HelgeK

Saker som salt får skulden för, men där socker är boven

Recommended Posts

 

                         

Från farm. doctor James Dinicolantonios twitter konto:
·
4 okt.
 
The following that we blamed on salt is actually due to sugar
1)Addiction - sugar is addictive NOT salt
2)Osteoporosis
3)Kidney stones
4)Hypertension
5)Heart Disease
6)Kidney disease
  • Gilla 5

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
On 2019-10-21 at 03:21, HelgeK sade:

blamed on salt is actually due to sugar

Vad kan annars tolkas in i detta än att veganismens företrädare på alla sätt vill tona ner nackdelarna med sin agenda!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
44 minuter sedan, Nils Engström sade:

Vad kan annars tolkas in i detta än att veganismens företrädare på alla sätt vill tona ner nackdelarna med sin agenda!

Ja, och veganerna används av Swedish nutrition foundation, och deras lobbyist Claude Marcus framträdde med veganen David Stenholtz och den godtrogen politikern Göran Greider.  https://www.dn.se/debatt/infor-en-sockerskatt-och-subventionera-gronsaker/http://media.pagina.se/produkter/bok/7241149X/7241149X.pdf   Professor Claude Marcus har inte efter den artikeln propagerat för en skatt på läsk , Så syftet med artikeln var nog att popularisera veganismen, för att bekämpa LCHF, så att SNF kan fortsätta att sälja socker, värmebehandlade omega 6 fetter, för att det minsann är vegetabiliskt, och alltså något man kan äta! Så att livsmedelsindustrin släpper fram veganismen beror förmodligen på att den billiga processade skräpmaten som industrin vill sälja består av hårt processade vegetabilier....  

 
 


 

 
 

 

  • Gilla 3
  • Tack! 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
58 minuter sedan, HelgeK sade:

att livsmedelsindustrin släpper fram veganismen beror förmodligen på att den billiga processade skräpmaten som industrin vill sälja består av hårt processade vegetabilier....  

Under den senaste tiden, har jag haft anledning att ta över matinköpen och kunnat konstatera vilket överflöd av bearbetade livsmedel som finns på alla hyllor. Viss statistik påstår att ca. 25 procent av svenskarna skulle tillämpa LCHF. Man kan fråga sig om detta är överensstämmande med verkligheten? Det skulle i så fall innebära en stor andel köpare som livsmedelskedjorna borde vara intresserade av.  Av det kan jag inte se minsta spår. Visst kan det finnas vissa förpackningar, där det står: "Inget socker tillsatt" men när man kikar på innehållsförteckningen kommer sockerarterna ofta upp till 10-20 %. Någon glass som kunde uppfylla LCHF-normerna ser jag nästan aldrig.

Frågeställningen som vi har anledning att ställa upp, är om livsmedelsindustrin och köpta "experter" skall kunna fortsätta i all oändlighet att kränga ut skräpmat till intet ont anande kunder (flertalet av dessa funderar sällan över problemen). Mycket av det vi ser och hör kan ju påstås vara helt kriminellt.

Det brukar ju normalt vara så att den som avsiktligt (egentligen också oavsiktligt) försäljer produkter som inte uppfyller hälsokraven, åtalas eller får ett vite.  Borde inte de statliga myndigheter som har ansvaret, i grunden ändra sitt regelverk t.ex. innebärande att åtminstone åläggas att följa upp sådan modern forskning som visar den äldre forskningens slutsatser vara fel!   

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
43 minuter sedan, Nils Engström sade:

Det brukar ju normalt vara så att den som avsiktligt (egentligen också oavsiktligt) försäljer produkter som inte uppfyller hälsokraven, åtalas eller får ett vite.  Borde inte de statliga myndigheter som har ansvaret, i grunden ändra sitt regelverk t.ex. innebärande att åtminstone åläggas att följa upp sådan modern forskning som visar den äldre forskningens slutsatser vara fel!   

Jag undrar också när sockerförsäljarna kommer att gå samma öde till mötes som tobaksförsäljarna en gång gjorde. De fick ju hållas rätt länge med sin ohämmade marknadsföring av tobak. Socker är ju bara en annan drog. Dessvärre så satsas det hej vilt på och investeras stora summor i högprocessad mat. Jag tror att det bästa botemedel här är att fånga dem som har redan fått kroniska sjukdomar och hjälpa dem ur matfällan. Ju fler man lyckas hjälpa desto svårare blir det att kränga högprocessad mat i framtiden. Men vi får inte vara rädda att så en frö eller även predika här och där. 

  • Gilla 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
2 timmar sedan, Katerina sade:

Men vi får inte vara rädda att så en frö eller även predika här och där. 

Klart överens! Frågan dessutom när lagstiftningen hinner ifatt och om kostdoktorn ytterligare kan snabba upp utvecklingen. Marcus är ännu inte pensionerad men Mai-Lis Hellenius och Stephan Rössner har gått i pension. Tyvärr finns dock hundratals felutbildade kostrådgivare och dietister kvar, som i mindre utsträckning fortsätter att seriöst verka i sitt yrke, när deras huvudtema kommit att övergå i klimatalarmismen och strävandena att få stopp på djurhållningen.

P.S.

Vad gällde tobaken kunde ju sjukdomarna efter den komma redan efter några år medan sockret är långsamt verkande gift.

  • Ledsen 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.