Jump to content

[Skolmat] I eslövs kommun


reffotsirk

Recommended Posts

Nu har Eslövs kommun bestämt att man ska servera "näringsriktig mat" :

 

"Eslövs barn och ungdomar ska serveras näringsriktig mat. En del i satsningen är lättmjölk och nyckelhålsmärkt margarin i alla skolor".

 

Känns inte vidare tryggt för mig att barnen får även dessa nyttigheter där jag inte kan få specialmat med rätt sorts kolhydrater i rätt mängd (betydligt mindre än vad som serveras idag!).

 

Kommunen skriver att det är enligt Livsmedelsverket råd och rekommendationer - fantastiskt hur de som borde vara insatt i näringslära tar såna här beslut (ironi!)

 

Hur upplever ni skolmaten i era kommuner?

Link to comment
Share on other sites

Största problemet när jag gick i skolan (Göteborg: Ättehögsskolan, Kålltorpsskolan & Munkebäcksgymnaset) var att maten var så dålig att majoriteten tog endast en macka, eller gick och köpte godis/kakor o.dyl. Att skolorna ibland dessutom har en egen koisk/café (Kålltorpsskolan) hjälper ju inte saken. En idé skulle ju kunna vara att om det nu finns ett skolcafé ska de endast sälja bra mat/snack, med bra menar jag såklart LCHF ;)
Bäst vore om skolmaten var bra visserligen, men jag vet också att det finns en viss ekonomisk aspekt där. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

usch! Det var det värsta...just nu går jag på en folkhögskola så då ser det lite annorlunda ut. Dock inte så mycket bättre. Här är det endast vegetariskt och veganskt. Och dem bakar med milda osv....... dock används bregott. Men jag som äter lchf tar ju klart med mig egen mat ;) så inga problem för mig men men... hade varit kul om det kunde finnas lite mer lchf vänliga alternativ tex till mellis. Brukar finnas ägg iallafall! Och jag brukar ta med mig grädde och ta en kopp kaffe med det i om hungern sätter in innan lunch. Hoppas också på fler restauranger med lchf mat! Finns ju tex cosmos cafe i göteborg som har de men vet ingen mer :( Blir lite jobbigt när man ska ut och äta och hitta något ställe som inte serverar skit.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...