Jump to content

Råa ägg, salmonellarisk?


frida.g
 Share

Recommended Posts

Hej alla!
Jag har sedan några veckor sedan börjat med äggmjölk på morgnarna ( 2 råa ägg, kokt vatten, smör och kakao så det blir lite chokladsmak på det hela..:) ), men fick häromdagen höra att det inte alls är bra pga salmonellarisken! Har inte ens reflekterat över den risken och undrar vad ni tänker? Äter ni ofta råa ägg? 

 

Link to comment
Share on other sites

Vet inte var i världen du håller till, men i Sverige är risken att få salmonella från ägg väldigt liten.

 

Men i vintras var jag på Sri Lanka och åt stekta ägg med rå gula och det gick inte bra alls. Har aldrig varit så dålig i hela mitt liv. Troligtvis salmonella, men jag tog inget prov så jag kan inte veta säkert. Dock är jag rätt säker på att det var just äggen.

 

Verkar som om det är större risk att få salmonella från ruccola än från ägg i Sverige.

 

http://www.smittskyddsinstitutet.se/sjukdomar/salmonellainfektion/

Link to comment
Share on other sites

Tack alla för svaren!
Haha, jag håller till i Sverige, så visst att jag förstått att risken är minimal, men tänkte ändå jag skulle höra med er! :)
Nojjan över rå kyckling är ju gigantisk så jag var osäker på om det fanns samma risk med råa ägg.

 

Ha en fin söndag!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...