden undersökte hon bilder av hjärtat från smala och feta personer med normalt blodsocker, feta personer som börjat visa förhöjda sockernivåer och feta personer med konstaterad typ 2-diabetes. Förutom upptäckten att fettinlagringar i hjärtat föregår diabetes såg forskarna att personer med onormal sockermetabolism hade signifikant mer fettansamlingar i sina hjärtan än personer med normalt blodsocker oavsett kroppsvikt. Studien visade att graden av fettinlagring i hjärtat var orelaterad till mängden fett i blodkärl och lever, vilket visar att mätning av någon av dessa faktorer inte kan förutsäga ansamling av fett i hjärtat. Däremot såg forskarna ett samband mellan fett i hjärtat och graden av fett runt magen. Det är viktigt att identifiera fettinlagringar i hjärtceller eftersom dessa celler inte kan repareras när de en gång har dött. Förhöjd mängd fett i hjärtat kan sakta ta död på organet, poängterar forskarna." http://www.lakemedelsvarlden.se/nyheter/fett-p%C3%A5verkar-hj%C3%A4rtat-innan-det-ger-diabetes-5632 Exakt vad blir relevansen här Zepp? Mer fett, för reduksjon av bukfettman är bra för hjärtat? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted March 10, 2013 Share Posted March 10, 2013 Relevansen är att det handlar om glukosmetabolismen.. dvs regleringen av blodsockret/insulin. Konsekvensen blir att det handlar om att dra ner drastiskt på det energisubstrat som orsakar den ökade steatosen i hjärtat och i övrig vävnad.. dvs det substrat som orsakar hyperinsulinemi. Det är annars lätt att dra slutsatsen att det är fett som skall undvikas så att det inte inlagras.. sådana tankegångar är felaktiga och farliga, då de späder på hyperinsulinemin/insulinresistensen.. som är den främsta orsaken. Konsekvensen av studien är att fettma inte är orsaken utan en konsekvens av hyperinsulinemin/insulinresistensen. Fettma är mer ett av symptomen på långt gånget sjukligt tillstånd. Kommer du ihåg Hexebergs artikel om flickan som hade flera hundra procent förhöjd insulinnivå? Insulinet har räddat henne från toxiskt höga glukosnivåer.. och hon var 25 år.. undras hur länge till hon hade kunnat fortsätta utan andra konsekvenser än fettma? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lelleleo Posted March 10, 2013 Author Share Posted March 10, 2013 Relevansen är att det handlar om glukosmetabolismen.. dvs regleringen av blodsockret/insulin. Konsekvensen blir att det handlar om att dra ner drastiskt på det energisubstrat som orsakar den ökade steatosen i hjärtat och i övrig vävnad.. dvs det substrat som orsakar hyperinsulinemi. Det är annars lätt att dra slutsatsen att det är fett som skall undvikas så att det inte inlagras.. sådana tankegångar är felaktiga och farliga, då de späder på hyperinsulinemin/insulinresistensen.. som är den främsta orsaken. Konsekvensen av studien är att fettma inte är orsaken utan en konsekvens av hyperinsulinemin/insulinresistensen. Fettma är mer ett av symptomen på långt gånget sjukligt tillstånd. Kommer du ihåg Hexebergs artikel om flickan som hade flera hundra procent förhöjd insulinnivå? Insulinet har räddat henne från toxiskt höga glukosnivåer.. och hon var 25 år.. undras hur länge till hon hade kunnat fortsätta utan andra konsekvenser än fettma? Man får stå på pinnen när du svarar Zepp Hoppa mellan google och det du skriver he he... Men fn man lär sig mycket Har inte läst det du visar till, men tror jag börjar förstå huru saken hänger ihop... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted March 10, 2013 Share Posted March 10, 2013 Steatos är överdriven inlagring av fett i cellerna.. konsekvensen på lång sikt är cirros, dvs att fettinlagringen blir så hög att cellerna dör. Det vill du inte skall hända i hjärtat.. inte någon annan stans heller men hjärtat vill du hur som helst ha kvar i full vigör! Altså.. man skiljer på steatos som är ansamling av fett inuti cellerna och ateroskleros som är uppbyggnad av plack i ådrorna.. lite olika mekanismer. Steatos är oftast beroende av extra högt insulintryck på cellerna som tvingar dessa att lagra mer fett.. via Lipoprotein lipas, de skyddar sig genom att minska på alla andra kanaler för energi.. tex GLUT4. Minskat antal GLUT4 innebär att man till slut blir insulinresistent.. dvs de kompensatoriska mekanismerna ökar på insulinutsöndringen för att hålla ner glukosnivåerna.. till icke toxiska nivåer. Varvid trycket på cellernas LPL ökar, tanken är nog främst att det skall öka på fettinlagring och Denovo lipogenes i fettväven.. men vi har en rudimentär DNL. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiny Tom Posted March 10, 2013 Share Posted March 10, 2013 "Med hjälp av metoden undersökte hon bilder av hjärtat från smala och feta personer med normalt blodsocker, feta personer som börjat visa förhöjda sockernivåer och feta personer med konstaterad typ 2-diabetes. Förutom upptäckten att fettinlagringar i hjärtat föregår diabetes såg forskarna att personer med onormal sockermetabolism hade signifikant mer fettansamlingar i sina hjärtan än personer med normalt blodsocker oavsett kroppsvikt. Studien visade att graden av fettinlagring i hjärtat var orelaterad till mängden fett i blodkärl och lever, vilket visar att mätning av någon av dessa faktorer inte kan förutsäga ansamling av fett i hjärtat. Däremot såg forskarna ett samband mellan fett i hjärtat och graden av fett runt magen. Det är viktigt att identifiera fettinlagringar i hjärtceller eftersom dessa celler inte kan repareras när de en gång har dött. Förhöjd mängd fett i hjärtat kan sakta ta död på organet, poängterar forskarna." http://www.lakemedelsvarlden.se/nyheter/fett-p%C3%A5verkar-hj%C3%A4rtat-innan-det-ger-diabetes-5632 Rätt skrämmande att man i vad jag fattar som en slags facktidning för läkare etc fortfarande år 2007 inte insett att den här typen av metabola problem tenderar utgå från problem med fettmetabolism som sedan ställer till det med sockermetabolismen. Man tycks ju resonera som om det vore något nytt. J.D. McGarrys klassiska studie hade ju därvidlag 6 år på nacken. (Tillägg: Egentligen längre än så men det var ju i den s.k. Banting Lecture 2001 som hans banbrytande hypotes fick...borde fått...allmänt fotfäste.) : http://diabetes.diabetesjournals.org/content/51/5/1651.full Ännu en bekräftelse på hur lite faktisk expertis det faktiskt ofta finns bland expertisen. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.