HelgeK

LOBBYISTENA ÄR MISSNÖJDA MED VERKLIGHETEN.

Recommended Posts

 

Hur ser storföretagen som producerar den onyttiga , men dyra skräpmaten, på kritiken mot dem, och kraven på hälsosam MAT?

HÄR ÄR ETT EXEMPEL PÅ HUR BIG FOOD SER PÅ DET. :     https://www.acsh.org/news/2019/01/28/lancet-proposes-ban-food-experts-food-discussions-13760

ACSH är en lobby organisation, där företag kan betala, för att anonymt få sinna synpunkter framförda, utan utåt behöva avslöja vilka de är som står bakom de  framförda åsikterna. Företagen vet, att det de gör för att höja vinsterna, fastän det inte är  bra för konsumenterna, och därför betalar  företagen för att få andra att föra fram det, som inte  är sant. Livsmedelsföretagen vill bestämma vad som är hälsosamt, och får de bestämma så går det åt helvetet med folkhälsan, som vi kan se sedan 50 år tillbaka.Om det fortsätter så kommer medellivslängden att gå ned.

 ACSH skaffar fram några, som är beredda att lura  människor att förespråka sådant som företagen vet är fel, och därför kan de inte föra ut det, för då kan de bli stämda, för att de ljuger, för att öka försäljningen. ACSH har många "vetenskapliga rådgivare", som är "ledande skeptiker".Det  har lett till att VoF/Humanisterna är väldigt negativa till avhoppare, som kastar sten i glashuset T. ex ,. så påstod Jacob Gudiol , att Lena Andersson förmodligen inte läst den bok hon yttrade sig om.... Så i skeptikerrörelsen är negativa spekulationer mot "avhoppare" alltid  OK. Medans vi övriga tycker det är mänskligt att fela. Förutom när det görs för ekonomisk vinnings skull ,fastän de skulle klara sig hyggligt ändå.  Men ACSH artikeln ovan handla om hur sårade skojarna bakom bluffarna blir, när vi inte tror på deras lögner.   

 Kraven måste vara rigorös vetenskap. Orsaks samband i stället för "samband". Lagarna för livsmedelsföretagen måste skärpas ACSH artikeln anger inte ens vilka som skrivit den, vilket visar att ACSH är osäkra på hur det skall gå denna gången. Osäkra är väl vi också, men vi håller i alla fall på rätt sida. 

  • Gilla 4
  • Tack! 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.