Recommended Posts

2 timmar sedan, kickilotta sade:

Det är inte bara växthusgasutsläppen som är stora i grönsaksodlingen, användning av kemiska bekämpningsmedel är också mycket stora.

Med tanke på det höga energiinnehållet i kött/fett och andelen viktiga näringsämnen jämfört med vad besprutade vegetabilier kan bjuda, blir den eviga frågan om djurens belastning och utsläpp alltmer intressant. Trots alla veganinspirerade motbelägg måste man se positivt på Allan Savory och hans långa erfarenhet och tankegångar, som avser att med stora djurhjordar rädda såväl jordens öknar till att grönska som klimatet och samtidigt säkra  tillgången på kött. Kanske verkningsgraden i slutändan vad gäller förbrukning av energi, vatten och gasutsläpp resp. produktionen av näringsämnen via köttet och dess energiinnehåll, kan tävla med jordbruksprodukter av vegetarisk art - för oss köttätare högst intressant.

  • Gilla 5
  • Tack! 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
19 timmar sedan, Peter B sade:

debatten borde vara mycket mer nyanserad.

Från vegansk och klimatalarmistisk synpunkt kommer alltid vegansk kost att anses vara den rätta och den animaliska helt felaktig och ge långa rader av problem. Vi har ju sett de många kohortstudierna vid vilka lågkolhydratkost definieras långt från den som gäller LCHF-kost och därför blir meningslös, om man med det avser att visa ökad risk med lågkolhydratkost. Snarare visar dessa studier, nackdelarna med mycket kolhydrater i kosten.

Med alla parametrar ordentligt redovisade, som du antyder, kommer med mycket stor sannolikhet (i varje fall enligt min uppfattning), de verkliga, globala fördelarna med LCHF-kosten att kunna tydliggöras.

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
1 timme sedan, Effie sade:

Jag försöker alltid hävda, med en dåres envishet, när jag lägger mig i en diskussion, att gränsen mellan miljövänligt och miljöskadligt inte går mellan animaliskt och vegetariskt. 

Men det är svårt att göra avtryck i folks medvetande, när det anses som en sanning att vegetariskt är miljövänligt. 

Exakt så Effie!  --- Det vore bättre för klotet om folk slutade att förorena med plaster, kemikalier och gifter samt övergödning, slöseri med rent vatten med flera problem. Co2 - halten i atmosfären är nog ett mindre problem och otroligt svårt för att inte säga omöjligt för mänskligheten att förändra.

  • Gilla 4
  • Boom 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
41 minuter sedan, iAnna sade:

Dessutom bidrar vegetabilier till mer matsvinn än animalier.

Med detta finns ytterligare en viktig faktor som gör det allt mer möjligt att konstruera en algoritm som beskriver, hur produktionen av olika födoämnen påverkar såväl klimat, vattenförbrukning som verkningsgraden, när maten ligger på tallriken, matsvinnet och höjningen alt. reduceringen av sjukvårdkostnaderna inräknats med förbättrat  "lyckoindex" för befolkningen tillfört som "grädde på moset" *

*De positiva effekterna underförstås uppstå vid ökad tillämpning av lågkolhydratkost. 📈

  • Gilla 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kött kan vara dåligt för klimatet men det kan också vara klimatneutralt enligt en ny studie, det är smått fantastiskt, klimatneutrala vegetabilier är inte lätt att hitta. Regenerativt jordbruk som det numera kallas (regenerative agriculture) bygger på Savorys principer och börjar väcka intresse i USA.

http://blog.whiteoakpastures.com/blog/carbon-negative-grassfed-beef

  • Gilla 4

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.